• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۹۳۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۶
بین الملل » تحلیلی

عراقچی: هیچ قراری برای انجام مذاکرات مستقیم نداریم

وزیر امور خارجه اعلام کرد: هیچ قراری برای گفتگوی مستقیم با آمریکایی‌ها نداریم.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما تاکید کرد: هیچ پیش شرطی برای مذاکره غیرمستقیم با آمریکا وجود ندارد و پذیرفتنی نیست.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

متن کامل گفتگو به این شرح است:

همان طوری که اعلام شد و من هم دیشب در فضای مجازی اعلام کردم شنبه مذاکرات در عمان انجام خواهد شد و غیرمستقیم خواهد بود؛ ما شیوه دیگری را نمی‌پذیریم.

شکل مذاکره مهم نیست مستقیم یا غیر مستقیم؛ که توضیح می‌دهم.

آن چه مهم است موثر بودن یا غیرموثر نبودن مذاکره و جدی بودن یا جدی نبودن طرفین در مذاکره است؛ نیات دو طرف و اراده برای رسیدن به یک راه حل؛ این در مذاکره و در هر گفتگویی ملاک عمل است و این که چگونه باشد، تابع مسائل مختلفی است.

شکل مدنظر ما مذاکرات غیرمستقیم است و دلایل آن قبلا گفته شده است.

مذاکراتی که آن‌ها بخواهند از طریق فشار و تهدید اراده خودشان را تحمیل کنند، مذاکره نیست بلکه دیکته کردن است و ما به این شیوه به هیچ وجه اعتقادی نداریم.

شیوه غیرمستقیم بهتر می‌تواند یک مذاکره واقعی و منتج به نتیجه را تضمین کند و ما به این شیوه، پیش خواهیم رفت.

مذاکره غیرمستقیم اصلا عجیب و غریب نیست. در تاریخ روابط بین الملل بارها اتفاق افتاده؛ کشور‌هایی هستند که به دلایل تاریخی، خصومت‌ها و به هر دلیلی حاضر نیستند با هم دیدار کنند. نمونه‌های بسیار متعددی را می‌توانم در تاریخ بیاورم.

در حال حاضر، مذاکره میان روسیه و اوکراین، غیرمستقیم و با واسطه آمریکایی‌ها انجام می شود.

دو طرف حاضر نیستند به عللی که خودشان می‌دانند با همدیگر دیدار رو در رو داشته باشند؛ دیدار غیر مستقیم انجام می‌شود به واسطه یک میانجی که در موضوع ما عمان واسطه است.

ما به عمان اطمینان و اعتماد داریم به علت گذشته خوبی که در همین زمینه داشتند سابقه خوبی که وجود دارد و امیدواریم که با اراده جدی طرف مقابل برای رسیدن به یک راه حل دیلپماتیک مواجه باشیم، این در مذاکرات مهم است.

خبرنگار: رسانه‌های خارجی خبری نقل کردند که ابتدا مستقیم است اگر حسن نیت آمریکا اثبات شود در ادامه، رو در رو انجام خواهد شد؟ چنین تصمیمی گرفته شده؟

ما چنین قراری نگذاشتیم.

خبرنگار: محور مذاکرات چه خواهد بود، چون صحبت‌های نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر مذاکراتی شبیه لیبی بود. اساس مذاکرات غیرمستقیم ایران وآمریکا حول چه محوری خواهد بود؟

طبیعی است که هر کسی ممکن است گمانه زنی ها یا آرزوی‌های خودش را داشته باشد، آن چه که رژیم صهیونیستی و مقام هایش گفته‌اند یا ممکن است بگویند آرزوی‌های آنان است که هرگز محقق نخواهد شد.

ما در پی تامین منافع مردم ایران هستیم برنامه هسته‌ای ما یک برنامه کاملا صلح آمیز و کاملا مشروع است؛ همین الان قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، مشروعیت این برنامه را صحه گذاشته است، بنابراین به لحاظ بین المللی هیچ شبهه‌ای بر آن وارد نیست.

 اگر کسی پرسش‌ و ابهاماتی دارد ما آماده روشنگری هستیم؛ ما به صلح آمیز بودن برنامه مان اطمینان داریم و در این که اعتمادسازی بیشتری درباره آن ایجاد کنیم مشکلی نداریم مگر این که محدودیتی برای ما ایجاد کند یا مانعی برای اهداف ایران باشد.

