• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۹۵۸۵۵
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۸
خوزستان » اجتماعی

بهره مندی بیش از ۱۷ هزار معلول از طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه در خوزستان

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: ۲۷ هزار و ۹۱۳ معلول در روستا‌های استان از خدمات طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه بهره‌مند هستند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مهران کریمیان در همایش روز جهانی معلولان که امروز ۱۱ آذرماه ۱۴۰۳ در اهواز برگزار شد، گفت: امروزه در کشور ما افراد دارای معلولیت بسیار توانمند هستند و در همه عرصه‌ها درخشان ظاهر شده‌اند و بار‌ها در میادین ورزشی پرچم پرافتخار ایران عزیز را بالا برده‌اند. آنها با وجود محدودیت‌ها و مشکلات جسمی که دارند برای همه ما الگو هستند.

وی با اشاره به مطالبات معلولان، افزود: مناسب‌سازی و متناسب‌سازی محیط شهر‌ها و اماکن عمومی، معابر و پارک‌ها برای تردد در جامعه یکی از این مطالبات است. متاسفانه بسیاری از خیابان‌ها و اماکن عمومی برای تردد معلولان و حتی سالمندان مناسب نیستند و دستگاه‌های متولی باید این کار‌ها را انجام دهند.

کریمیان با بیان اینکه اشتغال، مسکن و اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان برخی دیگر از مطالبات هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند، ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشور را افراد دارای معلولیت تشکیل می‌دهد و بزرگ‌ترین قشر جامعه، این افراد هستند. بیش از یک میلیون و ۵۷۷ هزار معلول در سطح کشور در بهزیستی پرونده دارند که ۱۰۶ هزار و ۶۱۳ نفر از این تعداد یعنی ۶.۷ درصد مربوط به بهزیستی خوزستان هستند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان با اشاره به اینکه ۸۳ هزار و ۳۴۴ خانواده از این افراد مستمری‌بگیر هستند و بقیه هم خدمات جانبی مانند ویلچر یا کمک‌های موردی دریافت می‌کنند. معلولان جسمی، حرکتی بیشترین تعداد از بین معلولان را دارند، اضافه کرد: در حال حاضر به ۱۵۳ هزار معلول در کشور حق پرستاری پرداخت می‌شود. در خوزستان هم ۱۰ هزار و ۶۹۷ نفر حق پرستاری دریافت می‌کنند و حدود ۱۱ هزار معلول دیگر هم متقاضی حق پرستاری هستند و قرار است در آینده به آنها هم پرداخت شود.

وی می‌گوید: در حال حاضر در خوزستان ۴۴ مرکز شبانه‌روزی و خانه شبانه‌روزی نگهداری افراد معلول، در حال فعالیت هستند و دو هزار و ۳۵ سالمند، معلول ذهنی و جسمی و بیمار روانی به صورت شبانه‌روزی در این مراکز نگهداری می‌شوند.

به گفته کریمیان؛ ۱۸ مرکز خدمات توانبخشی در منزل در خوزستان وجود دارد و ۸۳۵ معلول به صورت روزانه از این خدمات بهره می‌برند. ۱۰۰ مرکز روزانه حرفه‌آموزی برای افراد مبتلا به اوتیسم، نابینایان، ناشنوایان و سایر معلولان داریم که ۴ هزار و ۷۲۵ نفر به صورت روزانه به این مراکز مراجعه و از این خدمات بهره‌مند می‌شوند.

وی گفت: در حوزه معلولان روستایی طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه در روستا‌ها در حال اجرا است و حدود ۲۷ هزار و ۹۱۳ معلول از این خدمات بهره‌مند می‌شوند. به منظور پیشگیری از معلولیت‌ها نیز در همه زایشگاه‌ها و بیمارستان‌ها غربالگری شنوایی را برای همه نوزادان انجام می‌دهیم و در صورتی که نوزادی دارای مشکل باشد بلافاصله اقدامات مورد نیاز برای او انجام می‌شود.

کریمیان افزود: یکی از اقدامات بسیار خوبی که در سال‌های اخیر انجام شده، راه‌اندازی مرکز کاشت حلزون شنوایی است و از سال گذشته تاکنون برای ۳۴۳ کودک نیازمند کاشت حلزون، این عمل انجام شده‌است که این اقدام توانسته از مشکلاتی مانند کری و لالی جلوگیری کند. در حوزه بینایی نیز با همکاری آموزش‌وپرورش نیز همه کودکان سه تا شش ساله را از نظر بینایی غربالگری می‌کنیم تا در صورتی که کودکی مشکل داشته‌باشد به سرعت شناسایی و اقدامات مورد نیاز برای او انجام شود.مهران کریمیان در همایش روز جهانی معلولان که امروز ۱۱ آذرماه 1403 در اهواز برگزار شد، گفت: امروزه در کشور ما افراد دارای معلولیت بسیار توانمند هستند و در همه عرصه‌ها درخشان ظاهر شده‌اند و بارها در میادین ورزشی پرچم پرافتخار ایران عزیز را بالا برده‌اند. آن‌ها با وجود محدودیت‌ها و مشکلات جسمی که دارند برای همه ما الگو هستند.

وی با اشاره به مطالبات معلولان، افزود: مناسب‌سازی و متناسب‌سازی محیط شهرها و اماکن عمومی، معابر و پارک‌ها برای تردد در جامعه یکی از این مطالبات است. متاسفانه بسیاری از خیابان‌ها و اماکن عمومی برای تردد معلولان و حتی سالمندان مناسب نیستند و دستگاه‌های متولی باید این کارها را انجام دهند.

