• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۱۳۸۷
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۶
اقتصادی » معدن و صنایع معدنی

طرح توسعه فرآوری از سیلیس تا صفحات خورشیدی در دستور کار ایمیدرو

معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: طرح توسعه فرآوری از سیلیس تا صفحات خورشیدی برای جبران ناترازی انرژی در دستور کار ایمیدرو قرار دارد.

خانم سمیه خلوصی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به اینکه سیلیس یکی از مواد حیاتی در تولید صفحات خورشیدی و حرکت به سوی انرژی تجدید پذیر است افزود: سیلیس موجود در کشور را می‌توانیم به محصولات مختلفی تبدیل کنیم یکی از آنها سیلیکون متال است که قابلیت تبدیل به پلی سیلیکون را دارد، پلی سیلیکون هم پایه تولید شمش و ویفرو سلول خورشیدی است.

معاون برنامه‌ریزی ایمیدرو گفت: راهبرد جدید سازمان ایمیدور این است که وارد حوزه رشته‌های صنعتی با فناوری جدید شود. یک طرح توسعه بزرگ مقیاس در سواحل جنوبی کشور برمبنای اقتصاد دریا محور تعریف کرده‌ایم.

خانم خلوصی با اشاره به اینکه در مرحله نخست فناوری مورد نیاز وارد می‌شود افزود: مواد اولیه صفحات خورشیدی، سیلیس‌های داخل کشور است که در فرایندی کامل، سیلیکون متال، پلی سیلیکون، شمش، ویفر و سلول خورشیدی تولید می‌شود که امیدواریم بتوانیم بخشی از محصولات را صادرکنیم.

معاون برنامه‌ریزی ایمیدرو افزود: بر اساس مصوبه هیئت دولت برای فرآوری ۴۰ هزار تن سیلیس برنامه ریزی صورت گرفته است که از این ۴۰ هزار تن ۳۰ هزار تن در طرح توسعه ایمیدرو وجود دارد و با این ۴۰ هزار تن مشکل کشور رفع می‌شود.

وی همچنین گفت: ایجاد پایگاه‌های امدادو نجات از برنامه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران است که نخستین و بزرگترین آن در طبس ایجاد شده و آماده راه اندازی است هم زمان با این اقدام با بازدید تیم حرفه‌ای از معادن زغال سنگ، کمبود‌های تجهیزات ایمنی معادن مثل دستگاه‌های گاز سنج و خود نجات شناسایی شد و در تلاش هستیم امسال بخشی از تجهیزات مورد نیاز را خریداری کنیم، البته یکی از مهمترین موضوعات ایمنی آموزش نیروی انسانی است که از استادان ز غال سنگ خارج از کشور استفاده خواهیم کرد و نخستین دوره آموزش بهار امسال برگزار می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی ایمیدرو گفت: ما ۱۳ عنصر را به عنوان عنصر راهبردی تعریف کردیم مانند لیتیوم، کبالت، منگنز، فسفات و عناصری که بخشی از آن به کشور وارد می‌شود یا رشته صنعت‌هایی مانند نیروگاه‌های تجدید پذیر و صنایع الکترونیک جدید که در حال توسعه هستند.

خلوصی ادامه داد: امسال دو طرح امکان سنجی اجرای دو طرح با فرض واردات مواد معدنی در دستور کار داریم که اگر مطالعات امکان سنجی جواب دهد وارد بخش صنعتی می‌شود. همچنین تجهیز آزمایشگاه مرکز تحقیقات فرآوری کرج انجام شد و آزمون‌های آزمایشگاهی در حوزه این عناصر در این مرکز تحقیقاتی انجام می‌شود.

وی گفت: شرکت‌های دانش بنیان مانند شرکت‌هایی که کروم کبالت و تنگستن را از محصولات و عناصر و منابع ثانویه تولید کردند شناسایی شدند و در حال رفع مشکلات این شرکت‌ها هستیم که تولید پایدار داشته باشند.

معاون برنامه‌ریزی ایمیدرو افزود: یکی از راهبرد‌هایی که همه کشور‌های دنیا اتخاذ می‌کنند این است که برای کاهش وابستگی اقتصاد کشورشان در معادنی که جز عنصر راهبردی است در خارج کشور هم سرمایه گذاری کنند ما هم دربسیاری از مذاکرات و نشست‌های بین المللی در حال شناسایی معادن خوبی هستیم که بتوانیم تولید پایداری داشته باشیم.

وی در پایان افزود: همه طرح‌های صنعتی دو تا سه سال برای اجرا زمان نیاز دارند، اما امیدواریم امسال بتوانیم دو طرح صنعتی را آغاز کنیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تأکید استاندار آذربایجان‌غربی بر احیای مشارکتی دریاچه ارومیه
دستگیری ۳ دختر نوجوان کلاهبردار با رسید جعلی در بهشهر
۵ گشته در حادثه رانندگی در محور تربت جام_صالح آباد
۲۵۲ هزار تن هندوانه پاییزه برای شب یلدا
ضرورت توقف ساخت و ساز‌های غیر مجاز در شادگان
تعطیلی بنادر مسافربری هرمزگان
تأکید بر توسعه همکاری‌های آذربایجان‌غربی و اندونزی
طرح تحول پرورشی را آماده کردیم
سرقت مسلحانه طلا با دلار‌های قلابی
جمع آوری ۸۰ میلیارد تومان زکات در گیلان از ابتدای امسال تاکنون
امام جمعه اردبیل: اصلاح فرهنگ کار، شرط پیشرفت کشور
تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر آموزش و پرورش آذربایجان غربی 
ضرورت صرفه جویی در مصرف گاز
پر شدن ۴۰ درصد سد سلمان فارسی
طغیان رودخانه ها در بم
انرژی پاک، ضرورت آینده بهارستان
توزیع بیش از ۵۴۰ تن برنج تنظیم بازار در خراسان جنوبی
تجلیل از فعالان حوزه حمل و نقل در همدان
کشف انبار بزرگ احتکار مواد شوینده در الیگودرز
رویداد ملی فرصت سبز؛ گامی در مسیر توسعه کشاورزی دانش‌بنیان در سواحل مکران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
حجم مبنا در بورس حذف شد
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با مشاور رهبر انقلاب
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۳ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)