• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۰۱۳۶۵
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

اختصاص اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به شرکت‌های دانش بنیان حوزه گیاهان دارویی

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی گفت : سرمایه گذاری در این عرصه گیاهان دارویی می‌تواند گردش مالی قابل توجهی را برای کشور به همراه داشته باشد.

اختصاص اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به شرکت‌های دانش بنیان حوزه گیاهان دارویی ( ویترین/ منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری )

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نشست شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه گیاهان دارویی ، به همت ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، چهارم دی ماه در محل معاونت علمی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی گفت : با توجه به موقعیت جغرافیایی و ظرفیت قابل توجهی که در کشت و تولید گیاهان دارویی داریم، می‌توانیم سهمی ۲۰ درصدی از بازار طب سنتی آینده داشته باشیم که عدد بسیار قابل توجهی است.
محمدرضا شمس اردکانی افزود : یکی از مهم‌ترین رویکرد‌های ما در این حوزه، بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی و استفاده از هوش مصنوعی است.
وی گفت : آن چنان که باید نتوانسته ایم از ظرفیت گیاهان دارویی داخلی استفاده کنیم و در پنج میلیارد دلار دارویی که وارد می‌کنیم از مواد اولیه تا سایر سطوح آن از ظرفیت گیاهان دارویی بهره کافی نبرده ایم و وزارت بهداشت و آموزش پزشکی هم در این زمینه اهتمام قابل توجهی نداشته‌است.
شمس اردکانی، ورود گیاهان داوریی به صنعت داروی کشور را از آن جهت ضروری تلقی کرد که هم منابع و هم دستگاه و تجهیزات بهره‌برداری از آن داخلی و بومی است و ما در این زمینه وابستگی‌ای به کشور‌های دیگر نداریم. به همین دلیل، به باور او، سرمایه گذاری در این عرصه (گیاهان دارویی) می‌تواند گردش مالی قابل توجهی را برای کشور به همراه داشته باشد.
وی به تسهیلاتی که معاونت علمی برای تقویت عرصه گیاهان داروی در دستور کار خود قرار داده است، اشاره کرد و گفت : این تسهیلات در سه حوزه اعطا اعتبار‌های مالیاتی، وام‌های کم بهره و دانش بنیان کردن شرکت‌های فعال در این حوزه قرار داد.
امیرحسین جمشیدی، رئیس انجمن تولید کنندگان دارو‌های طبیعی و سنتی ایران هم در این نشست تاکید کرد: پنج هزار فرآورده طبیعی مجوززدار داریم که از این تعداد دو هزار و ۲۰۰ فرآورده در حوزه طب سنتی قرار می‌گیرند که خود عدد بزرگی است و باید از این ظرفیت بهره لازم را ببریم.
وی گفت: هشت هزار و ۵۰۰ گونه گیاه در کشور داریم که از این تعداد حدود دو هزار  و ۲۰۰ گونه در شاخه گیاهان دارویی قرار می‌گیرند و ما تنها از ۳۵۰ گونه آن‌ها در تولید دارو استفاده کرده‌ایم. ضوابط و قوانین ما باید به گونه‌ای باشد که در تولید فرآورده‌های دارویی به یک فرمول برسیم.
ابوالفضل باقری، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور نیز در این نشست ، انواع حمایت‌های مالیاتی از شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه گیاهان دارویی را معرفی کرد .
وی معافیت فروش محصولات دانش بنیان موضوع ماده ۳ و ۹ قانون دانش بنیان به شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان نوع ۱ با فروش کمتر از ۵۰ میلیارد تومان، اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه بند ب ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان به شرکت‌ها و موسسات تولیدی و خدماتی دارای پروانه بهره‌برداری یا مجوز فعالیت و اعتبار مالیاتی سرمایه‌گذاری بند ت ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان به شرکت‌های بورسی یا شرکت‌های دارای سرمایه ثبتی یک سی‌ام صندوق نوآوری نوآوری شکوفایی را از جمله این حمایت‌ها برشمرد.
باقری با استناد به بند ب ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: معادل هزینه انجام شده برای فعالیت‌های تحقیق و توسعه به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به شرکت‌ها و موسسات متقاضی اعطا می‌شود و معادل آن از مالیات قطعی شده سال انجام هزینه مذکور یا سال‌های بعد کسر می‌شود.
وی افزود : آیین نامه اجرایی این بند حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد مسئول نظارت بر اجرای این بند شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش بنیان است.
باقری بر معیار‌های تایید پروژه تحقیق و توسعه شرکت‌های فعال در حوزه گیاهان دارویی متمرکز شد و گفت: نوآور بودن محصول، پیچیده و بالا بودن سطح فناوری آن و همچنین نظام‌مند و دارای برنامه و خروجی مشخص بودن ، از معیار‌های تایید پروژه‌های تحقیق و توسعه دانست.
وی به انواع طرح های  تحقیق و توسعه اشاره کرد و آن‌ها را در سه دسته محصول یا خدمت جدید، ارتقای محصولات یا خدمات فعلی و بهبود فرایند‌های تولید و عملیات اشاره و تاکید کرد: بهمن ماه فراخوان دیگری برای سال آینده داریم و شرکت‌های متقاضی برای ارائه پروژه‌های تحقیق و توسعه خود می‌توانند به سایت https://www.etebar۱۴.ir مراجعه کنند
در مرحله دوم، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فرصت دارد به ارزیابی پروژه‌های تحقیق و توسعه و ارزیابی هزینه کرد‌ها و اعلام هزینه کردی که مورد تایید سازمان امور مالیاتی است اقدام کند و در مرحله سوم راستی آزمایی هزینه کرد اعلامی با اسناد هزینه‌ای معتبر صورت می‌گیرد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یادواره شهید منصور سودی، شهید شاخص زنجان
هنر نقالی و طنین شور شاهنامه‌خوانی در خرمدره، زنجان
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
یادداشت رئیس مجلس در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)