پخش زنده
امروز: -
شبه نظامیان شهرک نشین تنها ظرف یک هفته حدود یکصد بار به منازل و مزارع فلسطینیها در کرانه باختری حمله و نه کانون جدید برای احداث شهرک ایجاد کرده اند.
شبه نظامیان شهرک نشین سازمان یافته و از حمایت ارتش و دولت اسرائیل برخوردارند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی الاخبار آنچه در میدان میگذرد نشان میدهد شهرکنشینان با حمایت و تحریک جناحهای دولت اشغالگر، برای دستیابی به هدف خود یعنی کنترل کرانه باختری و و یکسره کردن تکلیف آن اقدام کنند. این سناریو یادآور حملات گروههای صهیونیستی به فلسطینیان قبل از سال ۱۹۴۸ است.
ارتش اشغالگر در طول حملات خود از شهرک نشینان محافظت کامل به عمل میآورد و گاهی اوقات با آنها در تکمیل عملیات مشارکت میکند همانطور که در شهرک «ترمسعیا» اتفاق افتاد و هدف حمله جدی قرار گرفت و طی آن نزدیک به ۲۰ خانه و ۵۰ خودرو به آتش کشیده شدند، به طوری که نظامیان اسرائیلی پس از عقب نشینی شهرک نشینان به منطقه آمدند و یک جوان فلسطینی را که قصد مقابله با متجاوزان را داشت به شهادت رساندند.
شهرک نشینان بر اساس یک ساز و کار دسته جمعی در سازماندهی حملات خود اقدام میکنند و اغلب از طریق رسانههای اجتماعی برای سازماندهی تظاهرات در زمانها و مکانهای از پیش تعیینشده، که معمولا شامل حداقل ۲۰۰ شهرکنشین میشود. این افراد هنگام حمله تماس میگیرند تا دهها نفر از آنها سلاحهای خودکار با خود به همراه آورند و حومه روستاها و شهرهایی را هدف قرار میدهند که تراکم کمتری نسبت به مناطق دیگر دارند.
عملیات سوزاندن شهرک حواره نمونهای از مکانیسم عمل شهرک نشینان است که برای حمله به روستاها و شهرها اتخاذ کرده و به این نتیجه رسیده اند که تکرار گسترده آن ضرری ندارد، چیزی که دستگاههای امنیتی اشغالگر نیز انتظار آن را داشتند.
پیش از این، ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی دستور داده صدور مجوز حمله سلاح برای شهرکنشینان اشغالگر صهیونیست از ۲۰۰۰ در ماه به ۱۰۰۰۰ افزایش یابد.
دادهها و اطلاعات منتشر شده توسط وزارت امنیت داخلی دولت رژیم صهیونیستی حاکی از آن است که درخواستهای شهرکنشینان صهیونیست ساکن اراضی اشغالی برای دریافت مجوز حمل سلاح در سال ۲۰۲۱ در مقایسه با سال ۲۰۲۰، ۱۲۰ درصد افزایش یافته است. طبق این گزارش، شهرکنشینان در سال ۲۰۲۱، ۱۹ هزار و ۳۷۵ درخواست برای صدور مجوز ارائه کردهاند و این درحالی است که این درخواستها طی سال ۲۰۲۰، ۸۸۱۴ مورد بوده است.
ایجاد گروههای شبه نظامی گامی در مسیر توسعه شهرکهای یهودی نشین است
توسعه شهرک سازی در اراضی اشغالی کرانه باختری خواسته و سیاست مشترک و واحد همه دولتهای اسرائیل از ابتدای شکل گیری تاکنون بوده است و این روند همچنان بی وقفه ادامه دارد.
در اقدامی که هرگونه فرصت برای تشکیل کشور مستقل فلسطین یکپارچه را از بین میبرد، رژیم صهیونیستی در حال برداشتن گامهای اولیه برای اغاز یک پروژه شهرک سازی است که شمال کرانه باختری را از جنوب آن جدا میکند.
