پخش زنده
امروز: -
فرمانده انتظامی کشور از افزایش ۶۰ درصدی قاچاق فرآوردههای نفتی در ده ماه گذشته خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار رحیمی، فرمانده انتظامی کشور در مراسم امضای تفاهمنامه طرح «پایش لحظهای و هوشمندسازی زنجیره تأمین فرآوردههای نفتی»، با اشاره به مشکلات موجود در مبارزه با قاچاق فرآوردههای نفتی، گفت: کشفیات با همکاری شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در حال انجام است به طوری که ما نیاز به ابزار و تجهیزات به روز برای مقابله با این معضل را داریم، چرا که نمیتوان با روشهای قدیمی و منسوخ شده در مواجهه با قاچاق موفق شد.
سردار رحیمی بر لزوم تجهیز پلیس با ابزارهای نوین برای مقابله مؤثر با این پدیده تأکید کرد و ادامه داد: در این راستا، پلیس باید بهطور خاص تجهیز شود تا بتوانیم بهطور مؤثر با قاچاق فرآوردههای نفتی مقابله کنیم. با وجود تمام این تلاشها، واقعیت این است که میزان قاچاق در کشور در ده ماه گذشته ۶۰ درصد افزایش یافته است. در همین مدت، کشفیات قاچاق فرآوردههای نفتی بالغ بر هشت میلیون لیتر بوده است که رقم قابل توجهی است، اما همچنان به اندازه کافی برای مقابله با قاچاق گسترده و پیچیده این حوزه نیست.
فرمانده انتظامی کشور افزود: آمار دستگیریهای قاچاقچیان و توقیف خودروهای متخلف نشاندهنده ابعاد وسیع این پدیده است. بهطوریکه تعداد افراد دستگیر شده در این حوزه از ۲۷,۰۰۰ نفر عبور کرده است و بیش از ۲۵,۰۰۰ خودرو که درگیر قاچاق فرآوردههای نفتی بودهاند، توقیف شدهاند.
سردار رحیمی تأکید کرد: آمارهای قاچاق گویای واقعیتهای تلخی است که مبارزه با قاچاق فرآوردههای نفتی نیازمند همت و تجهیز بیشتر است. باید این پدیده را بهطور ریشهای حل کنیم تا از هدررفت منابع ملی و آسیب به اقتصاد کشور جلوگیری کنیم.
همچنین در ادامه این مراسم عظیمیفر، مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت:ین طرح بهدنبال ایجاد یک سیستم یکپارچه و هوشمند است که امکان پایش لحظهای هر قطر فرآورده نفتی از تولید تا مصرف نهایی را فراهم میآورد. این طرح بهویژه در زمینه کاهش هدررفتها و افزایش بهرهوری در زنجیره تأمین فرآوردههای نفتی، نقش بسزایی خواهد داشت.
عظیمیفر ادامه داد: با استفاده از پیشرفتهترین سیستمهای اندازهگیری، اینترنت اشیاء (IoT) و هوش مصنوعی، این طرح به ما این امکان را میدهد که دادههای لحظهای را جمعآوری کرده و با تحلیل این دادهها، فرآیندهای تولید، انتقال و توزیع فرآوردههای نفتی را بهطور مؤثرتر مدیریت کنیم.
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی همچنین در پایان صحبتهای خود بر اهمیت کاهش هدررفتها و بهینهسازی مصرف فرآوردههای نفتی تاکید کرد و گفت: هدف اصلی این طرح به حداقل رساندن اطلافات و بهینهسازی مصرف از تولید تا مصرف نهایی است تا فرآیند تأمین و توزیع بهصورت هوشمند و کارآمدتر پیش برود.