• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۹۹۸۷۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۴
اجتماعی » حقوقی و قضایی

دلسوزی بیجا درباره عناصر اصلی اغتشاشات ظلم به مردم است

رئيس دستگاه قضا با بيان اينکه دلسوزی بیجا و احکام ضعيف درباره عناصر اصلی اغتشاشات ظلم به مردم و آينده است، گفت: بدون تردید این قبیل حوادث که دستهای پشت پرده دشمنان در آنها نمایان است، نباید ما را از حرکت روبه جلو و مترقی خود در بخشهای مختلف بازدارد.

به گزارش خبرگزاري صداوسيما رئیس قوه قضاییه با تبریک و تهنیت میلاد باسعادت نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) و امام جعفر صادق(ع) و گرامیداشت هفته وحدت گفت: در برهه خاصی از زمان زندگی می کنیم؛ در این برهه، خداوند به ما توفیق قرار گرفتن در جایگاهی خطیر را عطا فرموده است؛ پس باید از این جایگاه حقوقی براي تحقق آرمانهای الهی و خدمت به نظام اسلامی و مردم بهره بگیریم.

دلسوزی بیجا درباره عناصر اصلی اغتشاشات ظلم به مردم است
رئیس دستگاه قضا با اشاره به توقعات و انتظارات بحقی که مردم از قضات به ویژه قضات روحانی دارند، افزود: ما قضات روحانی باید از جهات مختلف از جمله در کلام، رفتار، اخلاق و رویکرد عادلانه، برخوردار و محظوظ از بالاترین معیارها و ترازها باشیم.  
وي بر ضرورت آسیب شناسی همه جانبه و جامع الاطراف بخشها و رویه های مختلف قضایی تاکید کرد و ضمن توصیه به قضات برای مشارکت تام و کامل در این فرآیند آسیب شناسانه، تصريح کرد: ممکن است اشکالات و نواقصی در برخی مراجع و رویه های قضایی وجود داشته باشد که آگاهترین اشخاص به این اشکالات و نواقص، خودِ قضات و مسئولان قضایی هستند؛ لذا همه آنها باید با تشریک مساعی در راستای رفع این قبیل مسائل اهتمام داشته باشند.
محسنی اژه ای  خطاب به قضات گفت: هر کدام از شما که دارای ایده، طرح و برنامه برای رفع مسائل مبتلا به در قوه قضاییه هستید و این توانایی را دارید که با امکانات و مقدورات موجود، ضمن ارائه تضمین، نسبت به رفع این مسائل اقدام کنید، آمادگی خود را اعلام دارید و اطمینان داشته باشید که ما از این موضوع استقبال میکنیم.
وي ضمن برشمردن برخی موضوعات اولویت دار در قوه قضاییه گفت: بهره گیری از نقطه نظرات و راهکارهای عملیاتی قضات خبره و آگاه به زوایا و ابعاد مختلف رویه های قضایی از جمله اولویتهای ما در دوره اخیر است و این مهم در سند تحول نیز مورد تصریح قرار گرفته است؛ بر همین مبنا عموم قضات و همچنین نخبگان کشور می توانند نقطه نظرات راهگشای خود را در باب موضوعات اولویت داری نظیر«کم کردن ورودی پرونده ها»،«تقلیل زمان و فرآیند رسیدگی ها»،«اتقان آراء» و «نحوه رفتار با مردم و تکریم ارباب رجوع» ارائه دهند.  
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اهمیت تکریم ارباب رجوع و برخورد کریمانه قضات و کارکنان دستگاه قضایی با مردم، بیان داشت: گاهی تأثیر و نفوذی که نوع رفتار و کلام ما به عنوان یک مقام قضایی بر ذهنیت و نگرش مردم و طرفین دعوا دارد بسیار بیشتر از حکم و رأی صادره از جانب ما است؛ لذا حسن خلق و سعه صدر یک قاضی و نوع مواجهه محترمانه و عزت مندانه او با اصحاب دعوا، مقوله بسیار حائز اهمیتی است.
رئیس دستگاه قضا در ادامه نشست با قضات روحانی به موضوع اغتشاشات اخیر نیز گریزی زد و ضمن ارائه تحلیلی مستند از اهداف و مقاصد عناصر اصلی و پشت پرده این قضایا، اظهار داشت: بدون تردید این قبیل حوادث که دستهای پشت پرده دشمنان در آنها نمایان است، نباید ما را از حرکت روبه جلو و مترقی خود در بخشهای مختلف بازدارد و ما مسئولان در قوای مختلف و از جمله قوه قضاییه باید با کار شبانه روزی و مجاهدانه و مخلصانه ، مسیر خدمت به مردم و نظام اسلامی را طی کنیم و حتی یک لحظه حرکت جهادی خود را متوقف نگردانیم و از این مهم غفلت نکنیم.
محسنی اژه ای  با اشاره به موضوع دستگیرشدگان اغتشاشات اخیر، ضمن دستور به قضات برای پرهیز از سادهانگاری و دلسوزی بیجا و صدور احکام ضعیف در قبال عناصر اصلی این آشوبها، بر تفکیک و تمیز قائل شدن میان آن عناصر اصلی با افراد کم گناه و غفلت زده تاکید کرد و گفت: دلسوزی بیجا و احکام ضعیف در مورد عناصر اصلی ظلم به مردم و آینده است ولی در عین حال باید برای افرادی که در جریان اغتشاشات اخیر، در زمره عناصر کمگناه  گنجانده میشوند چند مرحله ارفاق لحاظ می گردد؛ در مرحله نخست با تمهیدات اندیشیده شده و تبدیل قرارها، این افراد تا زمان برگزاری دادگاه آزاد می گردند؛ در مرحله دوم، چنانچه در مدت آزادی و انتظار برای برگزاری دادگاه، از عمل ارتکابی خود پشیمان و متنبه شده باشند و در اعمال خود این پشیمانی و تنبه را ثابت کنند، صدور رأی آنها مشمول ارفاق می گردد؛ در مرحله بعدی نیز پس از صدور رأی و محکومیت، چنانچه رفتار پسندیده از خود بروز دهند و از عدم ارتکاب مجدد جرم از ناحیه آنها اطمینان حاصل شود، با تأسیسات ارفاقی قانونی مواجه می شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
دقیقا دلسوزی بیجا و احکام ضعیف در مورد عناصر اصلی ظلم به مردم و آینده است
نظر شما
آخرین اخبار
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
مشاور رسانه‌ای حماس: در حال بررسی پیشنهاد‌ها برای دستیابی به توافق در غزه هستیم
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
سوختن ۱۵۰ اصله نخل خرما در شهرستان شادگان
تقویم روز اوقات شرعی گیلان ، ۳۱ تیر ۱۴۰۴
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
مراسم گرامیداشت سرلشکر شهید غلامحسین غیب‌پرور
نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه های روستایی
پرچم متبرک حرم مطهر درمنزل شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
کشف و جمع آوری ۹۱۶ دستگاه ماینر غیر مجاز در تبریز
اعزام هواپیمای آبپاش برای مهار حریق در بخش عراقی تالاب هورالعظیم
وزش باد تهدیدی بر جان جنگل های ابر شاهرود
پبش بینی تداوم هوای گرم و وزش باد در سمنان
کاشت کنجد در مزارع جنوب فارس
میزبانی کیش از اردوی پیش‌فصل تیم فوتبال سایپا
تغییر ساعات کاری ادارات کردستان در روزهای سه شنبه و چهارشنبه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
تامین کالا‌های اساسی در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)