• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۱۱۷۶
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۰
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ارتقای زیست‌فناوری سلامت با تولید کیت‌های تشخیص سریع

یک شر کت دانش‌بنیان با تولید بومی انواع کیت‌های تشخیص سریع در حوزه سلامت، ضمن کاهش چشمگیر وابستگی کشور به واردات، گامی مؤثربه منظور تحقق خودکفایی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان برداشته است.

ارتقای زیست‌فناوری سلامت با تولید کیت‌های تشخیص سریع

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت:. خوشبختانه تاکنون موفق به تولید بیش از ۹ محصول دانش‌بنیان شده‌ایم که هفت محصول مجوز‌های لازم را از سازمان غذا و دارو دریافت کرده‌اند. علاوه بر این، پنج گواهی نانو در مقیاس از ستاد توسعه فناوری نانو و یک گواهی ISO ۱۳۴۸۵ (الزامات تولید تجهیزات پزشکی) از شرکت IMQ ایتالیا کسب کرده‌ایم.

باقری افزود: مطالعات بازار نشان می‌دهد که سالیانه حدود ۱۰ میلیون دلار صرف واردات انواع کیت‌های تشخیص سریع می‌شود. تنها ۶۵ درصد محصولات این حوزه به صورت محصول آماده وارد کشور می‌شود و حدود ۳۰ درصد نیز به صورت مونتاژ واردات بالک است و کمتر از پنج درصد تولید مستقل در ایران داریم.

این فعال حوزه زیست‌فناوری، گفت: شرکت ما با هدف کاهش این ارزبری، تولید محصولات را یک به یک آغاز کرد و با توجه به کیفیت قابل قبول محصولات و قیمت نصف نمونه‌های خارجی، در کمتر از یک سال توانستیم بیش از ۱۰ درصد بازار را به خود اختصاص دهیم.

تولید راهبردی‌ترین کیت‌های تشخیصی برای حوزه سلامت

مدیرعامل شرکت به تشریح برخی از مهمترین محصولات تولیدی شرکت پرداخت و اضافه کرد: یکی از محصولات راهبردی ما، کیت تشخیص سکته قلبی است که سالیانه ۲.۵ میلیون یورو واردات آن صورت می‌گیرد و در اورژانس‌ها برای تشخیص سریع سکته قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تاکنون بیش از یک میلیون قطعه از این کیت به بیمارستان‌های قلب کشور عرضه شده و ورود نمونه‌های چینی آن به دلیل عرضه این محصول دانش‌بنیان ایرانی، به صفر رسیده است.

باقری، افزود: همچنین، کیت‌های غربالگری سرطان روده را در راستای برنامه وزارت بهداشت برای غربالگری این بیماری، که سومین سرطان شایع و دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان است، تولید کرده‌ایم. تاکنون بیش از یک و نیم میلیون تست از این محصول به وزارت بهداشت عرضه شده و موجب غربالگری یک و نیم میلیون نفر در ایران شده است.

این دانش‌آموخته حوزه زیست‌فناوری به دیگر دستاورد‌های شرکت خود اشاره کرد و اظهار داشت: در زمینه غربالگری عفونت‌های گوارشی، کیت غربالگری عفونت معده (هلیکوباکتر پیلوری) را داریم که این عفونت در ۹۰ درصد افراد مبتلا به سرطان معده دیده می‌شود و تشخیص زودهنگام آن بسیار حائز اهمیت است. همچنین در تشخیص عفونت‌های خونی، کیت تشخیص عفونت خون (پروکلسیتونین) را تولید کرده‌ایم که شرکت ما تنها تولیدکننده داخلی این مارکر مهم در تشخیص عفونت خون به شمار می‌رود.

