پخش زنده
امروز: -
دبیر اجرایی سیزدهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران گفت: ۳۵ درصد تولید انرژی الکتریسته در جهان به زغال سنگ وابسته است.
آقای ستار مهدِوَری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: آمارها نشان میدهد که زغال سنگ به دلایل ارزانی، فراوانی و داشتن ارزش حرارتی بالا ۳۵ درصد انرژی الکتریسته مورد استفاده در جهان را تولید میکند.
وی با اشاره به اینکه انرژی بیش از ۷۰ درصد صنایع فولاد سازی از زغال سنگ تهیه میشود، گفت: به طور تقریبی در سال ده میلیارد تن زغال استخراج میشود که ۵۵ درصد آن یعنی حدود ۴/۵ تا ۵ میلیارد تن آن را چین تولید و استخراج میکند و کشورهای دیگر مانند اندونزی، آمریکا، روسیه، استرالیا و آلمان هم برای تامین انرژی مورد استفاده در صنایع خود، زغال سنگ استخراج یا وارد میکنند.
دبیر اجرایی سیزدهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران با بیان اینکه کشور ترکیه سالانه حدود ۶۵ میلیون تن زغال سنگ، پاکستان و هند یک میلیارد تن و ایران زیر دو میلیون تن زغال سنگ تولید میکنند، گفت: اگر با این روند تولید، استخراج و ذخیره درکشور پیش رویم حداقل تا ۴۰۰ سال دیگه زغال سنگ داریم و مهمترین دلیل کم بودن تولید زغال سنگ در ایران محروم بودن از فناوریهای روز و دانش فنی، نداشتن کارشناسان خبره و با تجربه، نبود حمایتهای دولت و عقب ماندن از نظر تجهیزات و ماشین آلات است.
مهدوری با بیان اینکه در ایران فقط یک معدن نیمه مکانیزه در طبس وجود دارد، گفت: ما باید با استفاده از تجربهها و فناوریهای دنیا البته با حمایتهای دولت بتوانیم برای پیشرفت صنعت کشورمان کارهای تحقیقاتی انجام دهیم.
دبیر اجرایی سیزدهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران گفت: زغال سنگ و صنعت آن در کشور مظلوم واقع شده است از طرفی برای فعالیت کارخانههای ذوب آهن و فولادسازی، زغال سنگ تقریبا با ۳ برابر قیمت داخلی وارد میشود که یکی از دلایل ارزانتر بودن زغال سنگ داخلی نسبت به نوع وارداتی وجود گوگرد در آن است که باید تلاش شود از میزان گوگرد آن کم شود.
دبیر هشتمین همایش بین المللی معدن و صنایع معدنی ایران گفت: در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ به طور میانگین ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار در سال زغال سنگ وارد کردیم که اعداد بزرگی هستند. اگر بخشی از این میزان را برای تحقیقات در حوزه زغال سنگ هزینه میکردیم منافع زیادی نصیب کشور میشد.
وی ادامه داد: حدود ۸۵ در صد زغال سنگ، کربن است و، چون ارزش حرارتی بالایی دارد برای تولید حرارت در نیروگاهها، ذوب فلزات و استخراج آلومینا استفاده میشود و از منابع انرزی دیگر با ارزشتر است.
مهدوری افزود: در دنیا فناوری زغال سنگ پاک وجود دارد که از آن میتوان برای تولیدگاز در زیر زمین، بازسازی مواد اطراف معدن و استخراج آلومینا یا گالیوم استفاده کرد.
وی گفت: بر اساس گزارشی که برای ایمیدرو تهیه شد مولفهای برای نرخ تولید وجود دارد که براساس آن یک کارگر در ایران در یک شیفت ۵ تن زغال سنگ و یک کارگر آمریکایی در یک شیفت ۲۰۰ تن زغال سنگ استخراج میکند که دلیل آن هم ضعیف بودن فناوری، تجهیزات و دانش فنی و حمایت نشدن نهادها درکشور است.
دبیر هشتمین کنگره بین المللی معدن و صنایع معدنی گفت: برای تامین انرژی همه توان را نباید روی یک موضوع مثلا گاز یا سد سازی بگذاریم، در منبع انرژی باید تنوع بخشی وجود داشته باشد مثلا گاز را میخواهیم از آبادان با هزینه بالا و مشکلات زیادی به طبس انتقال دهیم در حالیکه برای رفع این مشکلات باید از نیروگاههای ترکیبی و زغال سنگ استفاده کنیم و انرژی گرمایی را از زغال بگیریم که البته هرکدام مزایا و معایبی از نظر زیست محیطی و تولید دی اکسیدکربن دارند.