• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۰۶۹۲۴
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۰۶:۱۳
بین الملل » تحلیلی
تحقیقات روزنامه نیویورک تایمز؛

‎«ارتش اسرائیل کجا بود؟»

هرج و مرج و فقدان اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی به حدی بود که نظامیان ناچار بودند برای کسب اطلاعاتی که در جنگ به آن‌ها نیاز است به گروه‌های واتس آپ و مطالب منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی مراجعه کنند.

 به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیون الجزیره، تحقیقات روزنامه نیویورک تایمز از سردرگمی و بی برنامگی ارتش رژیم اشغالگر برای مقابله با عملیات طوفان الاقصی در روز هفتم اکتبر پرده برداشت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

تحقیقات روزنامه نیویورک تایمز آمریکا نشان می‌دهد ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل هنگام وقوع عملیات طوفان الاقصی که نیرو‌های شاخه نظامی حماس روز هفتم اکتبر آن را اجرا کردند، دچار سردرگمی و کمبود سلاح بود و سازماندهی بسیار بدی داشت.

گزارشی که این روزنامه با همکاری رونین برگمن روزنامه نگار اسرائیلی تحت عنوان "ارتش اسرائیل کجا بود؟ " تهیه کرده است، از اظهارات افراد جدید درباره حمله حماس به شهرک‌ها و پایگاه‌های نظامی اسرائیل در اطراف نوار غزه و شیوه برخورد ارتش اسرائیل با آن پرده برداشت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

به نوشته این روزنامه هرج و مرج و فقدان اطلاعات به حدی بود که نظامیان ناچار بودند برای کسب اطلاعاتی که در جنگ به آن‌ها کمک کند، به گروه‌های واتس آپ و مطالب منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی مراجعه کنند.

بر همین اساس با توجه به قطع ارتباط نیرو‌ها با پایگاه نظامی رعیم که مقر فرماندهی یگان غزه در ارتش اسرائیل بود، واحد ماجلان برای درک اتفاقی که افتاده بود به سراغ تصاویری که حماس در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده بود رفت. شاید فاجعه بار‌تر از همه این باشد که طبق آنچه نیویورک تایمز از افسران و نظامیان کنونی و سابق نقل کرده است، ارتش اسرائیل هیچ برنامه‌ای برای واکنش به حمله گسترده حماس از نوار غزه نداشت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

این روزنامه افزود: ارتش اسرائیل گمان می‌کرد حماس حداکثر میتواند یک یا چند گروه را برای ورود به اسرائیل اعزام کند. به همین سبب خودش را برای چنین سناریویی آماده می‌کرد. برخی از ژنرال‌های سابق رژیم اشغالگر مثل یوم توف سامیه و امیر اویوی می‌گویند ارتش اسرائیل آمادگی و برنامه دفاعی و آموزشی و تجهیزات مناسبی برای چنین حمله غافلگیر کننده‌ای نداشت.

یعقوب یعقوب امیدرور از مقامات نظامی سابق هم می‌گوید ارتش خود را برای آنچه غیر ممکن می‌دانست آماده نمی‌کرد. اظهارات برخی افراد که روزنامه آمریکایی آن‌ها را جمع آوری کرده است، نشان دهنده سردرگمی حاکم بر اسرائیلی‌ها در آن روز است به شکلی که نیرو‌های ذخیره آمادگی لازم را برای فراخوان و استقرار سریع نداشتند و برخی از آن‌ها خودشان عازم جنوب شدند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

یکی از مسوولان فرماندهی جنوب نیز اذعان کرد که افسران تا ظهر آن روز نفهمیده بودند چه اتفاقی افتاده است و تصور می‌کردند حدود دویست نفر از نیرو‌های حماس به اسرائیل نفوذ کرده اند، حال آنکه شمار این نیرو‌ها بسیار بیشتر از آن بود و به حدود ۱۰ برابر می‌رسید.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

نیویورک تایمز افزود یکی از نشانه‌های هرج و مرج در صبح آن روز این بود که حماس مسیر‌های اصلی به خصوص تقاطع نقب را تحت سیطره خود درآورد و همین مسئله مانع از پیشروی نیرو‌های اسرائیل به مدت چند ساعت شد.

‎«ارتش اسرائیل کجا بود؟» ‎«ارتش اسرائیل کجا بود؟» ‎«ارتش اسرائیل کجا بود؟» ‎«ارتش اسرائیل کجا بود؟» ‎«ارتش اسرائیل کجا بود؟»
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گسترش دامنه خدمات خیریه محکم
تشدید پایش شبکه گاز در سراسر استان
خبر خوش برای سفره‌های خانوار/ توزیع برنج و روغن خوراکی در استان
پیام همسر شهید مجیدی‌مهر به رهبر معظم انقلاب
صبر و استقامت خانواده‌ های شهدا پشتوانه اصلی نظام جمهوری اسلامی
تخریب اموال عمومی در آبدانان
تشدید بازرسی‌ها در خرمدره؛ چهار تیم اتاق اصناف زنجان در میدان کنترل بازار
آیین غبارروبی مزار شهدای گمنام باغ موزه دفاع مقدس تبریز
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ دی ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۲ دی ۱۴۰۴ به افق قم
افتتاح بیش از ۴ هزار پروژه محرومیت زدایی سپاه در سیستان و بلوچستان تا پایان سال جاری
برگزاری همایش بصیرتی بزرگداشت حماسه ۹ دی
ارائه خدمات رایگان دندان‌پزشکی به مددجویان خراسان شمالی
پیشرفت ۶۵ درصدی طرح آبرسانی سفیدآبه نیمروز
دستگیری قاتل متواری پس از ۲ سال در تبریز
فعال شدن مهلت نوبت‌گیری سنجش سلامت نوآموزان
بازخوانی بصیرت عمار انقلاب《 آیت الله مصباح》 برای نسل امروز
شادمانه های برف در خراسان شمالی
بیست و پنجمین اهدای عضو در گیلان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵
ورود سامانه بارشی جدید به بخش‌های غربی کشور
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود
تزریق ۸۷۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری
نویدکیا: نیمه دوم بازی با استقلال خوب نبودیم
دستور رئیس‌جمهور برای حمایت از اصناف و بهبود ثبات ارزی
خانواده کشته‌شدگان ناآرامی‌ لردگان: اغتشاشگران را مجازات کنید
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب
آیین گرامیداشت سرداران مقاومت در مصلی تهران
انتصاب فرزین به عنوان دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور
ارکستر ملی در زمستان عاشق‌تر خواند
پای درد و دل صنف فروشندگان تلفن همراه و رایانه
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)