• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۳۷۳۷۹
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۲
سیاسی » دولت
رئیس جمهور:

اجرای عدالت، شاخص عملکرد سازمان برنامه و بودجه است

رئیس جمهور در نظارت ستادی بر سازمان برنامه و بودجه، گفت: ضرورت دارد هر دو عنوان این سازمان، به‌طور توأمان مورد توجه قرار گیرد و موضوع مهم نظارت به عنوان یکی از شئونات و وظایف مغفول مانده آن، بدون تعارف و مسامحه پیگیری شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای رئیسی در هفتمین نظارت ستادی بر دستگاه‌های اجرایی، امروز دوشنبه به سازمان برنامه و بودجه کشور رفت و پس از شنیدن گزارش عملکرد این سازمان در یک سال از رئیس و مدیران آن، به بیان راهکار‌ و پیشنهادهای مهمی برای ارتقاء کمی و کیفی عملکرد سازمان پرداخت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس جمهور، طراحی و راهبری بهینه مسیر توسعه کشور را از جمله وظایف مهم سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد و گفت: این سازمان، مغز متفکر نظام اداری و اجرایی کشور است که تحلیل داده‌ها را به برنامه‌ریزی برای عملکرد مطلوب سایر اجزا و بخش‌ها تبدیل می‌کند.

آقای رئیسی، تضمین ارائه خدمات عمومی با کیفیت و با کمترین هزینه را از دیگر وظایف سازمان برنامه و بودجه برشمرد و اظهار داشت: طراحی نظام راهبری کشور و رصد عملکرد آن برای پیشرفت همه جانبه، بر عهده سازمان برنامه و بودجه است که پیشبرد مطلوب این موضوع به توجه جدی نیاز دارد.

رئیس جمهور در ادامه، ضمن تأکید بر ضرورت توجه توأمان به عنوان‌های «برنامه» و «بودجه»، شاخص عملکرد این سازمان را اجرای عدالت دانست و گفت: لازمه اجرای عدالت، سندی است که بتواند بخش‌های برخوردار، کم‌ برخوردار و غیر برخوردار را مشخص کند که بهترین دست‌مایه در این زمینه، «سند آمایش سرزمینی» است.

آقای رئیسی، رصد دائمی تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در دستگاه‌های اجرایی و تطبیق آن با شاخصه‌های کلان را از مسئولیت‌های مهم سازمان برنامه و بودجه برشمرد و تصریح کرد: یکی از این شاخصه‌های کلان مهم و محوری، افزایش رشد و بهره‌وری است؛ در زمان تنظیم و تخصیص بودجه به یک سازمان باید بررسی شود که آیا این سازمان، متناسب با بودجه‌ای که به آن تخصیص می‌یابد، بهره‌وری لازم را دارد یا خیر و اگر پاسخ منفی بود، این موضوع در بودجه سال آینده لحاظ و اصلاح شود.

رئیس جمهور، موضوع مهم نظارت را از شئونات و وظایف مغفول‌مانده سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد و گفت: اگر در کنار تنظیم برنامه و تخصیص و ارائه بودجه، نقش نظارتی این سازمان نیز به شکل شایسته مورد توجه قرار گیرد، بسیاری از انحراف‌ها و کاستی‌ها در مصرف منابع، رفع خواهد شد و به اصلاح روند‌ها در دولت بسیار کمک خواهد کرد.

آقای رئیسی با تصریح بر اینکه نظارت به معنای نفی اعتماد نیست، بلکه تداوم اعتماد است، تأکید کرد: نظارت شجاعانه و بدون تعارف و مسامحه بر عملکرد و صرف بودجه در همه دستگاه‌ها از سوی سازمان برنامه و بودجه مورد تأکید دولت مردمی است.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود «تنظیم واقع‌بینانه، مسئله‌محور و قابل تحقق برنامه هفتم توسعه» را از دیگر مأموریت‌های جدی سازمان برنامه و بودجه برشمرد و اظهار داشت: علت اینکه بسیاری از طرح‌های برنامه‌های پنجم و ششم امکان تحقق نیافت، توجه نکردن به این سه عامل مهم بود. بنابراین، سازمان برنامه و بودجه وظیفه دارد با لحاظ جدی این سه مؤلفه و همچنین اتکا به سیاست‌های مصوب و سند تحول دولت، برنامه هفتم توسعه را تنظیم کند.

آقای رئیسی، همچنین به این سازمان توصیه کرد در برنامه‌ریزی‌ها فقط به درآمد‌های دولت اکتفا نکند و منابع مردمی و سرمایه‌گذاری‌های خارجی را نیز مورد توجه قرار دهد.