اجرای این پروژه شهرک سازی به معنای تقسیم کرانه باختری به دو منطقه جداگانه است و این بدین معنی است که امکان تشکیل کشور مستقل فلسطین، در هر گونه حل و فصل سیاسی برای نزاع میان رژیم صهیونیستی و فلسطین غیرممکن میشود.
شهرک سازیهای یهودی نشین در سرزمینهای اشغالی در حقیقت راهی برای یهودی سازی سرزمینها و اشغال زمینهای جدید است. شهرک سازیهای یهودی نشین در مناطق اشغالی فلسطین و دیگر سرزمینهای اشغالی عربی، یکی از دیگر تهدیدها و سیاستهای اصلی رژیم صهیونیستی و نیز عاملی مهم و استراتژیک در معادلات و محاسبات این رژیم، از هنگام تأسیس اسرائیل تاکنون به شمار میرود که در حفظ امنیت و تحکیم سلطه صهیونیسم بر سرزمینهای اشغالی، تأثیر بسزایی داشته است.
صهیونیستها با انتخاب زمینهایی در عمق مناطق فلسطینی نشین به عنوان شهرک و سپس به بهانه تأمین امنیت این مناطق، اشغال خود رابه عمق سرزمینهای فلسطینیان گسترش داده اند.
طبق گزارش یک مرکز تحقیقاتی فلسطینی نیروهای اشغالگر صهیونیست در سال ۲۰۲۲ در تلاش برای گسترش شهرکهای غیرقانونی خود در کرانه باختری و قدس شرقی، ۹۵۰ خانه فلسطینی را تخریب و هزاران کیلومتر مربع زمین را مصادره کردند.
مرکز تحقیقات زمین که در فلسطین فعالیت میکند، در گزارش سالانه خود درباره «نقض حقوق اسرائیل علیه زمین و مسکن فلسطین برای سال ۲۰۲۲» اعلام کرد که نیروهای صهیونیستی همچنین حدود ۱۹ هزار درخت را که بیشتر آنها درختان زیتون بودند، آتش زدند، ویران کردند یا به آنها حمله کردند.
تعداد مجموع شهرک نشینان در کرانه باختری و منطقه وادی اردن تا ژانویه سال جاری میلادی ۴۹۱۹۲۳ نفر بوده است که در ۱۵۰ شهرک بزرگ و کوچک زندگی میکنند. جمعیت شهرک نشینان در سال ۲۰۲۱ رشد ۳.۳ درصدی داشته در حالی که این میزان در سال ۲۰۲۰ در حدود ۲.۶ درصد بوده است.
علاوه بر آن رشد جمعیت در شهرکها بسیار بیشتر از رشد جمعیت در کل اراضی اشغالی بوده که این میزان ۱.۷ درصد تا پایان سال ۲۰۲۱ بوده است. از سال ۲۰۱۱ تعداد شهرک نشینان رشد ۴۳ درصدی داشته که به طور میانگین سالانه ۳.۷ در صد جمعیت شهرک نشین رشد را تجربه کرده است. اطلاعات موجود بیانگر آن است که تعداد ساکنان حریدیم در شهرکها حدود ۳۶ درصد بوده در حالی که ۳۶ درصد از شهرک نشینان صهیونیست مذهبی و ۲۹ درصد از آنها نیز سکولار هستند.
شهرک سازیها و ایجاد گروههای شبه نظامی نقض آشکار حقوق بین الملل و مصداق بارز جنایات جنگی است
اقدامات رژیم صهیونیستی در حالی صورت میگیرد شورای امنیت سازمان ملل متحد ۲۰ فوریه ۲۰۲۳ با صدور بیانیهای رسمی، طرح رژیم صهیونیستی برای گسترش شهرکسازیها در اراضی اشغالی فلسطین را محکوم کرد.
سیاست شهرکسازی رژیم صهیونیستی نقض قانون بینالمللی و تضعیف ارکان صلح و تلاشهای مربوط به دستیابی به راهحل دو دولت بر اساس قطعنامههای بینالمللی است.
