پخش زنده
امروز: -
نماینده آفریقای جنوبی در جلسه شورای امنیت گفت: از حمایت کشورهای جهان در پیگیری پرونده قضایی علیه رژیم صهیونیستی استقبال میکنیم.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از رویترز، نماینده آفریقای جنوبی در جلسه شورای امنیت که به منظور بررسی وضعیت خاورمیانه (غرب آسیا) و مسئله فلسطین تشکیل شد، خواستار آتش بس فوری در غزه شد.
نماینده آفریقای جنوبی همچنین به پیگیری قضایی پروندهای علیه نسل کشی اسرائیل از سوی آفریقای جنوبی اشاره کرد و گفت کشورش از حمایت کشورهای بیشتر از سراسر جهان از این روند، استقبال میکند.
نماینده آفریقای جنوبی: خانم رئیس، در ابتدا میخواهم از فرانسه بابت تشکیل این جلسه گفتگوی آزاد درباره وضعیت خاورمیانه و ارائه فرصتی به اعضای سازمان ملل برای ارائه نظراتشان درباره منطقه در شورای امنیت، تشکر کنم. ما در زمانهای دور هم جمع شده ایم که منطقه خاورمیانه بار دیگر گرفتار درگیری خونین است و طبق روال همیشگی، وقتی درگیری شکل میگیرد، غیرنظامیان بی گناه هستند که بیشتر از همه آسیب میبینند. گزارشهای اخیر نشان میدهد تعداد غیرنظامیانی که طی سال گذشته در درگیریهای مسلحانه کشته شده اند، بیشتر از تعداد ثبت شده در بیش از یک دهه گذشته است و بیشترین تعداد غیرنظامیان کشته شده هم متعلق به خاورمیانه است.
خانم رئیس، آفریقای جنوبی بار دیگر بر وحشت خود از جنایاتی که در فلسطین از طریق هدف قرار دادن غیرنظامیان رخ میدهد، تاکید میکند؛ از زیرساختهای غیرنظامی گرفته تا اماکن مربوط به سازمان ملل و هدفهای آسیب پذیر دیگر. اقداماتی که به صورت روزانه از سوی اسرائیل شاهد انجام آنها هستیم، نقض قوانین بین المللی، از جمله منشور سازمان ملل، کنوانسیون ژنو و پروتکلهای آن است. حماس هم با حمله به غیرنظامیان و گروگان گرفتن آنها، قوانین بین المللی را نقض کرد. هیچ شکی نیست که اشغال غیرقانونی فلسطین توسط اسرائیل طی چندین دهه، باعث افزایش نفرت و بالا گرفتن خشونت شده است. نکبتِ دنباله دار مردم فلسطین، که از سال ۱۹۴۸ و به واسطه استعمارگری اسرائیل آغاز شد، به صورت نظاممند و اجباری، باعث اشغالگری، آوارگی و پراکندگی مردم فلسطین شده است و آنها را به عمد از حق مشروع و پذیرفته شده شان طبق قوانین بین المللی برای تعیین سرنوشت خود و حق پذیرفته شده شان طبق قوانین بین المللی برای بازگشت به عنوان پناهنده به شهرها و روستاهای خود به آنچه امروز به آن کشور اسرائیل میگویند، محروم ساخته است.
خانم رئیس، حائز اهمیت است که تاکید کنیم راه حل نهایی برای مناقشه فلسطین و اسرائیل، تاسیس دو کشور فلسطین و اسرائیل است که مردم در این دو کشور در کنار یکدیگر، در صلح زندگی کنند. کشور فلسطین فقط باید با مرزهای ۱۹۶۷ تشکیل شود و اورشلیم (قدس) شرقی باید پایتخت آن باشد و در چارچوب قطعنامههای سازمان ملل تاسیس گردد. به منظور تحقق راه حل دو کشوری، باید روند برقراری صلح تحت نظر سازمان ملل فوراً آغاز شود. اگر قرار باشد این مذاکرات شروع شود و به صلح ختم شود، همه ما باید بر برقراری آتش بسی جامع اصرار بورزیم. کشتارها باید خاتمه یابد. بمباران بی وقفه بیمارستان ها، مدرسهها و مناطق مسکونی و امکان مذهبی و جلوگیری از دسترسی مردم به ملزومات اساسی، باید متوقف شود. مجازات جمعی که اسرائیل بر تمامی مردم فلسطین تحمیل کرده است، مجازاتی است که چندین دهه است ادامه دارد. جهان ابراز نگرانی کرده است، اما برای نجات جان فلسطینیها اقدامی جدی انجام نداده است.
خانم رئیس، همانطور که ما پیوسته اشاره کرده ایم، نمیشود در بعضی از مواقع بر اهمیت قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل، تاکید بورزیم و در مواقع دیگر این کار را نکنیم، انگار که اجرای قانون فقط برای تعداد انگشت شماری، مجاز است. برای اینکه قوانین بین المللی، معتبر باشند، باید برای همه اجرایی شوند و به صورت گزینشی مورد اعمال قرار نگیرند. رویدادهای چند ماه گذشته در غزه نشان داده است که اسرائیل برخلاف تعهدات خود طبق کنوانسیون نسل کشی عمل میکند. آفریقای جنوبی، به عنوان عضوی از سازمان ملل و با توجه به تجربههای دردناک گذشته این کشور در نظام آپارتاید، خود را موظف میداند تا طبق قوانین بین المللی در این زمینه دست به اقدام بزند. در نتیجه، آفریقای جنوبی به سازوکارهای قضایی بین المللی، از جمله دادگاه بین المللی کیفری و دادگاه بین المللی دادگستری متوسل شده است تا عدالت را برای مردم فلسطین، محقق سازد. به همین دلیل است که در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴، وکلایی به نمایندگی دولت آفریقای جنوبی در مقابل دادگاه بین المللی دادگستری حضور یافتند و از این دادگاه خواستند تا اقداماتی مشروط انجام بدهد، از جمله اینکه از اسرائیل بخواهد کارزار نظامی اش در غزه را متوقف کند که این اقدام، در این مورد، برای جلوگیری از وارد شدن آسیب بیشتر و جبران ناپذیر به حقوق مردم فلسطین، کاملاً ضروری است. چندین کشور و سازمانهای منطقهای از رویههای اجرایی از سوی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل به صورت علنی حمایت کرده اند. بعضی از کشورها هم پس از جلسههای دادرسی درباره اقدامات مشروط، نشان داده اند که تمایل دارند در این رویهها دخیل باشند. آفریقای جنوبی از حمایت از پروندهای که تقدیم دادگاه بین المللی دادگستری کرده است، استقبال میکند و کشورها را ترغیب میکند که در صورت تمایل، وارد مراحل رویههای این پرونده شوند.
خانم رئیس، در پایان، آفریقای جنوبی تاکید میکند که جنگ هیچگاه هوشمندانه نیست. وقتی از توسل به زور استفاده میشود، در هر نقطه از دنیا که باشد، چه این اقدام قانونی باشد و چه غیرقانونی، باید از قوانین جنگ تبعیت کرد و از غیرنظامیان محافظت کرد. متشکرم.