• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۴۴۸۰
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۹
اقتصادی » بازاروتجارت

دیناروند: تعیین تکلیف لبنیات تا هفته آینده

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: مطمئنا هفته آینده تکلیف لبنیات تعیین و موضوع روغن پالم حل می‌شود و به اطلاع مردم خواهد رسید.

دکتر رسول دیناروند در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر درباره آخرین اقدامات صورت گرفته برای مقابله با مصرف روغن پالم در کارخانه‌های لبنیات افزود: ارزیابی جامع و دقیقی از هفته گذشته در سراسر کشور شروع کردیم که بر اساس این ارزیابی تمام شرکت‌هایی که فرآورده های مختلف لبنی تولید می کنند رصد شدند.
وی گفت: ما بازرسی ها را انجام دادیم و نمونه های مختلفی هم جمع‌آوری شده که این نمونه ها در حال آزمایش است.
دیناروند با بیان اینکه یک بار برای همیشه باید قضیه استفاده از روغن های پالم حل شود افزود: البته طبیعتاً در ادامه کار هم به بازرسی و نظارت جدی تر نیاز خواهیم داشت که انشاءالله این کار به صورت دائمی انجام خواهد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به نقش مهم و مثبت فرآورده‌های شیر و لبنیات در سلامتی مردم گفت: به هیچ عنوان علاقه نداریم سرانه مصرف آن‌ها کاهش پیدا کند بنابراین تخلفات این حوزه را به صورت سختگیرانه پیگیری خواهیم کرد تا مردم با اطمینان فرآورده های لبنی را مصرف کنند.
دیناروند با بیان اینکه توصیه همیشگی ما مصرف لبنیات کم چرب است افزود: در مورد محصولات لبنی پرچرب نه به جهت اینکه این چربی ممکن است گیاهی یا روغن پالم باشد، بلکه از این جهت که مصرف کردن هر نوع چربی اضافی به نفع سلامتی مردم نیست مورد تاکید است.
وی با اشاره به همکاری سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد گفت: درخصوص لبنیات پر چرب تخلفات احتمالی دیده شده است که این تخلفات مربوط به فرآورده های کم چرب و شیرها نیست و عمدتاً مربوط به لبنیات پرچرب از جمله برخی پنیرها است.
دیناروند افزود: پنیرهایی که در آن‌ها روغن گیاهی اضافه شده است و برخی از ماست های پرچرب هم مشکوک به این تخلف هستند.
وی گفت: مطمئناً وقتی درباره تخلفات به قطع و یقین رسیدیم و ‌آزمایش تکرار و تایید شد، در ادامه با آن برخورد خواهد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در گذشته نیز پروانه تولید حداقل دو نمونه پنیر پرچرب ابطال شده است افزود: این محصولات از بازار جمع آوری می شود و به عنوان یک نقطه منفی برای شرکت‌های تولید کننده لحاظ خواهد شد.
دیناروند گفت: اما این بار فراتر خواهیم رفت و حتماً معرفی متخلفین به دستگاه قضائی نیز وجود خواهد داشت و انتظار خواهیم داشت این دستگاه برخورد لازم را بعمل آورد.
وی با بیان اینکه امیدواریم تا پایان این هفته موضوع بررسی استفاده از روغن‌های پالم در فرآورده‌های لبنی نهایی شود افزود: تا پایان هفته به نتیجه می رسیم و در پایان این هفته و یا در اوایل هفته آینده درباره متخلفین اطلاع رسانی می‌کنیم و مطمئناً پس از آن می‌شود به مردم اعلام کرد که فرآورده‌هایی که در بازار وجود دارد مشکلی ندارند.
دیناروند گفت: اقدامات صورت گرفته مربوط به تخلفاتی است که در سه ماهه اخیر دیده شده و در آزمایشگاه به تائید رسیده است و آزمایش‌های تکمیلی در حال انجام است تا بتوانیم به قطع یقین برسیم.
وی با اشاره به مجوز رسمی وزارت بهداشت درخصوص افزودن چربی گیاهی به برخی فرآورده های لبنی در سال‌های گذشته افزود: در این باره نیز به دستور وزیر بهداشت کمیته‌ای تشکیل دادیم و تاکنون چهار پنج جلسه برگزار کرده‌ایم که دیروز در آخرین جلسه به جمع بندی رسیدیم.
دیناروند با بیان اینکه نتیجه این جمع بندی در کمیته فنی اداره کل غذا به زودی مطرح و تثبیت خواهد شد گفت: نتیجه کار این کمیته آن خواهد بود که اجازه مصرف چربی گیاهی به طور کامل از جمله روغن پالم در فرآورده‌های لبنی ممنوع خواهد شد.
وی با بیان اینکه این تصمیم احتمال تخلف را بسیار کم خواهد کرد گفت: با لغو این مجوز و اصلاح پروانه‌ها به طور کلی لبنیات از چربی گیاهی خالی می‌شود.
دیناروند درباره تعداد شرکت‌های متخلف در استفاده از روغن پالم افزود: هنوز جمع بندی نهایی صورت نگرفته است ولی به هر حال حداقل تخلف دو شرکت تائید خواهد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تخلف استفاده از روغن پالم در فرآورده‌های پرچرب؛ نوع پرچرب شیر، 3/5 درصد چربی و فرآورده هایی با چربی 10 و 15 درصد مثلا در خامه یا در پنیرهای فرآیند شده، پنیرهای نرم یا پنیرهایی که با طعم‌های جدیدتری تولید شده‌اند بسیار بالا می‌رود.
