پخش زنده
امروز: -
وزارت دادگستری ترکیه خواستار استرداد ۱۶۱ نفر از اعضای شبکه گولن از آلمان شد؛ بیشترین شمار اعضای شبکه گولن به آلمان پناهنده شده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه، دولت آلمان در هفت سال اخیر به رغم درخواستهای ترکیه از استرداد اعضای شبکه گولن به ترکیه خودداری کرد.
شمار زیادی از اعضای شبکه گولن پیش و یا بعد از کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ میلادی به کشورهای اروپایی گریختند. بیشترین شمار اعضای شبکه گولن به آلمان پناهنده شدند. وزارت دادگستری ترکیه در ۷ سال اخیر خواستار استرداد ۱۶۱ نفر از اعضای شبکه گولن از آلمان شد.
آلمان تاکنون درخواست استرداد ۱۳۲ نفر از این افراد را رد کرده است. جان دوندار (مدیر مسئول سابق روزنامه جمهوریت چاپ ترکیه) در میان افرادی است که آلمان درخواست ترکیه برای استرداد آنان را رد کرده است. پرونده ۲۵ نفر همچنان تحت بررسی است و پرونده ۴ نفر دیگر به علت فوت و یا خروج آنان از آلمان بسته شده است.
زکریا اوز، فکرت سِچَن، جلال کارا از دادستانهای سابق و الهام پولاد افسر ارتش نیز در میان افرادی هستند به آلمان گریخته اند، اما مقامات آلمان از استرداد آنان به ترکیه خودداری کرده اند.
همچنین عادل اوکسوز از متهمان اصلی پرونده کودتا نیز پس از انتشار خبرهایی درباره حضور وی در آلمان مفقود شده و هنوز هیچ اطلاعی از محل اقامت وی در دست نیست.
در پی شکایت عناصر شبکه گولن محل اقامت اسماعیل اَرَل نماینده روزنامه صباح ترکیه در آلمان و جمیل آلبای مدیر خبر این روزنامه که فعالیتهای شبکه گولن را افشا میکردند، چندی پیش هدف یورش پلیس آلمان قرار گرفت و تجهیزاتشان توقیف شد، اما واکنش شدید دولت ترکیه به بازداشت خبرنگاران روزنامه صباح موجب شد آنان در مدت کوتاهی آزاد شوند.