• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۹۳۷۲۶
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۵۵
بین الملل » غرب آسیا

آغاز درگیری‌ها در سوریه، با هدف فشار به جبهه مقاومت

کارشناس مسائل غرب آسیا: رژیم صهیونیستی پس از غزه و لبنان، جبهه سوریه را با هدف فشار به جبهه مقاومت باز کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، حسین رویوران، کارشناس مسائل غرب آسیا با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری در خصوص آتش بس در لبنان و آغاز درگیری‌ها در سوریه گفت: اتفاقی که در لبنان افتاده است آتش بس دائمی بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ است. در این بین رژیم صهیونیستی میخواست طی ۶۰ روز نیرو‌ها و تجهیزاتش را از لبنان خارج کند، اما ورود مردم لبنان به شهر‌ها و روستا‌های خودشان تا حد زیادی رژیم صهیونیستی را دستپاچه کرد. وی افزود: البته رژیم صهیونیستی در نقاط مرزی در حد یک و دو کیلومتر نفوذ کرد ولی هیچ روستا یا شهر مهمی را موفق به اشغال نشد. با این حال بازگشت مردم، رژیم صهیونیستی را نگران کرده و به همین دلیل گاهی تیراندازی به سمت مردم رخ می‌دهد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا یادآوری کرد: رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۹۶۷ در مقابل ارتش‌های عربی جنگید و آنها را شکست داد، در جنگ ۱۹۷۳ دو ارتش سوریه و مصر را شکست داد، اما حالا در مقابل حزب الله بیش از دو ماه جنگید اما موفق به پیشروی در لبنان نشد. این یک سرشکستگی بزرگ برای ارتش رژیم صهیونیستی است. رویوران در خصوص ارتباط جبهه لبنان به جبهه سوریه گفت: شما دیدید وقتی که یک جبهه فعلا با آتش بس بسته شد، یک جبهه جدیدی علیه محور مقاومت باز کردند، رژیم صهیونیستی ابتدا جبهه غزه را باز کرد، بعد لبنان و همان کسانی که این جبهه‌ها را باز کردند امروز جبهه سوریه را باز کردند. این اتفاقا نشان می‌دهد کسانی که سعی می‌کنند علیه جبهه مقاومت کار بکنند، بیکار نیستند. وی افزود: هدف از این اقدام در مرتبه اول تحت الشعاع قرار دادن پیروزی بزرگ حزب الله در لبنان است. در مرتبه دیگر به دنبال تغییر معادلات منطقه هستند. دلیل دیگر این درگیری‌ها بر می‌گردد به نیاز رژیم و غرب برای این که محور مقاومت تحت فشار باقی بماند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا اضافه کرد: در سال ۲۰۲۰ یعنی چهار سال پیش یک توافقی بین دولت سوریه و تکفیری‌ها در ادلب بود و یک آتش بسی برقرار شد و ۴ سال هم این آتش بس پایدار ماند، اما گروه‌های تکفیری الان این آتش بس را نقض و غافلگیرانه حمله کردند. رویوران افزود: ما دو تا استان در سوریه داریم یکی حلب و یکی ریف حلب، این تکفیری‌ها تا الان در استان ریف حلب هستند یعنی در خود حلب نیستند. موضوع مهم این است که جنگ یعنی تدارکات؛ الان سوال اول این است که تدارکات و امکاناتی که در اختیار این تکفیری‌ها قرار گرفته و با آن پیشروی کردند از کجا آمده است، ترکیه به روسیه و ایران قول داده بود به اینها کمک نمی‌کند و هیچ گونه تدارکاتی به اینها داده نخواهد شد. وی ادامه داد: همان طور که مقاومت در لبنان پیروز شد، در سوریه هم می‌تواند پیروز شود، دولت سوریه الان ضعیف نیست، ارتش سوریه چند سال است که استراحت خودش را کرده و امکانات دارد، پوشش هوایی دارند و امکان پیروزی برای ارتش سوریه کاملا وجود دارد.

در این برنامه علیرضا کمیلی، دبیر اتحادیه بین المللی امت واحده در خصوص شرایط لبنان گفت: بیانیه‌ای که حزب الله بعد از پذیرش آتش بس داد همه آن عدد و رقم است و می‌گوید ما ۱۳۰ صهیونیست را کشتیم، بیش از هزار نفر زخمی کردیم و نزدیک ۶۰ تانک مرکاوا را منهدم  کردیم و تمام گزارشی که ارائه می‌دهد از میدان است. اگر میدان را ملاک قرار بدهیم می‌بینیم که چرا رژیم مجبور به عقب نشینی شد. وی افزود: اگر قرار باشد دشمن دستاورد‌های طوفان الاقصی را از بین ببرد که یکی از آنها محوریت یافتن مسئله فلسطین و دشمنی با اسرائیل و آمریکا در کل جهان اسلام بود، باید جنگ مسلمان با مسلمان راه بیندازد. یعنی باید در آتش درگیری‌ها در شمال سوریه و جنوب یمن بدمد. دبیر اتحادیه بین المللی امت واحده اضافه کرد: ما از سه ماه قبل خیلی جدی تحرکات افراد مسلح را در ادلب داریم، حتی باعث شد نیرو‌های سوری دو سه روز قبل پیش دستانه برخی از مناطق متعلق به تکفیری‌ها را بمباران کنند. کمیلی تاکید کرد: روسیه همچنان به عنوان هم پیمان سوریه، نقش خودش را در عملیات‌های هوایی ایفا می‌کند و در این روز‌ها هم چند تا عملیات داشت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان کار باند سرقت سیم برق در بابلسر
گروسی: با ابلاغ طرح جامع ماکو، بازآفرینی شهری و توسعه متوازن در منطقه شتاب می‌گیرد
آغاز اجرای طرح زمستانی پلیس در استان همدان
سفر رئیس بنیاد ایران‌شناسی به بوسنی و هرزگوین
آغاز شمارش حیات وحش دنای شرقی در سرمای زمستان
اجرای طرح نهادینه‌سازی جانشین‌پروری در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان ۲ دی ۱۴۰۴
ادبیات همواره صدای زمانه خود بوده است
دیدار عادل عبدالمهدی با دو نفر از رهبران حماس
معاون وزیر: بازآفرینی شهری در مناطق آزاد باید به توانمندسازی مردم منجر شود
صلیب سرخ: افغانستان درگیر بحران انسانی است
راهداران، سربازان گمنام جبهه خدمت و ایمنی جاده‌ها هستند
هم‌صدایی کوبا و کلمبیا علیه تروریسم دریایی آمریکا
بیش از 2 میلیون خوزستانی زیر پوشش بیمه سلامت
آمریکای لاتین خواستار پایان مداخلات واشنگتن در کاراکاس شد
بر افراشته شدن پرچم عزاداری امام هادی(ع)، بر فراز گنبد رضوی
حمایت شاعر ایرانی از پویش بساز مدرسه
چمران: افزایش خودسرانه کرایه تاکسی تخلف است
هشدار درباره عملیات تروریستی داعش در ترکیه
آمار هولناک تعرض جنسی افسران پلیس انگلیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)