پخش زنده
امروز: -
دولت فرانسه روز سه شنبه طرح جدیدی را برای مبارزه با دخانیات به منظور «غلبه بر چالش نسل آزاد از دخانیات بعد از سال ۲۰۳۲» ارائه کرد که به افزایش دوباره بهای سیگار و گسترش «فضایهای بدون دخانیات» در سواحل، پارکها یا در نزدیکی تاسیسات آموزشی مبتنی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه، اورلین روسو، وزیر بهداشت فرانسه اعلام کرد این برنامه جدید ملی مبارزه با دخانیات ۲۰۲۳-۲۰۲۷، عمدتا بر «افزایش مالیات و ممنوعیتهای مرتبط با مصرف دخانیات» قرار دارد».
هدف از این طرح به ویژه پیشگیری از ورود به مصرف دخانیات مخصوصا نزد جوانان ترها و کمک بهتر به سیگاریها برای ترک آن است.
روسو خاطر نشان کرد «افزایش قیمت بسیار موثر بوده است و این موضوع نتیجه اتفاق نظری علمی در سطح جهان است».
قیمت مارکهای زیادی از انواع سیگار امروزه در فرانسه برای هر پاکت سیگار ۲۰ تایی در فرانسه به ۱۱ یورو رسیده است. بهای حداقلی به تدریج در مرحله نخست در سال ۲۰۲۵ به ۱۲ یورو و سپس تا آغاز سال ۲۰۲۷ به ۱۳ یورو خواهد رسید.
روسو با اشاره به «اعمال جریمههای احتمالی» اعلام کرد فضایهای بدون دخانیات که با نصب تابلوهایی عینیت خواهند یافت، به همه سواحل، پارکهای عمومی، جنگلها و نزدیک برخی مکانهای عمومی مانند تاسیسات آموزشی تعمیم داده خواهند شد.
وی توضیح داد «فضاهای سیگار ممنوع –که تاکنون در بیش از ۷۳ شهرستان به هفت هزار و ۲۰۰ مورد رسیده است- پیش از هر چیزی نتیجه حرکتی انگیزشی به طور محلی از سوی جوامع بوده است. ما تلاش میکنیم که این اصل به قانون تبدیل شود».
دانیل نیزری (Daniel Nizri)، رئیس تیم مبارزه با سرطان از این تصمیم استقبال و اعلام کرد «اقدام در سطح وسیع و تعمیم دادن ممنوعیت کشیدن سیگار در فضاهای عمومی که از سوی عموم مردم استقبال میشود، و به ویژه در اطراف مدارس و پارکهایی که کودکان از آنها استفاده میکنند، فوریت داشت».
برای همراهی با سیگاریهایی که بخواهند ترک کنند، داروسازان درمانهای جایگزین را برای نیکوتین تجویز خواهند کرد.
کشیدن سیگار پس از کاهش بی سابقه بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹، در فرانسه تثبیت شده است، اما نابرابریها بسته به پیشینههای اجتماعی شدید است.
در سال ۲۰۲۱ در فرانسه بیش از ۱۲ میلیون نفر به طور روزانه سیگار میکشیدند که بالغ بر ۲۵ درصد جمعیت بین ۱۸ تا ۷۵ سال را شامل میشود. در میان جوانان شیوع کشیدن روزانه سیگار به طور قابل توجهی کاهش یافته و بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ از ۲۵ درصد به ۱۶ درصد رسیده است.
دخانیات علت نخست مرگ و میر قابل پیشگیری ۷۵ هزار نفر در سال است.