وی در ادامه، سایر محصولات این شرکت را برشمرد و گفت: کیت تشخیص سندرم روده تحریک‌پذیر و نیز کیت تشخیص بارداری که با دقت ۹۹.۹۹ درصد، قابلیت تشخیص بارداری شش روز زودتر از نمونه‌های مشابه خارجی را دارد، از دیگر تولیدات ما هستند. برای اولین بار در ایران، موفق به تولید کیت تشخیص هپاتیت B و C شده‌ایم که این محصولات در مرحله اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو قرار دارند.

باقری به محصولی راهبردی اشاره کرد و افزود: یک محصول فناورانه و راهبردی دیگر، کیت تشخیص سرطان روده (غیرتهاجمی) است که به عنوان دومین تولیدکننده این محصول در دنیا شناخته می‌شویم و موفق به دریافت پتنت آمریکا شده‌ایم. این محصول جایگزینی برای روش تهاجمی کلونوسکوپی است و در مرحله اخذ مجوز‌های لازم برای ورود به بازار قرار دارد.

این فعال فناور، از تولید کیت تشخیص آنتی‌بیوتیک در شیر خبر داد و گفت: این محصول که سالیانه ۲ میلیون دلار واردات داشته، برای اطمینان از عدم حضور آنتی‌بیوتیک در شیر مورد استفاده شرکت‌های لبنی قرار می‌گیرد و مجوز‌های لازم از سازمان دامپزشکی را نیز دریافت کرده است.

استانداردسازی، رمز موفقیت در بازار رقابتی و جهانی

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در خصوص فرآیند اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو گفت: با توجه به حساسیت حوزه سلامت، سختگیری سازمان غذا و دارو کاملاً منطقی و لازم است. ما توانستیم در شش ماه چهار مجوز را از این سازمان دریافت کنیم، چرا که از ابتدا استاندارد‌های لازم برای هدف صادراتی را رعایت کرده بودیم.

باقری با اشاره به تجربه رقابت با محصولات وارداتی افزود: در سال ۱۴۰۲، واردکنندگان با کاهش ۴۰ درصدی قیمت‌ها، به نوعی دام قیمتی ایجاد کردند. اما ما نیز با تکیه بر فناوری بومی شده و کاهش ۴۵ درصدی قیمت، توانستیم در این رقابت موفق عمل کنیم. 

وی با تاکید بر اهمیت رقابت سالم در بازار، اظهار داشت: نباید جلوی واردات هیچ محصولی گرفته شود. تولیدکننده داخلی باید بتواند کیفیت خود را به سطح محصولات خارجی برساند. البته حمایت‌هایی که معاونت علمی ریاست جمهوری از شرکت‌های دانش‌بنیان داشته، به بقای شرکت‌های نوپا در مقابل واردکنندگان باسابقه کمک شایانی کرده است.

بومی‌سازی دانش فنی و صنعتی‌سازی محصول: کلید جهش تولید

مدیرعامل این شرکت  دانش فنی و بومی‌سازی فناوری «لترال فلو» یا کیت‌هایی که در بستر تکیه‌گاه‌های ایمنواسی تولید می‌شوندنقطه عطف و عامل اصلی دستاورد‌های شرکت دانست و افزود: در روز‌های ابتدایی، تنها قادر به تولید یک محصول بودیم که قیمت رقابتی نداشت. اما با تمرکز بر تجاری‌سازی و صنعتی‌سازی محصول، موفق شدیم خط تولید را به گونه‌ای طراحی کنیم که قادر به تولید انبوه و ارزان‌قیمت محصولات با حفظ کیفیت باشیم.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان محصولی را در مقیاس آزمایشگاهی با فناوری بالا تولید می‌کنند، اما در مرحله ورود به بازار به دلیل قیمت بالای آن دچار مشکل می‌شوند. آن‌چه که کشور‌های پیشرفته به آن توجه کرده‌اند، ارزان‌سازی فناوری است که ما نیز در دو سال اخیر به عنوان یک مزیت رقابتی، تولید ارزان محصول با حفظ کیفیت را در دستور کار قرار داده‌ایم.

