پخش زنده
امروز: -
روایت فتح سید شهیدان اهل قلم، رساترین تفسیر از حقیقت جنگ ما و روشنترین رویت از باطن مردانش بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، شهید مرتضی آوینی بیش از ۸۰ فیلم درباره جنگ ایران و عراق ساخت. به گفته اگنس دیویکتور، استاد دانشگاه سوربن که متخصص سینمای ایران است، آوینی روشهای اصلی فیلمبرداری را ابداع کرد و جنبه باطنی جنگ ایران و عراق را بر اساس اندیشه عرفانی شیعه به تصویر کشید. بیشتر کارهای او به بازتاب نحوه درک بسیجیها از جنگ و نقش آنها در آن اختصاص داده شد. مشهورترین اثر وی مجموعه مستند روایت فتح است که در طول جنگ ایران و عراق فیلمبرداری شد. وی در سال ۱۳۷۲ در حین فیلمبرداری بر اثر انفجار مین شهید شد. رهبر معظم انقلاب اسلامی پس از شهادت آوینی، وی را سید شهیدان اهل قلم اعلام کرد.
آن شهید بزرگوار، بیتردید یکی از نمادهای ماندگار هویت فرهنگی دفاع مقدس و یکی از حاملان و منادیان ارزشها و فضیلتهای معنوی و عرفانی نسلی است که فتحالفتوح تاریخ انسان را در گشایش آفاق حیات طیبه و فطرت توحیدی در عصر ظلمت مادیت و اسارت بشر و سلطه قدرتهای شیطانی، رقم زدند و معجزه یاران روح الله (ره) و اصحاب آخرالزمانی سیدالشهدا (ع) را طلایه ظهور آخرین منجی عالم و آدم (عج) ساختند.
بیستم فروردین ماه، یادآور حضور و سلوک معنوی و معرفتی یکی از پیام آوران فرهنگ متعالی ایثار و شهادت، راوی فتح شاهدان مدارج قدسی جبهه و جهاد، سید شهیدان اهل قلم، شهید «سید مرتضی آوینی» است که در تقویم کشورمان بهمین مناسبت، «روز هنر انقلاب اسلامی» نیز نام گرفته است.
روز هنر انقلاب اسلامی که با نام و یاد شهید آوینی پیوند خورده، تداعی یک رسالت مقدس برای همه اهالی هنر و فرهنگ این سرزمین است که انقلاب اسلامی را، تجلی میراث مقدس وحی و تحقق تاریخی ولایت الهی یافته و آن را مقدمه بعثت و بیداری جمعی بشر در آستانه ظهور دانستهاند. در کلام و سیره امامین انقلاب، هنر در آستان معرفت و در ساحت معنا، دمیدن روح تعهد در کالبد انسانها و تذکر به فطرت الهی و رجعت به مبادی قدسی وجود و نقطه مقابل غفلت و مادیت است.