توسعه شهرکسازی رژیم صهیونیستی نقض آشکار و فاحش قوانین بین المللی است که مهمترین آن قطعنامه شماره ۲۳۳۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
شهرک سازی رژیم صهیونیستی در مناطق اشغالی فلسطین که از ابتدای تاسیس این رژیم تا کنون استمرار داشته است؛ یکی از جنبههای فاحش نقض حقوق بین الملل کیفری تلقی میشود.
رژیم صهیونیستی با ارتکاب جنایاتی هم، چون تخریب مساکن و منع دسترسی فلسطینیان به منابع طبیعی شان، محرومیت شدید از حقوق اجتماعی و فردی و انتقال جمعیت غیرنظامی خود به سرزمینهای اشغالی فلسطین مرتکب جنایات جنگی بر اساس ماده ۸ اساسنامه دیوان بین المللی کیفری شده است.
با این حال، دیوان بین الملل کیفری در اعمال صلاحیت خود با چالشهایی هم، چون اعمال صلاحیت سرزمینی، محدود سازی دیوان به اعمال صلاحیت خویش پس از ۱۳ ژوئن ۲۰۱۴ و نحوهی اجرای بازرسیها مواجه میباشد.
توسعه شهرکها و افزایش گروه های شبه نظامی صهیونیستی ، فلسطینی ها را به دفاع مسلحانه وادار می کند
یکی از نتایج تسلیح بیشتر صهیونیستها در کرانه باختری افزایش کشتههای صهیونیستها خواهد بود. زیرا در طرف فلسطینی نیز بعد از شکست روند سازش هیچ راه دیگری جز مقاومت مسلحانه باقی نمانده است و این گزینه به سرعت در سراسر فلسطین در حال گسترش است و همچنانکه در جریان عملیات مسلحانه در جلوی شهرک سلوان هم مشاهده شد سن داوطلبان شرکت کننده درعملیاتهای مقاومت مسلحانه به ۱۳ سال تقلیل یافته است و این بدین مفهوم است تعداد بیشتری از فلسطینیها آمادگی ورود به نبردهای مسلحانه جدید را دارند.
فلسطینیها برخلاف صهیونیستها برای عملیاتهای مسلحانه خود دلیل قانونی و حقوقی دارند، زیرا برابرهمه قطعنامههای سازمان ملل از جمله قطعنامههای ۲۴۲ و ۳۳۸ شورای امنیت، کرانه باختری همانند دیگر مناطق اشغال شده در جنگ ۱۹۶۷ اراضی اشغالی محسوب میشود که باید دههها پیش برای تشکیل دولت فلسطینی در اختیار فلسطینیها قرار میگرفت، اما رژیم صهیونیستی با زیر پاگذاشتن این قطعنامهها نه تنها از تحویل این مناطق خودداری کرد بلکه با ایجاد شهرکهای صهیونیست نشین و اسکان صهیونیستهای افراطی در آن به اشغال این مناطق ادامه داد و در حال حاضر هم به تسلیح همگانی صهیونیستها روی اورده است.
آمارهای موجود نشان میدهد که رژیم صهیونیستی به طور موازی هم شهرکها و شهرک نشینان را به طور غیرقانونی افزایش میدهد و از این طریق به اشغال گری استمرار میبخشد وهم اینکه مسلحین شهرک نشینان را روز به روز افزایش میدهد.
دولت جدید نتانیاهو و چهرههای افراطی آن همچون بن غویربا تسلیح بیشتر شهرک نشینان خود را برای توسعه طلبیهای بیشترآماده میکنند که این طبعا فلسطینیها را نیز در برابر موقعیت تدافعی قرارمی دهند و لذا یکی ازنتایج افزایش تسلیح صهیونیستها و افزایش حملات انها علیه فلسطینی ها، افزایش حملات تدافعی فلسطینیها خواهد بود و در نهایت کرانه باختری را به یک غزه و جنوب لبنان دیگری تبدیل خواهد کرد که برآیند نهایی آن اخراج شهرک نشینان از این مناطق خواهد بود. احمد کاظم زاده