صرفه‌جویی ارزی ۲ میلیون دلاری و برنامه‌ریزی برای صادرات

این فعال فناور با اشاره به حجم تولیدات شرکت گفت: سال گذشته توانستیم حدود ۲.۵ میلیون تست تولید کنیم و برآورد ما این است که این عدد در سال آینده به حدود چهار میلیون تست برسد. تاکنون بین ۲۰ تا ۳۰ درصد بازار داخلی را کسب کرده‌ایم و مجموعاً بالغ بر ۲ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور به ارمغان آورده‌ایم. با حمایت معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی، برنامه‌ریزی برای ورود به بازار‌های صادراتی داریم.

خیزش علمی و فناوری با دیپلماسی فعال فناوری

مدیرعامل این شرکت ، خیزش علمی و فناوری را در گرو به روزرسانی مداوم فناوری‌ها دانست و تصریح کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان نباید از این نکته غافل شوند که فناوری‌ها در حال کهنه شدن هستند و نیاز‌های جدیدی در جامعه ایجاد می‌شود. آنچه شرکت‌های توسعه یافته خارجی عمل می‌کنند، کهنه کردن فناوری‌های پیشین برای ایجاد نیاز به محصولات جدید است. ما نیز باید با توسعه واحد تحقیق و توسعه خود، همواره در مسیر به‌روزرسانی فناوری‌ها حرکت کنیم.

وی در خصوص دیپلماسی فناوری و تعاملات بین‌المللی اظهار داشت: در دنیای امروز، تحقیق و توسعه محدود به یک شرکت نیست. استادان و شرکت‌ها در سراسر دنیا می‌توانند با همکاری یکدیگر، فناوری‌ها را توسعه دهند. ما باید از سراسر دنیا فناوری‌های روز را به کشور منتقل کنیم، زیرا اتکا صرف به دانش داخلی، ما را به برکه‌ای راکد تبدیل می‌کند. باید مانند رودخانه‌ای پویا، در جریان فناوری‌های روز دنیا قرار بگیریم و از آن بهره ببریم.

این فعال فناور، با اشاره به این که تاکنون دیپلماسی فناوری کشور بیش‌تر خروجی‌محور بوده و ما به نوعی بهره‌بردار فناوری بوده‌ایم، تاکید کرد: با تعاملات بیش‌تر، می‌توانیم آورده‌های فناوری را به داخل کشور منتقل کرده و از فناوری‌های روز استفاده کنیم. ما چیزی از دنیا کم نداریم، تنها به اعتماد به نفس، تلاش و پشتکار بیش‌تری نیاز داریم.

ضرورت خودباوری جوانان و حمایت حاکمیت

باقری، با تاکید بر نقش حمایت‌های دولت و حاکمیت در این مسیر افزود: حمایت‌های معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی، نگاه به تولیدکنندگان داخلی را از نگاه واردکننده به نگاه تولیدکننده تغییر داده است. ما در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ با کاهش ۴۵ درصدی قیمت‌ها، توانستیم در برابر واردکنندگان رقابت کنیم. حذف رانت ارز دولتی برای واردات، اکنون میدان رقابت را برای شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی هموارتر کرده است.

