• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۶۲۳۲۱
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۶
علمی و فرهنگی » فضای مجازی
آمریکا:

چین می‌تواند زیرساخت ها، خطوط لوله و سیستم‌های ریلی را هک کند

وزارت امور خارجه آمریکا هشدار داد: چین می‌تواند حملات سایبری علیه زیرساخت‌های حیاتی از جمله خطوط لوله نفت و گاز و سیستم‌های ریلی انجام دهد.

می توانیم زیرساخت ها، خطوط لوله و سیستم های ریلی را هک کنیمبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از رویترز، پس از اینکه محققان آمریکایی دریافتند یک گروه هکر چینی از چنین زیرساخت‌هایی جاسوسی کرده، وزارت امور خارجه آمریکا هشدار داد که چین قادر به انجام حملات سایبری علیه زیرساخت‌های حیاتی از جمله خطوط لوله نفت و گاز و سیستم‌های ریلی است. این هشدار نشان داد که پویش جاسوسی سایبری چین اهداف نظامی و دولتی در آمریکا را هدف قرار داده است.

دولت چین ادعا‌هایی مبنی بر اینکه جاسوسانش به دنبال اهداف غربی هستند را رد کرده و هشدار صادر شده از سوی آمریکا و متحدانش را یک کارزار اطلاعات نادرست جمعی خوانده است.

مقامات آمریکا گفتند که آن‌ها هنوز در حال دور زدن این تهدید هستند.

راب جویس، مدیر امنیت سایبری آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) گفت: از زمانی که راهنمای شکار با داده‌ها و اطلاعات منتشر شد، حداقل یک مکان داشته ایم که از آن اطلاعی نداشتیم. این آژانس جزئیات فنی را زودتر فاش کرد تا به ارائه دهندگان خدمات مهم کمک کند تا جاسوسی را شناسایی کنند.

آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت آمریکا (CISA) گفت: در حال کار برای درک وسعت نفوذ احتمالی و اثرات مرتبط است. اریک گلدشتاین، دستیار مدیر اجرایی این آژانس گفته این موضوع به آن‌ها کمک می‌کند تا در صورت نیاز کمک و تاکتیک‌های اتخاذ شده توسط دشمن را درک کنند.

به گفته محققان و مقامات، بخشی از چالش دفاع در برابر این کار جاسوسی این است که مخفیانه‌تر از عملیات جاسوسی معمولی است.

گلدشتاین گفت: در این موارد، دشمن اغلب از اعتبارنامه‌های قانونی و ابزار‌های مدیریت شبکه قانونی برای دسترسی به اهداف خود در یک شبکه هدف استفاده می‌کند. بسیاری از روش‌های سنتی تشخیص، مانند آنتی ویروس این نفوذ‌ها را پیدا نمی‌کنند.

تحلیلگران مایکروسافت که این پویش را که ولت تایفون (Volt Typhoon) نامیده‌اند، گفتند که این کار می‌تواند زیرساخت‌های ارتباطی حیاتی بین آمریکا و منطقه آسیا را در طول بحران‌های آینده مختل کند.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری گفت: جامعه اطلاعاتی آمریکا ارزیابی می‌کند که چین تقریبا به طور قطع قادر به انجام حملات سایبری است که می‌تواند خدمات زیرساختی حیاتی در داخل آمریکا را مختل کند، از جمله علیه خطوط لوله نفت و گاز و سیستم‌های ریلی. او گفت: برای دولت و مدافعان مردم بسیار حیاتی است که هوشیار بمانند.

پس از هک خط لوله کلیدی در سال ۲۰۲۱ که تقریبا نیمی از عرضه سوخت در ساحل شرقی آمریکا را مختل کرد، آژانس‌های آمریکا برای بهبود اقدامات امنیت سایبری در صنعت زیرساخت‌های حیاتی این کشور که اکثرا خصوصی هستند، فشار آورده‌اند. سازمان‌های اطلاعاتی در آمریکا، انگلیس و متحدان نزدیک آن‌ها هشداری را درباره گروه ولت تایفون صادر کردند. مایکروسافت گفت: این گروه سازمان‌های زیرساختی حیاتی را در قلمرو گوام در اقیانوس آرام آمریکا هدف قرار داده و از دستگاه‌های FortiGuard شرکت امنیتی Fortinet (FTNT.O) برای نفوذ به شبکه‌های هدف استفاده می‌کند.

مارک برنارد، محققی که سازمان Secureworks با چندین نفوذ مرتبط با ولت تایفون برخورد کرده، گفت: این سازمان هیچ مدرکی دال بر فعالیت‌های مخرب ولت تایفون ندیده، اما هکر‌های آن بر سرقت اطلاعاتی متمرکز شده اند که فعالیت‌های نظامی آمریکا را روشن می‌کند.

جویس از آژانس امنیت ملی آمریکا گفت: بدون شک ولت تایفون خود را در موقعیتی قرار داده که حملات مخربی را انجام دهد.

او در مورد سایت‌های زیرساختی حیاتی که توسط دولت شناسایی شده، گفت: واضح است که برخی از نهاد‌های موجود در اینجا ارزش اطلاعاتی ندارند.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین به خبرنگاران گفت که هشدار‌های صادر شده از سوی آمریکا، انگلیس، کانادا، استرالیا و نیوزلند برای ترویج اتحاد اطلاعاتی آن‌ها بوده و این واشنگتن بود که در هک کردن مقصر بود.

مائو گفت: آمریکا امپراتوری هک است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حفاظت از منابع طبیعی باید اولویت همه بخش‌ها باشد
فردا آموزش غیر حضوری در برخی مدارس سمنان و آرادان
برگزاری نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی در تبریز
مسابقات قهرمانی کشتی پهلوانی استان تهران در ورامین
بارش پراکنده باران در سمنان
نمایش توان داخلی صنعت بیمارستان‌سازی در نمایشگاه بین‌المللی تهران
تصویب طرح توسعه سایت ۲۰۰ هکتاری شهر مهاباد
برگزاری میز خدمت قضایی در شهرستان اسلامشهر
۴ فوتی و مصدوم در حادثه رانندگی بستان آباد
ثبت تراز تجاری مثبت ۳.۵ میلیارد دلاری در آذربایجان‌غربی
مهر و موم سه واحد صنفی متخلف در فریدن
دستگيري20خرده فروش در طرح"آرامش در شهر" منوجان
برگزاری آیین افتتاح دوره آموزشی توجیهی بدو خدمت پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی استانداری آذربایجان‌غربی
توقيف 30 هزار ليتر گازوئيل قاچاق در انار
برگزاری جلسه شورای توسعه و حمایت از سازمان‌های مردم نهاد آذربایجان‌غربی
ملاقات بیش از ۴۶ هزار نفر با مسئولان قضایی لرستان
بررسی ۵۰ پرونده در کمیسیون ماده ۵ آذربایجان غربی
ورود بیش از هزار راننده جدید به ناوگان باری آذربایجان‌غربی همزمان با رونق جابه‌جایی کالا
کسب رتبه پنجم کشوری آذربایجان غربی در رفع نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای
پایش خروجی ۶ دودکش نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه انجام شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
رئیس مجلس اتیوپی وارد تهران شد
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)