در مقابل اعتمادسازی، طبیعی است که تحریم‌هایی ناعادلانه به علت اتهاماتی که بر برنامه هسته‌ای ایران گذاشته شده باید رفع شوند؛ بنابراین هدف اصلی ما در مذاکره، طبیعی است که احقاق حقوق مردم ایران و رفع تحریم هاست و اگر اراده واقعی در طرف مقابل وجود داشته باشد این هدف، دست یافتنی است به شیوه هم ارتباطی ندارد مستقیم یا غیرمستقیم.

در حال حاضر، ترجیح ما مذاکره غیرمستقیم است؛ قراری برای تبدیل به مستقیم نداریم، چون مذاکرات مستقیم را برای اهداف مذاکره مفید نمی‌دانیم و اگر طرف مقابل، اراده واقعی داشته باشد از نظر ما توافق قابل حصول است.

بنابراین، توپ در زمین آمریکاست اگر با اراده واقعی به عمان بیایند حتما به نتیجه می‌رسیم.

خبرنگار: برای مذاکرات پیش شرطی گذاشته نشده ؟

هیچ شرطی از نظر ما پذیرفتی نیست و وجود هم ندارد.

خبرنگار: از طرف مقابل چه کسی حضور دارد؟

بر حسب اطلاعی که ما داریم آقای ویتکاف از طرف مقابل و از طرف ایران هم بنده حضور دارم.

روابط ایران و الجزایر، روابط قدیمی، مستحکم و ریشه دار است دوستی دو کشور سابقه زیادی دارد و دوستان ما در الجزایر در مقاطع مختلف تاریخی در کنار جمهوری اسلامی بودند و قدم‌های بسیار خوبی برداشتند، در خصوص مسائل منطقه هم، مواضع مشترکی داریم.

 مواضع الجزایر به ویژه درباره فلسطین، مواضع بسیار محکم و قابل اعتنایی است و ما همواره در خصوص مسائل منطقه با همدیگر مشورت داشتیم، در مواقع مختلف با وزیر خارجه الجزایر یا دیدار داشتم یا تلفنی صحبت کردم.

در روابط دوجانبه هم همکاری‌ها در سطح نسبتا مطلوبی جلو می‌رود، طبیعی است که ما به صورت ادواری مشورت‌های خود را ادامه می‌دهیم سفر من هم بیشتر در همین باره است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ما باید در زمان قدرت بجنگیم نه در ضعف پس مشتمان را خالی نکنید بجنگید یا کشته میشوید و یا به کمک خدا پیروز میشوید که کشته های ما زنده هستند و زنده های ان ها مرده پس کلام خدا است که بجنگید
نظر شما
آخرین اخبار
صفحه نخست روزنامه های اصفهان(بیست ویکم آبان ۱۴۰۴)
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
برگزاری جشنواره استانی آذردخت در تبریز
اجرای طرح آبخیز داری زیدشت طالقان
برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های تجسمی در خوی
وسایل نقلیه شخصی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا
ضرورت آمادگی مدیریت شهری قبل از آغاز بارش‌ها
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل ارومیه گامی به سوی شهری پایدار و توسعه‌یافته
کاهش ۶۷ درصدی ورودی سد‌های آذربایجان‌غربی
تقدیر از همکاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌غربی در انعکاس فعالیت‌های بخش کشاورزی
جهاد کشاورزی مدافع حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان است
بررسی هشت پرونده شورای اصلاحات ارضی در آذربایجان غربی
هم‌افزایی رسانه‌ای برای آگاهی‌بخشی عمومی از پروژه‌های راه و شهرسازی 
لایحه حذف معافیت های مالیاتی تقدیم مجلس می شود
عزم راسخ گروه جهادی شهدای سهرورد برای آبادانی
نمایشگاه قهوه ایران؛ از کارگاه‌های تخصصی تا دهکده برشته‌کاران
ایران‌مال میزبان برند‌های جهانی قهوه؛ سومین نمایشگاه بین‌المللی قهوه آغاز شد
عطر قهوه در ایران‌مال پیچید؛ آغاز جشن قهوه‌دوستان ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۱ آبان ۱۴۰۴
لزوم هم‌افزایی سطوح جامعه در سیاست بازآفرینی شهری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
شبکه ضدامنیتی آمریکایی اسرائیلی، متلاشی شد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)