وی با بیان این‌که خیزش فناوری می‌تواند با صادرات محقق شود، گفت : نباید نگاهمان تنها به بازار داخلی باشد. بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان های‌تک، با حفظ کیفیت و قیمت مناسب، می‌توانند صادرکنندگان خوبی باشند و حاکمیت نیز باید فرآیند‌های صادرات را برای این شرکت‌ها تسهیل کند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تغییر ساعات کاری ادارات در لرستان
شریفی امتیازآورترین بازیکن ایران در دیدار با فرانسه
زور ایران به قهرمان المپیک نرسید
پیام تسلیت نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان در پی درگذشت آیت‌الله نعیم‌آبادی
پیش بینی بارش پراکنده باران در سمنان
ثبت جهانی خرم آباد فرصتی برای توسعه و جذب توریست در لرستان
بیضا میزبان مسابقات دو و میدانی جام خلیج همیشه فارس
افتتاح مرکز توانبخشی آموزشی تلفیقی «لبخند» در گلوگاه
تصادف در جاده کرج‌کندوان ۸ مصدوم برجای گذاشت
آب رسانی در سمنان به حالت عادی بازگشت
شهادت امدادگر مجروح جنگ ۱۲ روزه در خرم آباد
اخبارنقاط مختتلف چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
طبیعت زیبای منطقه باجگیران سوژه شهروند خبرنگار شد
شناسایی هویت یک شهید خرم‌آبادی در جنگ ۱۲ روزه
بسته ایران جوان ۱۴۰۴/۰۴/۲۸
فروش اجباری نان «کنجدی» در محله رضویه تهران
انتخاب یک گیلانی به عنوان رئیس فدراسیون کاراته
تماشاخانه سیار کانون، مهمان کودکان شیراز و آباده شد
بسته خبری گیجگاه ۱۴۰۴/۰۴/۲۸
سوگواری اصناف قم در ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع)
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تدوین برنامه ملی کاهش هزینه تولید در بخش کشاورزی
توافق سوریه و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس
تقویم انتخابات کشور نهایی و ابلاغ شد
ریاضی‌دانان جوان ایرانی افتخار آفریدند
کتاب «نسل کشی در قرن ۲۱» در آستانه چاپ دوم
واتس اپ؛ جعبه ناامن پیام رسانی
کتاب‌های دفاع مقدس ۱۲ روزه در راه بازار نشر
وفاق و همبستگی ایران در دفاع مقدس ۱۲ روزه باعث پیروزی شد
واژگونی مرگبار اتوبوس با ۲۱ کشته و ۳۴ مصدوم
دورهمی متفاوت قرآنی
اوج تقاضای مصرف برق به۷۴ هزار و ۹۶۹ مگاوات رسید
۲۲ کشته و ۳۶ مصدوم در واژگونی اتوبوس زائران قیروکارزین
مواضع ارمنستان درباره گذرگاه‌های منطقه ای تغییر نکرده است
پیش بینی وزش باد و خیزش گرد و خاک در نوار شرقی کشور
دستور دادستان کل کشور برای نظارت بر بازار کالا‌های اساسی
راه اندازی سامانه جدید بانکی خدمات بانک سپه  (۲۶ نظر)
طرح مشترک جریان فتنه با منافقین و رضا پهلوی  (۳ نظر)
ریاضی‌دانان جوان ایرانی افتخار آفریدند  (۳ نظر)
توافق سوریه و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس  (۲ نظر)
رژیم صهیونیستی بمباران سوریه را از سرگرفت  (۲ نظر)
یارانه دهک‌های اول تا سوم واریز شد  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: لحظه‌ای در دفاع از ایران درنگ نمی‌کنیم  (۱ نظر)
ایران؛ الگوی مقاومت، پیشرفت و دیپلماسی در برابر تحریم‌ها  (۱ نظر)
آغاز رقابت داوطلبان گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی  (۱ نظر)
«احمد الشرع» دمشق را ترک کرد  (۱ نظر)
شاهد امنیت داخلی کشور در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه بودیم  (۱ نظر)
عفو بین‌الملل: اتحادیه اروپا با اسرائیل به حقوق بشر خیانت کرد  (۱ نظر)
هندبال قهرمانی نوجوانان آسیا؛ شکست ایران مقابل ژاپن  (۱ نظر)
سه کشته در حمله رژیم صهیونیستی به کلیسای کاتولیک غزه  (۱ نظر)
مواضع ارمنستان درباره گذرگاه‌های منطقه ای تغییر نکرده است  (۱ نظر)