• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۳۰۱۶۵
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۷
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

روایت‌هایی از درد‌های یک دوربین زخمی

به مناسبت چهارم خرداد، نمایشگاه و کتاب درد‌های دوربین زخمی در موزه دفاع مقدس رونمایی می‌شود.

*** روایت‌هایی از درد‌های یک دوربین زخمی

غلامرضا درکتانیان  دبیر رویداد ملی مقاومت و پایداری که با اجرای گروه‌های تئاتر، نمایش آثار تجسمی و رونمایی از کتاب، در موزه دفاع مقدس برگزار خواهد شد، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری صدا و سیما، گفت: به یاد دارم در اوایل دوره دفاع مقدس چالش ما با استکبار جهانی این بود که به ما سیم خاردار برای جلوگیری از ورود دشمن به خاکمان را نمی‌دادند، اما اکنون چالش بزرگ استکبار با ما این است که برای جلوگیری از قدرت ما در دنیا از هیچ تلاشی فروگذار نیست. 

وی دفاع مقدس را یک فرهنگ غنی و ارزشمند دانست و افزود: باید اصول و ارزش‌های این فرهنگ برای نسل‌های امروز پیاده‌سازی شود؛ همانطور که همه می‌دانند، اوج افتخارات ملت ایران در دفاع مقدس رقم خورد، از این رو حفظ و انتقال این فرهنگ ارزشمند را باید با جدیت در برنامه ریزی فرهنگی کشور مدنظر قرار دهیم. 

درکتانیان مفهوم کلی رویداد مقاومت و پایداری را روشنگری نقاط عطف تاریخ معاصر به ویژه دوران دفاع مقدس، برشمرد و اظهار داشت: در روز ۴ خرداد ۱۳۶۶ دولت جمهوری اسلامی به پاس مقاومت مردم دزفول این شهر را به عنوان شهر نمونه در مقاومت و پایداری مردم ایران برگزید و از آن زمان تاکنون، این روز گرامی داشته شده و در همین راستا بنیاد «چهارم خرداد» که سازمانی مردم نهاد است در سال ۱۳۹۶ در سطح ملی تاسیس شد. 

وی افزود: از جمله اهداف ما در این بنیاد که مبتنی بر رویکرد‌های رویداد ملی مقاومت و پایداری با نمایش تئاتر، هنر‌های تجسمی و کتاب مقاومت است، می‌توان به اجرای برنامه‌های فرهنگی و تولید محتوا‌های ماندگار هنری برای اشاعه و گسترش فرهنگ مقاومت و پایداری و حمایت از محور مقاومت بین المللی و گفتمان‌سازی و مطالبه‌گری در حوزه فرهنگ دفاع مقدس و انقلاب اسلامی اشاره کرد. 

مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد در تشریح برنامه‌هایی که قرار است روز ۴ خرداد رونمایی شوند، توضیح داد: فیلم مستند «دژپل» درباره وقایع ۲۷۰۰ روز مقاومت پایداری دزفول در زیر موشک‌های استکبار جهانی را که با تحریک صدام به ایران حمله کرده بود، رونمایی می‌شود. این فیلم مستند به کارگردانی علی خسروی و توسط بنیاد «چهارم خرداد» تولید شده است. نماهنگ «شهر خوش نام و نشان» کاری از صادق روغنی است که با پخش در شبکه‌های مختلف سیما تقدیم مردم عزیز می‌شود. رونمایی از کتاب «درد‌های دوربین زخمی» روایتی نو از رزمنده‌ای عکاس که هم در جبهه‌ها می‌جنگید و هم از لحظه‌های ناب جنگ عکس‌برداری می‌کرد بخش دیگری از این ویژه برنامه هاست.

درکتانیان با اشاره به چاپ ۶۰ عکس منتخب در این کتاب، اظهار داشت: برگزاری «نمایشگاه عکس تطبیقی از دزفول تا غزه»، روایت‌هایی از مقاومت مردم در ۲ جغرافیای حماسه، هم در شاخه تجسمی برنامه‌های ۴ خرداد تعریف شده است. این نمایشگاه در قالب ۲۰ تصویر با موضوعات سرنوشت کودکان، نقش زنان مساجد و نماز زندگی زیر آوار صبوری‌ها و تولدها، ایستادگی در برابر محاصره، امید و ایمان است که با تطبیق با آیات قرآن کریم تدوین شده است. 

دبیر رویداد ملی مقاوت و پایداری در ادامه عنوان کرد: تهیه و تدوین تاریخچه و نقش رادیو دزفول به عنوان تنها رسانه این شهر در دوره دفاع مقدس و ارسال به شورای فرهنگ عمومی کشور برای ثبت ملی این رادیو، اجرای سرود ۲ زبانه مقاومت در مراسم روز ۴ خرداد، اجرای برنامه‌های مختلف بزرگداشت ۴ خرداد در شهر‌های دزفول، اهواز و مشهد، شرکت بنیاد «چهارم خرداد» در سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با ۲۰ عنوان از کتاب‌های چاپ شده توسط این بنیاد در موضوع مقاومت مردم دزفول در دوره دفاع مقدس، برگزاری مسابقه کتابخوانی با محوریت کتاب الف دزفول برای معرفی مقاومت مردم، تجلیل از چند نفر از جانبازان دزفول و تجلیل از چند نفر از جانبازان جنگ غزه، برنامه سخنرانی یکی از مقامات لشگری در مراسم روز ۴ خرداد، هماهنگی برای اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی هنری برای کودکان در سالن هویزه باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تهران، اجرای برنامه روایت‌گری در خصوص وقایع و حوادث موشکباران شهر دزفول و غزه از جمله اقدامات بنیاد «چهارم خرداد» است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
هشدار دستگاه قضا درباره کلاهبرداری با وعده ارزهای دیجیتال
درخشش کشتی گیران البرزی در المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان
آتش سوزی در یک واحد مسکونی یک مصدوم بر جای گذاشت
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۵ آذر ۱۴۰۴
افت شدید منابع آبی استان/ کاهش ۹۲ درصدی بارش‌ها در زنجان
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۵ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۵ آذر ۱۴۰۴
اجرای رزمایش «کارزار خدمت» در محله بهمن‌آباد چوار
بسته خبر‌های کوتاه چهارم آذر ۱۴۰۴
پیگیری ویژه کمیسیون اصل نود برای رفع کُندی در اجرای سامانه جدید گمرکی
بررسی طرح‌های سرمایه‌گذاری در حوزه ورزش استان کرمان
رونمایی از سامانه جامع قوانین و مقررات مالیاتی
خبر‌هایی از بازگشایی خیابان امام خمینی شهمیرزاد
آغازگام دوم رويداد راه اندازي کسب و کار در استان کرمان
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاههاست
تداوم آلودگی هوا و کاهش کیفیت آن در سمنان
رزمایش بزرگ «جهادگران فاطمی ۵» در رودبار جنوب
فعالیت ۲۵ پایگاه مقاومت بسیج در کیش
مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهید گمنام دفاع مقدس در اهواز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
مدارس سمنان غیر حضوری شد
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاههاست
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)