رئیس جمهور، بودجه‌ریزی عملیاتی و تخصیص بودجه بر اساس عملکرد‌ها را از دیگر ضرورت‌های این سازمان دانست و گفت: در این‌باره، عملکرد بودجه‌ای دستگاه‌ها اهرم مناسبی است که می‌توان با استفاده از آن، تحقق برنامه‌ها را تضمین و کشور را در مسیر درست قرار داد.

«توجه به فرصت‌های جهش‌آفرین»، تأکید بر «جزئیات در بودجه‌ریزی» و «نقش دادن به استان‌ها» در تخصیص بودجه از دیگر نکاتی بود که رئیس جمهور بر آن‌ها تأکید کرد و اظهار داشت: در این زمینه، صندوق پیشرفت و عدالت می‌تواند در به‌سامان رساندن طرح‌های نیمه‌ تمام استانی، بسیار نقش‌آفرین و مؤثر باشد که لازم است سازمان برنامه و بودجه همچنان اهداف آن را پیگیری کند.

آقای رئیسی در ادامه، مدیریت بر منابع و مصارف را وظیفه همه مدیران اجرایی در کشور دانست و تصریح کرد: مدیران، همچنین وظیفه دارند در کنار برنامه‌ریزی برای صرف بودجه اخذ شده از سازمان برنامه و بودجه، راهکار‌های درآمدزایی در دستگاه‌ها را مورد توجه قرار دهند که در این‌باره، یکی از راهکار‌های مهم، شناسایی و استفاده بهینه از اموال و املاک مازاد است.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بخشی از طرح‌ها و مصوبات دور نخست سفر‌های استانی در انتظار تخصیص بودجه و اعتبار از سوی این سازمان است، بر تأمین اعتبار این طرح‌ها و مصوبات تأکید کرد.

«فعال‌سازی دبیرخانه شورای اقتصادی»، «میدان دادن به بخش خصوصی»، «پیگیری موضوع مهم کاهش تورم»، «توجه به افزایش بهره‌وری به‌ویژه در بخش‌های فرهنگی و آموزشی کشور»، «برنامه‌ریزی برای مشارکت بخش عمومی در طرح‌های عمرانی و تنظیم بودجه ۱۴۰۲» متناسب با تأکید و منویات رهبر معظم انقلاب و سند تحول دولت، از دیگر توصیه‌های مهم آقای رئیسی به سازمان برنامه و بودجه کشور بود.

پیش از سخنان رئیس جمهور، سید مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و تعدادی از مدیران این سازمان، گزارشی از عملکرد و برنامه‌های آن، از جمله در حوزه ثبات و رشد اقتصادی، آمایش و اشتغال پایدار، عدالت‌محوری، شفافیت، توسعه سامانه‌ها و کارهای انجام‌ شده برای تحقق سند تحول دولت با هماهنگی دستگاه‌های اجرایی را ارائه کردند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجلیل از برگزیدگان مرحله استانی جشنواره صالحین در گرگان
افزایش حق عائله مندی و اولاد در بودجه سال آینده
باران و برف در راه آسمان قزوین 
کشف دپوی مواد غذایی در اردبیل
روابط ایران و چین در بالاترین حد خود قرار دارد
پیام تقدیر استاندار کرمان از مردم در سالگرد شهید سلیمانی
نشست مشترک مسئولان استان یزد با بازاریان
پذیرایی بانوان فوتسالیست گلبرگ از صدرنشین لیگ برتر
رالی داکار در عربستان؛ پیشتازی شارینا در موتوربایک و لاته گان در اتومبیل رانی
گرامیداشت یاد و نام ۳۲۷ شهید والامقام انتظامی، مرزبانی و یگان ویژه استان گلستان
پایان اردوی آماده سازی تیم ملی اسکی آلپاین در سپیدان
مروری بر سه برنامه ورزشی از شبکه ورزش
سیل‌بند‌های سعدی مانع تکرار خسارات سیلاب به منازل شهروندان
شهرداری منطقه ۸ رتبه برتر اجرای آرای ماده ۱۰۰ را کسب کرد
آیین بزرگداشت رودکی، پدر شعر فارسی
قهرمانی ورزشکار بافقی در وزن منهای ۹۵ کیلوگرم رقابت‌های قوی‌ترین مردان ایران
توسعه بازار‌های میوه و تره‌بار مشهد با هدف کنترل قیمت‌ها و حذف واسطه‌ها
کشف ۱۳ تُن کالای اساسی احتکار شده در ایرانشهر
پاکستان خواستار مخالفت قاطع با اعزام نیرو به غزه شد
ثبت ملی «مکان‌رویداد قیام ۱۹دی شهر قم»
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
پیگیری حادثه بیمارستان ایلام براساس گزارش هیئت اعزامی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
درگذشت معاون سابق اجرایی نیروی زمینی ارتش در همدان  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)