• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۷۰۸۱۳
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

دهلی نو، آلوده ترین پایتخت جهان است

پایتخت هند، آلوده ترین پایتخت در میان کشورهای است و این در حالی است که برگزاری مراسم های آتش بازی جشن «دیوالی» باعث شده است هوای این شهر حتی سمی تر شود.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از الجزیره، پایتخت هند، آلوده ترین پایتخت در میان کشورهای است و این در حالی است که برگزاری مراسم های آتش بازی جشن «دیوالی» باعث شده است هوای این شهر حتی سمی تر شود. درجه آلودگی هوا در دهلی نو روز جمعه به سطح "خطرناک" رسید. این اتفاق پس از آن رخ داد که مردم این شهر، به ممنوعیت استفاده از مواد آتش بازی که توسط دولت اعلام شده بود، بی توجهی کردند و «جشنواره نور دیوالی» را جشن گرفتند. دهلی نو عموما در صدر فهرست آلوده ترین شهرهای جهان قرار دارد، و "مِه-دود" سرطانزا هر ساله آن را در بر می گیرد. خودروهایی که در این شهر تردد می کنند و همچنین سوزاندن شاخه ها و ساقه های گیاهان، همچنان مهمترین عامل ایجاد آلودگی در این شهر هستند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


آتش بازی در سرتاسر دهلی نو، باعث تشدید مه دود سمی در این شهر شده است که قبلا هم فضای آن را پوشانده بود. دهلی نو 30 میلیون نفر جمعیت دارد. اکنون زمان برگزاری جشنواره نور هندوها موسوم به «دیوالی» است. قرار بود آتش بازی در مراسم امسال ممنوع شود. صبح روز بعد از برگزاری این جشن، سطح مواد آلاینده در هوا، 23 برابر میزانی بود که سازمان جهانی بهداشت آن را به عنوان حداکثر میزان آلودگی روزانه تعیین کرده است. کلینیک های این شهر نیز مملو از بیمارانی است که از پیامدهای این موضوع دچار مشکل شده اند. بر اساس تحقیقاتی که توسط نشریه پزشکی «لانست» صورت گرفته است، 12 هزار مورد مرگ در سال در دهلی به ثبت می رسد، که 12 درصد از این آمار را می توان مربوط به آلودگی هوا دانست. 

محمد خالد، کارگر ساکن در دهلی در این باره گفت: شرایط من وقتی در دهلی هستم، بدتر می شود. وقتی دارو مصرف می کنم، وضعیتم خوب است. اما وقتی مصرف دارو را قطع می کنم، وضعیتم بدتر می شود. حتی باز گذاشتن درها و پنجره ها خطرناک است. پزشکان می گویند نباید از منزل خارج شوم. حتی نمی توانم به پارک بروم. 

در شمال دهلی، کشاورزان در حال سوزاندن ساقه های گیاهان پس از برداشت محصول هستند. این اقدام یکی از عوامل افزایش مه دود در هوا و وخیم تر شدن آلودگی است. این اقدام کشاورزان چند هفته ادامه دارد، و دود حاصل از سوزاندن ساقه های گیاهان، عامل ایجاد 30 درصد از آلودگی هوا است. اما در طول سال، این خودروها در خیابان های دهلی هستند که بیشترین تقصیر را در ایجاد آلودگی هوا دارند. 
 
بهارگاو کریشنا، عضو مجمع آینده پایدار نیز گفت: اگر اکنون به عوامل تاثیرگذار بر کیفیت هوا در دهلی نو توجه کنید، می بینید که حمل و نقل تقریبا نیمی از تقصیر را به عهده دارد. اگر به مقررات مربوط به رفت و آمد نگاه کنید، می بینید که این قوانین به شکلی بد تدوین شده اند. ما تلاش کرده ایم افراد را به سمت استفاده از خودروهای برقی سوق دهیم. همچنین ناوگان های اتوبوس رانی، برقی شده اند. اما این اقدامات، در مقایسه تعداد خودروهایی که سوخت مصرف می کنند، بسیار کوچک هستند. 

دولت دهلی نو تلاش کرده است به واسطه زوج و فرد کردن تردد خودروها، آلودگی را کاهش دهد. همچنین استفاده از خودروهای دیزل ممنوع شده است. اما ظاهرا این اقدامات، تاثیر چندانی نداشته اند. 

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انسداد مقطعی چند محور مواصلاتی زنجان به علت بارش‌ برف در بامداد سه شنبه
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
افتتاح سومین کارخانه آسفالت زنجان در سال آینده
غیرحضوری شدن برخی مدارس استان زنجان در روز سه‌شنبه
پایان فعالیت شبکه سازمان‌یافته حفاری غیرمجاز در تبریز
تدارک رادیو زنجان در گرامیداشت حماسه نهم دی
اجرای طرح آزمایشی سرشماری نفوس و مسکن در استان زنجان از ۱۴ دی ماه
تعیین ۴۷۰ پروژه آموزشی در آذربایجان شرقی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ دی ۱۴۰۴
مراقب لینک های جعلی کلاهبرداری باشید
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۹ دی ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۹ دی ماه ۱۴۰۴
بررسی چالش‌های توزیع دارو و مکمل‌های انسانی در گیلان
مجازی و تعطیل شدن مدارس برخی شهر‌های خوزستان در نهم دی
۳ هزار خوزستانی از خسارت سیلاب در امان نماندند
توقیف محموله ماهی قاچاق در آستارا
ایران عاشورایی، از ۹ دی تا دفاع مقدس ۱۲ روزه
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی استان همدان، نهم دی ماه
لغو امتحانات داخلی مدارس مهاباد در روز چهارشنبه
دستگیری عامل تیراندازی در بم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند
جهرم در صدر بارش‌های اخیر
کاهش دمای هوا در جنوب غرب خوزستان
پیش بینی سه روز سرد و پربارش برای ایران
تعطیلی ادارات و مدارس برخی از شهرستان‌های آذربایجان‌غربی در روز سه‌شنبه ۹ دی ماه
آخرین وضعیت ترافیکی و جوی جاده‌های کشور؛ ۸ دی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۸ دی
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت آیت‌الله میرشفیعی
بیانیه سپاه پاسداران: مقتدرانه از امنیت ایران دفاع می‌کنیم
برخورد با اخلالگران نظام اقتصادی در دستور کار دستگاه قضا
قالیباف: امروز وقت دعواهای سیاسی نیست
پیدا شدن جسد دو نفر از سه جوان غرق‌شده در سد و رودخانه سرپری
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
پویش «مامان بابام، نور چشام»، در شبکه نهال  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۱ نظر)
سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن ماهدشت آماده بهره‌برداری می‌شود  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)
هفتم دی، تکرار ما می‌توانیم در علوم فضایی  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)