پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان: ۲ هزار میلیارد تومان امسال در صنعت برق دو استان شمالی سرمایهگذاری شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان گفت: وزارت نیرو و شرکت توانیر برای گذر موفق از پیک تابستان سال آینده با سرمایهگذاری ۲ هزار میلیارد تومانی در صنعت برق استانهای مازندران و گلستان و اجرای ۳۸ طرح به میزان ۲۰۰۰ مگاولت آمپر پست انتقال و فوق توزیع جدید و پستهای برای افزایش ظرفیت و ۳۰۰ کیلومتر مدار خطوط را در دستور کار قرار داده است.
موسوی تاکامی افزود: علیرغم مشکلاتی که ناشی از تحریمها در کشور وجود دارد، اجرای طرحها آغاز شده است و کمبودهای تحریمی خللی در اجرای طرحها به وجود نخواهند آورد.
او گفت: یکی از مسائلی که طرحهای شرکت را دچار اخلال کرده است، معارضین محلی و مالکان زمین در مسیر خطوط انتقال نیروی برق هستند که برای احداث خطوط، پروژهها را معطل گذاشتهاند.
اجرای طرحهای زیرساختی در مناطق محروم استانهای مازندران و گلستان
موسوی با اشاره به اقدامات شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان در راستای محرومیتزدایی گفت: بازسازی پست برق فوق توزیع هزارجریب نکا، آغاز عملیات اجرایی طرح خط انتقال ۴۲ کیلومتری بخش بلده (در ارتفاع ۳۵۰۰ متری)، احداث خط فوق توزیع دو مداره و پست فوق توزیع نیروی برق در منطقه محروم فریم ساری، احداث خط و پست فوق توزیع برق در گتاب بابل و چندین طرح دیگر تنها تعدادی از طرحهای شرکت برق منطقهای در بخش محرومیتزدایی است.
اتمام طرحهای نیمهتمام و احداث نیروگاههای تولید نیروی برق
مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان گفت: اتمام طرحهای نیمهتمام و احداث نیروگاههای تولید نیروی برق تنها چاره بهبود کیفیت برق و مرتفع سازی نا ترازی انرژی برق در زمان پیک است.
موسوی تاکامی افزود: در حال حاضر شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان ۲ هزار میلیارد تومان طرح در دست اجرا دارد و امیدواریم تا پایان سال آینده تمامی این طرحها به اتمام برسد.
او گفت: نیمی از طرحهای مذکور تا پایان امسال و بخشی از آن برای پایداری شبکه تا قبل از پیکبار سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید و مابقی طرحها تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری میرسد.
لزوم افزایش ۴۰ درصدی ظرفیت نیروگاهی استانهای مازندران و گلستان تا سه سال آینده
موسوی تاکامی گفت: برای ایجاد بالانس بین تولید و مصرف منطقه در زمان پیک و ارتقاء سطح پایداری شبکهی برق استانهای مازندران و گلستان ظرفیت نیروگاهی نصبشدهی استان باید به میزان ۴۰ درصد ظرفیت فعلی ظرف دو سال آینده افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان افزود: در حال حاضر ظرفیت تولید خالص برق در استانهای مازندران و گلستان ۳۰۰۰ مگاوات است و میبایست برای پایداری شبکه ۲۰۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی اضافه کنیم.
او ادامه داد: اکنون و در زمان پیک، ۴۰ درصد برق از استانهای همجوار تأمین و در زمانهای غیر پیک این میزان یا بیشتر به استانهای همجوار صادر میشود بهطوریکه تراز انرژی سالیانه شرکت برقرار است.
تاکامی افزود: شرکت برق حرارتی به دستور وزیر نیرو احداث ۱۶۵۰ مگاوات نیروگاه را در چهار سایت استانهای مازندران و گلستان در دستور کار قرار داده است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان افزایش ۱۵ درصدی ظرفیت شبکههای انتقال و فوق توزیع شرکت را از برنامههای آتی این شرکت ظرف سه سال آینده اعلام کرد و گفت: تا یک ماه آینده اقدامات اولیه اجرای این طرح انجام و این قرارداد ۵ هزار میلیارد تومانی مبادله خواهد شد.
برای توسعهی زیرساختها ۶ میلیارد دلار اعتبار نیاز است
او گفت: برای ایجاد زیرساختهای برق در استانهای مازندران و گلستان جهت تأمین برق شرایط پسا تحریم و همچنین جهت رسیدن به شرایط کافی؛ با احداث نیروگاه، پست و خط نیازمند اعتباری بالغبر ۶ میلیارد دلار هستیم.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان افزود: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته در دولت مردمی و قوی، در مدت هشت سال آینده هفت هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی استانهای مازندران و گلستان اضافه میشود.
احداث نیروگاههای تولید آب گرم و سیستم گرمایش محلی تنها راه کاهش آلودگی و کاهش مصرف گاز است
موسوی تاکامی گفت: برای افزایش راندمان و کاهش مصرف سوخت گاز خانگی شهرداریها باید در ساخت نیروگاههای تولید آب گرم در محلههای شهرهای مازندران و گلستان اهتمام ورزند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان گفت این نیروگاهها میتوانند از سوخت زباله، گاز، بیومس و گرمای خروجی استک نیروگاهها تغذیه شوند و آب گرم را در یک سیکل بسته در شهرها به گردش در آوند. این سیستم مصرف سوخت خانگی کشور را ۵۰ درصد کاهش میدهد و آب گرم مصرفی و نیز آب گرم سیستمهای گرمایشی را تأمین میکند.
او گفت: باید از سیستمهای گرمایش محلی نسل سوم، چهارم و پنجم بهره برد و مازندران و گلستان با توجه به ظرفیتهای موجد زباله، بیومس، گاز، سوخت مایع و گرمای خروجی نیروگاهها میتوانند گزینه پایلوت خوبی برای کشور باشند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان افزود: گرمایش محلی یا District Heating راه نجات کشور برای رهایی از مصرف سوخت بیرویه و آلودگی است.
موسوی تاکامی گفت: شهرکهای مسکونی لاکچری نظیر خزرشهر و آکام شهر میتوانند از همین امسال با احداث نیروگاههای CHP و سیستم لولهکشی آب گرم شهری شروع به کار کنند.