دیناروند درباره زمان اعلام شرکت های متخلف افزود: بازرسان ما در سراسر کشور بسیج شده اند و این بازرسی ها در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه صورت گرفته، نمونه ها جمع آوری شده و به آزمایشگاه کنترل کیفیت تحویل داده شده است و در روزهای یکشنبه، دوشنبه یا سه‌شنبه نتایج آزمایش‌ها بدست می آید و پس از جمع بندی نهایی مطمئناً اطلاع‌رسانی می‌شود.
وی با بیان اینکه می‌خواهیم این موضوع به سرعت اطلاع رسانی شود تا شرکت‌هایی که تخلف نمی‌کنند زیر سایه این فشار قرار نگیرند گفت: بسیاری از شرکت‌ها در صنعت لبنیات از این موضوع مبرا هستند و گزارش‌های حاصل شده از سراسر کشور موید آن است.
دیناروند اکثر شرکت‌های تولیدکننده فرآورده های لبنی را سالم برشمرد و افزود: تعداد شرکت‌های متخلف مطمئناً کمتر از 10 درصد است.
معاون وزیر بهداشت استفاده از چربی گیاهی را در سه فرآورده پنیر، خامه و بستنی براساس استاندارد ملی مجاز برشمرد و گفت: مصوبه جلسه مشورتی دیروز ما نتیجه اش این شد که بجز بستنی در همه فرآورده‌های لبنیاتی استفاده از آن را ممنوع اعلام کنیم.
دیناروند افزود: حتما در فرآورده‌هایی که چربی گیاهی هم به طور قانونی در آن‌ها استفاده می‌شد این چربی جمع‌آوری می‌شود.
وی در خصوص استفاده از چربی گیاهی در بستنی‌های صنعتی گفت: در این فرآورده فعلا نمی توانیم چربی گیاهی را حذف کنیم چرا که این چربی در فرمولاسیون آن وجود دارد اما تلاش می‌کنیم که کیفیت چربی گیاهی آن را افزایش دهیم.
دیناروند با بیان اینکه لزوماً‌ چربی گیاهی از چری حیوانی بدتر نیست افزود: اشکال کار در این بوده که چربی گیاهی با کیفیت پایین تر استفاده شده که محل اعتراض است.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره محدود کردن واردات روغن پالم گفت: درصددیم روغن پالم از نوع مرغوب را وارد کنیم بنابراین در مجوزهایی که امسال صادر می شود این سختگیری را خواهیم داشت.
دیناروند سرانه مصرف روغن پالم را به طور میانگین در جهان هفت کیلوگرم و در ایران 10 کیلوگرم عنوان کرد و افزود: ما امسال سرانه مصرف را به حدود پنج کیلوگرم خواهیم رساند و این یعنی تقریباً مشابه کشورهایی مانند آمریکا است.
وی با بیان اینکه مطمئناً تکلیف لبنیات را تا هفته آینده حل خواهیم کرد گفت: پس از آن با اطمینان به مردم خواهیم گفت لبنیاتی که در بازار وجود دارد مورد اطمینان است چون با آن‌هایی که مشکوک بوده برخورد و جمع آوری شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو سرانه مصرف روغن در کشور را 20 کیلوگرم اعلام کرد و افزود: حدود 90 درصد روغن مصرفی در کشور از دو نوع پالم و سویا است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اسامی داوران هفته یازدهم لیگ برتر فوتسال بانوان
بزرگداشت حاج قاسم سلیمانی و شهدای مقاومت در فرخشهر
واکنش مردم همدان به تهدیدات رئیس جمهور آمریکا
«عجله» روی دیوارهای موسسه فرهنگی هنری صبا نقش بست
پردیس تئاتر تهران میزبان جشنواره سودای عشق
پزشکیان: هدف دولت توزیع عادلانه منابع میان همه مردم است
۷۵ درصد گاز در خانه‌ها و مراکز عمومی مصرف می‌شود
ساخت و کلنگ زنی فضا‌های آموزشی جدید در گلشن
مردم مرزدار ایلام، شاگردان مکتب شهادتند
شکست دشمن در جنگ ۱۲ روزه، عامل تحرکات امروز ضد انقلاب است
مشتری مداری فروشندگان ، رونق بخش بازارچه های محلی گلستان
توزیع ۳۱۵ تن روغن در بازار لرستان
فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند
توقیف سواری حامل گنج یاب فاقد مجوز در بوانات
دیدگاه اندیشمندان چینی درباره ایران
وخامت جسمی حامیان فلسطین در زندان‌های انگلیس
اعلام نحوه ارائه مدارک لازم برای داوطلبی در انتخابات شورا‌ها
اردوی تیم ملی اسکی آلپاین نونهالان در پولادکف
تعویق یک هفته‌ای امتحانات دانشگاه‌های تهران
گلایه ها و مطالبات اصناف در نشست با استاندار و نماینده ولی فقیه ؛ از بی‌ثباتی قیمت‌ ها تا فشار معیشتی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
شهادت ۲ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
پیگیری حادثه بیمارستان ایلام براساس گزارش هیئت اعزامی
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
خروج آمریکا از ۶۶ سازمان بین‌المللی  (۱ نظر)
درگذشت معاون سابق اجرایی نیروی زمینی ارتش در همدان  (۱ نظر)
۱۴۰۰ روستای سیستان و بلوچستان از نعمت گاز برخوردار می‌شوند  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)
گلایه ساکنان مجتمع بام پونک از مشکلات این مجتمع  (۱ نظر)
تاکید وزیر آموزش و پرورش بر تقویت هویت ملی و دینی دانش آموزان  (۱ نظر)