• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۹۵۷۹۰
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۸
خوزستان » علمی فرهنگی

پیاز را خام بخوریم بهتر است یا پخته؟

پیاز دارای چندین فواید برای سلامتی است، اما نحوه خوردن آن به شکل خام یا پخته، ممکن است در ارزش غذایی آن تفاوت ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان، اکثر دستور غذاها بدون استفاده از پیاز تقریباً ناقص هستند. گفته می شود پیاز علاوه بر افزایش طعم، فواید سلامتی زیادی نیز دارد، اما آن را پخته بخوریم بهتر است یا خام؟ در این مقاله سعی می‌کنیم بفهمیم کدام محلول مغذی‌تر است.

پیاز را خام بخوریم بهتر است یا پخته؟

فواید پیاز برای سلامتی

پیاز دارای طیف گسترده ای از مواد مغذی است و مزایای زیادی برای بدن ما دارد. طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده ، یک پیاز متوسط برابر با 110 گرم است، حاوی:

کالری: 44
پروتئین: 1.2 گرم
کربوهیدرات: 10.3 گرم
پتاسیم: 3.4 درصد از ارزش روزانه (DV)
ویتامین سی: 9٪ از DV
قند: 4.7 گرم
فیبر: 1.9 گرم
چربی: 0.1 گرم

پیاز به دلیل غنی بودن از ویتامین C، به تقویت ایمنی، تسهیل جذب آهن و کمک به تولید کلاژن کمک می کند که همگی برای سلامت پوست نیز بسیار مفید است.

علاوه بر این، پیاز حاوی آنتی اکسیدان هایی است که به محافظت از سلول های سالم در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند. از این رو، خطر ابتلا به سرطان، دیابت و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

پیاز همچنین یکی از سبزیجات آلیوم است که طبق تحقیقات گفته می شود فلاوانول ها و ترکیبات ارگانوسولفور، مانع از پیشرفت سرطان می شوند. یک مطالعه منتشر شده در مجله آسیا و اقیانوسیه انکولوژی بالینی نشان داد که مصرف مقادیر بالاتر سبزیجات آلیوم ممکن است خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش دهد.

هم ترکیبات کوئرستین و هم ترکیبات آلی گوگرد موجود در پیاز به تولید انسولین کمک می‌کنند و آن‌ را به یک گزینه عالی گیاهی برای مبتلایان به دیابت تبدیل می‌کند.

ترکیبات آلی گوگرد موجود در پیاز همچنین به کاهش سطح کلسترول در بدن کمک می کند و ممکن است به از بین رفتن لخته های خون کمک کند، بنابراین خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش می دهد.

دو روش اصلی برای مصرف پیاز وجود دارد. می توانید آن را پخته یا خام میل کنید. اگرچه انتخاب آن کاملاً به ذائقه و ترجیحات شما بستگی دارد، با این حال طبق گفته دکتر بیسواس بهتر است پیاز را به‌جای پخته و یا سرخ شده، خام مصرف کنید تا از ترکیبات گوگردی موجود در آن حداکثر استفاده را ببرید.

دلیل آن این است که بخش زیادی از خواص پیاز خام در طی فرآیند پخت از بین می رود.

وقتی پیاز را برش می دهید یا خرد می کنید، یک واکنش آنزیمی ایجاد می شود که منجر به تشکیل ترکیبات گوگردی می شود. اینها همان ترکیباتی هستند که باعث می شوند اشک بریزید و فواید متعددی مانند از بین بردن لخته‌های خون، کاهش خطر سکته یا بیماری قلبی، محافظت در برابر سرطان و کاهش سطح قند خون دارد.

در نتیجه پختن پیاز می تواند ارزش غذایی آن را کاهش دهد و شما را از برخی مواد مغذی مهم آن محروم کند.

عوارض مصرف زیاد پیاز

اگرچه گفته می شود خوردن پیاز خام مفیدتر از خوردن آن به صورت پخته است، اما مصرف زیاد آن عوارض جانبی خاصی ایجاد می کند که باید به آنها توجه کرد. این شامل موارد زیر می شود:

اسیدیته و سوزش سر دل
بوی بد دهان که به هالیتوز معروف است
افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) ممکن است علائم شدیدتری مانند نفخ، گرفتگی عضلات و گاز را تجربه کنند.
افزایش خطر خونریزی چون پیاز خاصیت ضد انعقادی دارد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نخستین تمرین تیم فوتبال امید ایران در دبی
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر ورود گردوخاک عراقی به استان
­حضور کادر فنی تیم ملی فوتسال بانوان در دیدار‌های لیگ برتر
وضعیت استان کهگیلویه و بویراحمد به دنبال بارش‌های سیل‌آسا
رد درخواست سروش رفیعی در کمیته استیناف
امدادرسانی هلال احمر در مناطق سیلزده در خوزستان
۴۴۰۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی تحت مطالعات خاک‌شناسی
تمرکز مدیران بر افتتاح پروژه‌های دهه فجر و تحویل واحد‌های مسکونی
انتخاب اعضای هیئت اجرایی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در قم
رویداد علمی پرواز تا ثریا در لرستان
خبر‌هایی از بررسی مشکلات مرکز انتقال خون گرمسار
پایان مسابقات مچ‌اندازی بانوان قهرمانی باشگاه‌های استان در فلاورجان
درمان زوج‌های نابارور بهترین مسیر برای افزایش فرزندآوری
تا پایان امسال؛ بهره برداری از جاده چیت پلنت حدفاصل آغاجاری به میانکوه
چهارسوی فرهنگ و هنر هفتم دی قم
تقویت سامانه بارشی از فردا در لرستان
مدارس ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد غیر حضوری شد
پایان تلاش نمایندگان ایران در شطرنج سریع قهرمانی جهان
برگزاری نشست «علوم اجتماعی اسلامی با رویکرد کاربردی» در دانشگاه تهران
انجام ۶۴ عملیات توسط آتش نشانان مسجدسلیمان در پی وقوع سیل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم
مشاهده گوی آتشین در آسمان ژاپن!
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی
شفاف‌سازی در توزیع نهاده ها، اولویت جهاد کشاورزی
اوج فعالیت سامانه بارشی فردا در استان
همه باید از ایران دفاع کنیم
انتظار برای پرتاب تاریخی سه ماهواره ایرانی
سرنوشت مبهم وام ازدواج در بودجه ۱۴۰۵
مدارس ابتدایی تهران فردا مجازی است
پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
پزشکیان: برای تأمین معیشت مردم برنامه ۲۰ بندی داریم
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
صدور قبض ۵۰۰ میلیون تومانی گاز برای مشترک بدمصرف تهرانی
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۵ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۳ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)
مذاکره با روسیه برای ساخت فاز‌های بعدی نیروگاه بوشهر  (۱ نظر)