• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۷۴۸۱۶
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۶
اجتماعی » حقوقی و قضایی

دومین جلسه محاکمه متهمان حمله به حرم مطهر شاهچراغ (ع) برگزار شد

جلسه دوم رسیدگی به پرونده دومین حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) با حضور متهمان و اولیای دم شهدای این حادثه برگزار شد.

دومین جلسه محاکمه متهمان حمله به حرم مطهر شاهچراغ (ع) برگزار شدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه جلسه محاکمه ۳ تن از عاملان حمله تروریستی اخیر به حرم مطهر شاهچراغ (ع) با حضور متهمان، وکلای مدافع آنان، اولیای دم دو شهید حادثه و جمعی از جانبازان و شاهدان حمله تروریستی در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شیراز به ریاست قاضی سید محمود ساداتی برگزار گردید.

در این جلسه که با حضور هر سه متهم پرونده، وکلای مدافع متهمان و تعدادی از شکات برگزار شد نماینده دادستان عمومی و انقلاب شیراز ضمن دفاع مجدد از کیفرخواست و اشاره به روابط سازمان‌یافته متهمان ردیف‌های دوم و سوم در پشتیبانی و اسکان متهم اصلی پرونده از دادگاه تقاضای اشد مجازات برای متهمان را مطرح کرد.

در ادامه این جلسه با دستور قاضی ساداتی رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شیراز متهم ردیف اول پرونده با حضور در جایگاه به پاسخ به سوالات دادگاه در خصوص تأمین کنندگان مالی خود پرداخت.

نحوه تامین مالی متهمان حمله تروریستی حرم شاهچراغ
رحمت اله نوروزاف در پاسخ به سوال رئیس دادگاه در خصوص اینکه هزینه سفر، اسکان و معاش روزانه را از چه منبعی تأمین می‌کردید؟ گفت: سرپل گروه که از طریق پیام رسان در فضای مجازی با وی در تماس بودم هزینه را در چند نوبت تأمین و برخی از مخارج از جمله هزینه اجاره منزل را مستقیماً پرداخت می‌کرد.

مباشر اصلی حمله اخیر به حرم مطهر شاهچراغ (ع) همچنین در خصوص نحوه آشنایی خود با حبیب اله عرب زاده فردی که برای وی محل اسکان را با مشارکت متهم ردیف سوم مهیا کرده بود گفت: حبیب اله را در مسجد دیدم.

وی افزود: از حبیب خواستم که برایم به صورت موقت مسکن اجاره کند که او مرا به اسد اله نظری معرفی کرد و یک خانه مبله در اختیارم گذاشتند.

رئیس دادگاه در ادامه از متهم خواست تا در خصوص واریز مبالغ از طریق صرافی مشهد به دادگاه توضیحاتی ارائه دهد که وی در پاسخ گفت: من تنها شماره کارت افراد را به زید که سرپل بود می‌دادم و از روش‌های پرداخت دیگر اطلاعی نداشتم.

نوروزاف با تشریح پیام‌های دریافتی از سر پل از جمله موقعیت مکانی حرم شاهچراغ (ع) پیش از حمله، اظهار کرد: سرپل اطلاعی از مکان اسکان من در شیراز و همجواری با شاهچراغ (ع) نداشت و از ابتدا سوالی از من در خصوص مکان اسکان و نحوه مستقر شدنم در شیراز نپرسید.

سپس مستشار دادگاه با طرح این سوال که برای چنین عملیات پیچیده‌ای چگونه سرپل مرتبط با شما نسبت به محل استقرار و اسکان شما بی توجه است گفت: فقط به او این پیام را دادم که محلی برای اسکان در شیراز پیدا کردم و او نیز سوالی در خصوص مکان و سایر جزئیات محل اسکان از من نپرسید.

متهم ردیف اول: قرار بود تا زمانی که می‌توانم به حمله و تیراندازی ادامه بدهم
متهم ردیف اول پرونده حمله به حرم مطهر شاهچراغ (ع) سپس در پاسخ به سوال رئیس دادگاه مبنی بر برنامه اعلام شده توسط سرپل و تعیین تکلیف پس از انجام حمله پاسخ داد: قرار بود تا جایی که می‌توانم به حمله و تیراندازی ادامه دهم و هیچکس تصور نمی‌کرد زنده دستگیر شوم.

پس از اتمام اظهارات رحمت اله نوروزاف متهم ردیف دوم با حضور در جایگاه ضمن معرفی کامل به تشریح نحوه آشنایی خود با نوروزاف پرداخت و بیان داشت در مسجد با او آشنا شدم و قصد کمک و اسکان او را داشتم چرا که او با نشان دادن تذکره افغانی به من گفت اهل بدخشان افغانستان است و بعد از مدت کوتاهی به تهران خواهد رفت.

حبیب اله عرب زاده در مقابل هیأت دادگاه و نماینده دادستان اظهار کرد: بعد از آشنایی در مسجد، نوروزاف از من خواست که برایش محل اسکان پیدا کنم و به همین منظور او را به امراله نظری معروف به اسد معرفی کردم، چون از قبل می‌دانستم منزل مبله دارد و می‌تواند به رحمت اله اسکان دهد.

این متهم با تایید دست داشتن در حمله به حرم شاهچراغ (ع)، خود را جزء جماعت تبلیغ خواند و افزود: ما در جماعت تبلیغ در دوره‌های یک ماهه یا ۴۰ روزه دور هم جمع می‌شدیم و در خصوص شریعت صحبت می‌کردیم.

تناقض‌گویی متهم ردیف دوم در دادگاه
در ادامه این جلسه‌ی دادگاه نماینده دادستان در دفاع از کیفرخواست به تناقض‌گویی متهم ردیف دوم پرونده با اظهارات گذشته خود اشاره کرد و افزود: وی در اعتراف گذشته خود بیان داشته که رحمت اله نوروزاف به وی گفته است که قرار است به ترکیه برود. وی در خصوص اظهارت حبیب اله عرب زاده در خصوص عدم اطلاع از ملیت نوروزاف نیز بیان داشت: چگونه شما به عنوان افغان متوجه تفاوت لهجه فردی که خود را افغان معرفی کرده است نشده‌اید؟!

در پایان دومین جلسه دادگاه و پس از حضور متهم ردیف سوم در جایگاه ابهاماتی در خصوص مالکیت و طرفین اجاره محل اسکان متهم ردیف اول برای دادگاه ایجاد گشت که ریاست دادگاه ضمن تعیین وقت برای ادامه جلسات دادرسی، دستور حضور دو مطلع در جلسه بعدی دادگاه را صادر نمود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
کشف و معدوم سازی ۱۴۰ تن فرآورده خام دامی و تخم مرغ در آذربایجان شرقی
۵ مصدوم در اثر انفجار گاز شهری در یک مجموعه مسکونی در اهواز
۲ هزار کلاس جدید برای دانش آموزان تهرانی در دست احداث است
رویداد ملی ایران جان شروع مسیری مهم برای توسعه خراسان جنوبی
تقدیم تندیس یادبود شهید دریاقلی سورانی به خانواده شهید حاجی‌زاده
استمرار جوی پایدار در آبادان و خرمشهر
تربیت نسل آینده مدیران شهری در مدارس دارالمؤمنین تهران
ساماندهی رودخانه بالد در شهرستان اردل
معدوم‌سازی بیش از ۴ تُن فرآورده خام دامی غیربهداشتی در شفت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
استعفا در شرایط حساس
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
دستور عارف برای بررسی سانحه سرویس مدارس در پایتخت
سینمایش «مجنون» روی صحنه می‌رود
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)