• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۵۶۳۸۱
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۸
خوزستان » اجتماعی

ضرورت تبدیل پیشگیری و مقابله با اعتیاد به فرهنگ عمومی

استاندار خوزستان با بیان اینکه پیشگیری و مقابله با اعتیاد باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود، گفت: استفاده از روش‌ها و تجربه‌های موفق و بهره‌گیری از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها و فعالان متخصص این عرصه، در پیشگیری از اعتیاد موثر است.

ضرورت تبدیل پیشگیری و مقابله با اعتیاد به فرهنگ عمومی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سیدمحمد رضا موالی‌زاده، روز شنبه در ستاد مبارزه با مواد مخدر استان در استانداری خوزستان، اظهار کرد: خوزستان زمانی کمترین آمار اعتیاد را داشت، ولی به دلایل متعددی این آمار بالا رفت و سن اعتیاد نیز پایین آمد و در جامعه زنان نیز پدیده اعتیاد تاحدودی ایجاد شده است.

وی افزود: اکنون در بین شاغلین و متاهلین نیز اعتیاد شیوع پیدا کرده است، اما در سال‌های اخیر اشتغال و ازدواج تا حدود زیادی آمار اعتیاد بین این افراد را کمتر کرده و باید برای کاهش بیشتر همچنان تلاش کنیم.

استاندار خوزستان ادامه داد: تاکنون تلاش‌های ارزشمندی در حوزه کشف، پیشگیری و مهارت‌آموزی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر انجام شده، اما فرهنگ‌سازی در این زمینه باید به صورت مستمر و قوی‌تر دنبال شود.

وی با بیان اینکه آمار اعتیاد در کشور ما نگران‌کننده است و تنها مختص خوزستان نیست و برای پیشگیری از این آسیب اجتماعی، تمامی دستگاه‌ها و متولیان امر باید با جدیت ورود کنند تصریح کرد: دخانیات و به‌ویژه سیگار دروازه ورود به اعتیاد است و برخی افراد گمان دارند که مصرف دخانیات به آنها شخصیت می‌دهد، اما این یک باور غلط است.

استاندار خوزستان با بیان اینکه برخی کشور‌ها در مبارزه با اعتیاد قوانین سخت و بازدارنده‌ای دارند و مصرف مواد مخدر و توزیع آن در جامعه جرم سنگینی است گفت: برخی مواقع بین اینکه اعتیاد بیماری یا جرم است، بلاتکلیف هستیم، اما از نظر ما اعتیاد بیماری است که باید درمان شود، اما پیشگیری در این زمینه ضروری است.

ورزش نقش موثری در پیشگیری از اعتیاد دارد

وی خاطرنشان کرد: باید بررسی کنیم که چه کشور‌ها و استان‌هایی در داخل کشور در زمینه مقابله با اعتیاد موفق بوده‌اند تا با الگوبرداری از آنها در امر پیشگیری بهتر عمل کنیم.

موالی زاده با بیان اینکه باید با روش‌های علمی، با جدیت و پشتکار و همچنین همکاری بین‌بخشی از اعتیاد پیشگیری شود و نشست‌های علمی مختلفی با رویکرد کاربردی و ذکر تجربیات موفق، در سطح شهرستان‌ها برگزار شود خاطرنشان کرد: مجموعه ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، فنی و حرفه‌ای و آموزش و پرورش نقش موثری در پیشگیری از اعتیاد دارند.

موالی‌زاده اظهار کرد: باید به دنبال بکارگیری روش‌های مؤثر در کاهش آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد باشیم؛ زندانیانی که آموزش فنی و حرفه‌ای دیده‌اند، بازگشت آنها به اعتیاد بسیار کمتر از سایرین بوده است.

وی با بیان اینکه تمامی دستگاه‌های متولی در این راستا باید تلاش کنند، چرا که آینده جوانان ما مهم است و خلاقیت، نشاط و سرزندگی و شادابی حق مسلم آنها است ادامه داد: اضطراب و افسردگی ۲ بیماری شایع در جامعه هستند که برخی افراد برای ایجاد آرامش به مواد مخدر پناه می‌برند.

