پخش زنده
امروز: -
دبیر ستاد علم و فناوری در نشست هماندیشی دبیران میزهای تخصصی این ستاد، بر انجام دادن مطالعات تخصصی، تدوین راهکارهای اجرایی و ایجاد شبکه میان دانشگاهها و نخبگان تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، علی باقر طاهرینیا، دبیر ستاد علم و فناوری امروز در جلسه هماندیشی دبیران میزهای تخصصی ستاد علم و فناوری با تأکید بر ظرفیتهای بیبدیل میزهای تخصصی بهعنوان بازوهای فکری و مشورتی ستاد، نقش این میزها را فراتر از ارائه راهحلهای صرف دانسته و آنها را محلی برای تولید فکر و ارائه بستههای سیاستی کاربردی معرفی کرد.
وی انجام دادن مطالعات تخصصی، تدوین راهکارهای اجرایی و ایجاد شبکه میان دانشگاهها و نخبگان را از وظایف کلیدی میزها دانست.
دبیر ستاد علم و فناوری فعالیت میزها را بیشتر جوششی و خلاقیتمحور توصیف کرد تا ساختار صرفاً ابلاغی، و با اشاره به آییننامه مربوطه، یادآور شد که رئیس هر میز تخصصی، دبیر ستاد یا یکی از معاونان وی خواهد بود.
وی همچنین بر ضرورت ارتباط مستمر و مؤثر میان دبیران میزها و معاونتهای مربوط برای جمعبندی نظرات و ارائه خروجیهای مؤثربرای طرح در جلسات تأکید کرد.
طاهرینیا در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به مصوبات جلسه ۹۰۷ مورخ ۱۵ آبان ۱۴۰۳، اولویتهای جدید ستاد علم و فناوری را معرفی کرد که شامل موارد زیر است:
بازبینی ساختار حکمرانی علم و فناوری با تمرکز بر تأمین مالی و بودجهریزی.
سیاستگذاری برای حفظ و ارتقاء سرمایه انسانی متخصص و نخبه.
ساماندهی آموزش عالی و مأموریتگرایی دانشگاهها.
وی تصریح کرد: انتظار میرود خروجی میزهای تخصصی در چهار حوزه «راهبردی» (سیاستگذاری)، «راهبینی» (رصد)، «راهبری» (هدایتگری) و «راهسنجی» (ارزیابی، نظارت و اثربخشی)، به تصمیمگیران و سیاستگذاران کشور در اتخاذ تصمیمات راهبردی یاری رساند .
جلسه هماندیشی دبیران میزهای تخصصی ستاد علم و فناوری امروز با حضور معاونان ستاد و دبیران میزهای تخصصی، در سالن جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی، با هدف ارتقاء همافزایی و تبیین رویکردهای نوین در حوزه علم و فناوری برگزار شد.