پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور از پرداخت تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی خوداشتغالی به مهارت آموزان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گلستان، غلامحسین محمدی امشب با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری بیست سیمای گلستان گفت: در این راستا ۲ هزار میلیارد تومان از بودجه فنی و حرفهای و ۲ هزار میلیارد تومان هم از سایر دستگاهها به افرادی که مهارت خاصی را در مراکز ما فرا گرفتند پرداخت شد.
او افزود: همچنین به افرادی که مهارت آموزی کرده و مجوز کسب و کار دریافت میکنند به ازای اشتغالزایی برای هر فرد ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات کسب و کار دریافت خواهند کرد.
محمدی همچنین با اشاره به اهمیت آموزشهای اقتصاد دیجیتال در دنیای امروز مانند کلان دادهها، هوش مصنوعی، رباتیک پیشرفته و امنیت سایبری افزود: در برنامه هفتم توسعه باید ۵۰۰ هزار نیروی کار ماهر در این حوزه تربیت شوند.
محمدی با بیان اینکه زیرساختهای آموزشی را در این زمینه حدودی آماده کردهایم گفت: اکنون نبود نیروی کار ماهر مشکل مهم فعالین اقتصاد دیجیتال است و ما نیز به نیروی آموزش دهنده نیاز داریم.
او ادامه داد: با وزارت ارتباطات در این راستا سندی را برای امضا تدوین و آماده کردهایم تا با مشارکت بخش خصوصی در این زمینه فعالیت کنیم و ۳۱ مرکز توسعه مهارتهای پیشرفته در کشور راه اندازی شود.
رئیس سازمان آموزش و فنی و حرفهای کشور همچنین با تاکید بر ارائه آموزش و مهارت متناسب با نیازهای شغلی هر منطقه خبر داد: در این راستا کنسرسیومی در استانها شکل گرفته که با دعوت از صنایع در شورای مهارت ارتباطی بین آنها و فنی و حرفهای همگرایی برای مهارت آموزی متناسب با نیاز شکل میگیرد.
محمدی گفت: فردا در گلستان ۵۰ شرکت در بخش صنایع عضو کنسرسیوم میشوند که جهشی را در حوزه اشتغال و مهارت ایجاد میکند.
او با با اینکه سازگاری آموزشهای فنی و حرفهای با نیازهای بازار کار کمتر از ۴۵ درصد است افزود: آمایش مهارتی باید با آمایش توسعه صنعتی و اقتصادی کشور متناسب باشد.
او گفت: به عنوان مثال در استان گلستان یک مرکز آموزشی با وسعت بیش از ۲۰۰ هزار متر مربع داریم که قرار است به قطب مهارت مرتبط با کشاورزی و دامپروری تبدیل شود.
او تصریح کرد: بخش عمدهای از آموزشهای فنی و حرفهای در حوزه خدمات و کشاورزی متناسب با نیاز بازار است، اما با ظهور فناوریهای نوین و پویایی در صنعت هنوز نتوانستهایم به این بخش پاسخ متناسبی دهیم.
محمدی افزود: اکنون در کشور بیش از ۷۰۰ مرکز فنی و حرفهای دولتی، ۴ هزار و ۳۰۰ کارگاه در بخش دولتی و بیش از ۲۰ هزار آموزشگاه خصوصی با ظرفیت سالی دو میلیون نفر مهارت آموزی فعالیت میکنند.