وی با تأکید بر اینکه استفاده از تجربیات موفق، دعوت از متخصصان و نخبگان علمی و دانشگاهی و دریافت طرح‌های مؤثر در کاهش اعتیاد مؤثر است گفت: در بخش مردمی، سازمان‌های مردم‌نهاد تاکنون تلاش خوبی داشته‌اند و جا دارد از آنها قدردانی کنیم.

مردمی کردن مبارزه با موادمخدر یکی از ارکان اصلی کار ستاد است

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان با بیان اینکه باید در حوزه شهری و روستایی، ایجاد شادی و نشاط و توسعه ورزش همگانی را در جهت پیشگیری از اعتیاد و آسیب‌های دیگر اجتماعی ادامه دهیم اظهار کرد: کمیته‌های روستایی در این ستاد تشکیل شده و فعالیت خوبی را در سطح روستا‌های استان آغاز کرده‌اند، اما برای اجرای طرح‌های ورزشی، آموزشی و آگاهی‌بخشی نیاز است دستگاه‌های متولی تلاش بیشتری داشته باشند.

وی با بیان اینکه باید با کمک سایر مجموعه‌ها، ورزش همگانی را با شعار «نه به مواد مخدر» توسعه دهیم که تاکنون دانشگاه فرهنگیان در چالش‌های اجتماعی تلاش خوبی داشته است گفت: در حوزه شهرداری از این مجموعه گله‌مند هستیم، چرا که در بحث مسائل مبارزه با مواد مخدر حضور کمرنگی در جلسات دارند و در رابطه با کار‌های فرهنگی نیز آنچه باید باشند، نیستند.

وی تأکید کرد: یکی از دستورالعمل‌های معاونت اجتماعی وزارت کشور، کار‌های اجتماعی در حوزه مواد مخدر است که از ورزش و جوانان نیز انتظار می‌رود تلاش بیشتری داشته باشند و در این زمینه تفاهم‌نامه‌های خوبی نیز امضا شده است.

نجاتی بیان کرد: مردمی کردن مبارزه با مواد مخدر یکی از ارکان اصلی کار ستاد مبارزه با مواد مخدر است که دستگاه‌های فرهنگی و صدا و سیما باید در این زمینه تعامل بیشتری با ما داشته باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاشت درختان تجاری با بهره گیری از آب های نامتعارف درقروه
فعالیت سه هزار و ۵۰۰ مرکز مشاوره بهزیستی در کشور 
در آینده نزدیک ؛ موزه بانک در ارومیه افتتاح می‌شود
نقش تئاتر در تاب‌آوری جامعه و نمایش تاریخ و هویت ملی
حضور سازمان هواشناسی در نمایشگاه بین‌المللی ایران ژئو
دستور وزیر ورزش و جوانان برای پیگیری سانحه در پیست موتورسواری آزادی
مقام سوم جام رسانه ای امید برای ایلام
برپایی اردو‌های خدمت جهادی دندانپزشکی در خمینی شهر
کارگروه ویژه ساماندهی مدارس اوقافی در یزد تشکیل می‌شود
خرید بیش ازیک میلیون و ۳۵۰ هزار تن چغندر قنداز کشاورزان آذربایجان غربی
اصلاحیه آیین‌نامه جداسازی یارانه اعضای خانوار از سرپرست ابلاغ شد
گزارش خبرنگار صداوسیما از روند مهار آتش‌ در جنگل‌های الیت
پایداری هوا در اردبیل
اسقاط خودرو‌های فرسوده در برنامه هفتم
اختتامیه چهارمین جشنواره سواد رسانه ای گلستان در گرگان
­راهیابی تیم فوتبال هفت نفره ایران به دیدار پایانی قهرمانی آسیا - اقیانوسیه
روایت ایثار؛ کشاورز مؤمن پِرکَلّه ای که خانواده‌ را رها کرد تا ایران بماند
وزیر صمت: در مقاطع میانی زنجیره فولاد با مازاد تولید روبه‌رو هستیم
گام بلند شبکه یزد به سوی HD؛ سامانه نوین MCR و اتوماسیون پخش به بهره‌برداری رسید
پایش واحد‌های صنعتی در شهرستان اشنویه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
خوزستان، بی باران تا هفته آینده، جاده ها اما مملو از مه
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
حمایت قاطع چین از حاکمیت ونزوئلا
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)