پخش زنده
امروز: -
اقدامات و فعالیت های انجام شده اداره آب و فاضلاب بردسکن و چالش های فراروی منابع آبی این شهرستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان بردسکن گفت: امور آب و فاضلاب شهرستان بردسکن با ۳۸ هزار مشترک، ۵۵ منبع آبی، ۴۰ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، شش رشته قنات و نه دهنه چشمه سه شهر و ۷۶ روستا را تحت پوشش دارد.
حسین مهدوی اولیایی در نشست با فرماندار این شهرستان افزود: بردسکن در حوزه آب شرب با چالش مواجه است و یکی از ۸ شهرستان قرمز بحرانی در استان به ویژه در فصل تابستان است.
وی ادامه داد: شهرستان بردسکن به لحاظ میزان بارندگی از متوسط استان پایین تر و به لحاظ افزایش دما نیز از متوسط استان بالاتر است.
مدیر امور آب و فاضلاب بردسکن با بیان اینکه این شهرستان دارای ۱۰ مجتمع آبرسانی است، گفت: از این تعداد تنها یک مجتمع امکان اتصال را دارد و دیگر مجتمع های آبرسانی شهرستان به یکدیگر متصل نیستند.
اولیایی تعداد مخازن آب شرب این شهرستان را ۸۰ مورد و ظرفیت ذخیرهسازی آن را ۱۱ هزار مترمکعب اعلام کرد و افزود: با توجه به سرانه جمعیت شهرستان بردسکن این تعداد مخزن ناکافی است که با توجه به وسعت و پراکندگی شهرستان ضرورت دارد ظرفیت این مخازن افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه در فصل تابستان ۳۴ روستا توسط یک دستگاه تانکر آبرسانی سیار می شود، اظهار داشت: در ایام عادی سال این تعداد به ۲۲ روستا می رسد و در بخش انابد با توجه به پایین بودن کیفیت آب شرب به ویژه در مناطق عشایری که ای سی آب آن بالا است و امکان حفر چاه وجود ندارد راهی جز آبرسانی سیار نداریم.
اولیایی طول شبکه های خطوط آبرسانی و انتقال توزیع آب را در این شهرستان ۱۱۰۰ کیلومتر اعلام کرد و ادامه داد: بیش از ۶۰ درصد شبکه های آبرسانی فرسوده است و ۳۸ درصد آب تولیدی شهرستان هدر می رود.
مدیر امور آب و فاضلاب بردسکن سرانه مصرف آب به ازای هر خانوار را در طول شبانه روز ۳۶۰ لیتر اعلام کرد و گفت: این در حالی است که متوسط کشوری سرانه مصرف آب ۲۵۰ لیتر است.
اولیایی یکی دیگر از چالش های حوزه آب شرب در شهرستان بردسکن را انشعابات غیر مجاز اعلام کرد و اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون قریب به ۸۰ مورد انشعابات غیر مجاز کشف شده است که برخی از افراد متخلف به مراجع قضایی معرفی شده اند.
وی استفاده آب شرب برای درختان و دام را یکی دیگر از چالش ها اعلام کرد و گفت: با وجود طرح های نیمه تمام در حوزه آبرسانی شهرستان بردسکن این امور از اعتبارات ملی هیچ سهمی ندارد و تنها از اعتبارات استانی اعتباراتی تخصیص داده می شود.
اولیایی به طرح های آبرسانی توسط بسیج سازندگی و خیران آبرسان اشاره کرد و افزود: طی سه سال گذشته تاکنون بیش از ۲۰ طرح آبرسانی توسط خیران اجرا شده است، تعداد راهبران آب نیز در این شهرستان ۳۷ نفر است که در حوزه اتفاقات و قرائت کنتور فعالیت می کنند.
فرماندار بردسکن هم ضمن قدردانی از اقدامات و فعالیت های انجام شده از مدیریت امور آب و فاضلاب این شهرستان خواست: چالش های فراروی منابع آبی شهرستان بردسکن را کتباً به فرمانداری اعلام کند تا از طریق مدیران استانی برای رفع مشکلات تدابیر لازم اتخاذ شود.
محمدجواد صفرنژاد بر اجرای طرح فاضلاب در شهرستان تاکید کرد و گفت: اجرای این طرح می تواند در حوزه صنعت ثمربخش باشد.
وی با توجه به اجرای خط انتقال آب شرب از دریای عمان از مدیریت امور آب و فاضلاب خواست: پیگیر سهم شهرستان بردسکن از این طرح در آینده باشد.