کریمیان با بیان اینکه اشتغال، مسکن و اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان برخی دیگر از مطالبات هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند، ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشور را افراد دارای معلولیت تشکیل می‌دهد و بزرگ‌ترین قشر جامعه، این افراد هستند. بیش از یک میلیون و ۵۷۷ هزار معلول در سطح کشور در بهزیستی پرونده دارند که ۱۰۶ هزار و ۶۱۳ نفر از این تعداد یعنی ۶.۷ درصد مربوط به بهزیستی خوزستان هستند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان با اشاره به اینکه ۸۳ هزار و ۳۴۴ خانواده از این افراد مستمری‌بگیر هستند و بقیه هم خدمات جانبی مانند ویلچر یا کمک‌های موردی دریافت می‌کنند. معلولان جسمی، حرکتی بیشترین تعداد از بین معلولان را دارند، اضافه کرد: در حال حاضر به ۱۵۳ هزار معلول در کشور حق پرستاری پرداخت می‌شود. در خوزستان هم ۱۰ هزار و ۶۹۷ نفر حق پرستاری دریافت می‌کنند و حدود ۱۱ هزار معلول دیگر هم متقاضی حق پرستاری هستند و قرار است در آینده به آن‌ها هم پرداخت شود.

وی می گوید: در حال حاضر در خوزستان ۴۴ مرکز شبانه‌روزی و خانه شبانه‌روزی نگهداری افراد معلول، در حال فعالیت هستند و دو هزار و ۳۵ سالمند، معلول ذهنی و جسمی و بیمار روانی به صورت شبانه‌روزی در این مراکز نگهداری می‌شوند.

به گفته کریمیان؛ ۱۸ مرکز خدمات توانبخشی در منزل در خوزستان وجود دارد و ۸۳۵ معلول به صورت روزانه از این خدمات بهره می‌برند. ۱۰۰ مرکز روزانه حرفه‌آموزی برای افراد مبتلا به اوتیسم، نابینایان، ناشنوایان و سایر معلولان داریم که ۴ هزار و ۷۲۵ نفر به صورت روزانه به این مراکز مراجعه و از این خدمات بهره‌مند می‌شوند.

وی گفت: در حوزه معلولان روستایی طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه در روستاها در حال اجرا است و حدود ۲۷ هزار و ۹۱۳ معلول از این خدمات بهره‌مند می‌شوند. به منظور پیشگیری از معلولیت‌ها نیز در همه زایشگاه‌ها و بیمارستان‌ها غربالگری شنوایی را برای همه نوزادان انجام می‌دهیم و در صورتی که نوزادی دارای مشکل باشد بلافاصله اقدامات مورد نیاز برای او انجام می‌شود.

کریمیان افزود: یکی از اقدامات بسیار خوبی که در سال‌های اخیر انجام شده، راه‌اندازی مرکز کاشت حلزون شنوایی است و از سال گذشته تاکنون برای ۳۴۳ کودک نیازمند کاشت حلزون، این عمل انجام شده‌است که این اقدام توانسته از مشکلاتی مانند کری و لالی جلوگیری کند. در حوزه بینایی نیز با همکاری آموزش‌وپرورش نیز همه کودکان سه تا شش ساله را از نظر بینایی غربالگری می‌کنیم تا در صورتی که کودکی مشکل داشته‌باشد به سرعت شناسایی و اقدامات مورد نیاز برای او انجام شود.

به گفته این مقام مسئول؛ در یک سال اخیر برای تامین وسایل توانبخشی مورد نیاز معلولان خوزستان ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده‌است. در حوزه آموزش‌وپرورش استثنایی نیز حدود ۶ هزار دانش‌آموز در ۱۲۰ مدرسه استثنایی در حال تحصیل هستند.

به گفته این مقام مسئول؛ در یک سال اخیر برای تامین وسایل توانبخشی مورد نیاز معلولان خوزستان ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده‌است. در حوزه آموزش‌وپرورش استثنایی نیز حدود ۶ هزار دانش‌آموز در ۱۲۰ مدرسه استثنایی در حال تحصیل هستند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
راه‌اندازی اولین اتحادیه تعاونی‌های دهیاری‌ها در لرستان
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
پیرغلام حسینی لرستان چهره برتر کشور شد
اردوهای دانش‌آموزی؛ اوج نشاط و ثبت زیباترین خاطرات
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران خراسان جنوبی
هوشمند سازی دوربین‌های ثبت تخلفات در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ۲۴ آبان ۱۴۰۴
قدرت موشکی، یادگار شهید طهرانی مقدم
فردا، قطعی گاز در بخشی از مرکز شهر اهواز
تداوم وزش باد شدید در سمنان
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۴ آبان ۱۴۰۴
تاکید نماینده هشترود و چاراویماق بر ساماندهی تخصیص آب پایاب سد سهند
گردشگری پاییزه و زمستانه در کویر ۸۰ هزار کیلومتری لوت
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
بازدید وزیر جهاد کشاورزی از روند ساخت سایت تولید واکسن پرندگان در مرند
درخشش لرستانی ها در مسابقات مُدْهَامَّتَان
ورزشی‌های بیست و سوم آبان ماه در استان سمنان
بازگشت یک گلاده گرگِ تیمارشده به طبیعت در مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
پویش آبادان را سبز میکنیم
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
گام سبز ایران در حذف مواد مخرب لایه ازن
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
ارزیابی سامانه هشدار اضطراری جمعه ۲۳ آبان اجرا می‌شود
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)