• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۲۹۲۰
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۶
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

مسئله برنج روی میز نمایندگان مجلس و وزرا

با هشدار چند تن از نمایندگان مجلس درباره پررنگ تر شدن نقش دلالان در بازار برنج، رئیس کمیسیون کشاورزی اعلام کرد با حضور وزرای جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان تعزیرات به مسئله برنج رسیدگی می شود.

مسئله برنج روی میز نمایندگان مجلس و وزرا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  علی کشوری، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی حضور دلالان و واسطه ها در همه بخش های تولید تا توزیع برنج را عمده ترین عامل نوسانات غیر معمول در قیمت این محصول راهبردی به ویژه در ماه های اخیر خواند و گفت: بالا رفتن قیمت برنج که در هفته های اخیر تشدید شده ربطی به کشاورزان ندارد و آنها نه تنها بهره ای از این ارقام بالا نمی برند، بلکه به دلیل محاسبه نادرست قیمت های خرید تضمینی، گاهی از پس هزینه ها هم برنمی آیند.  

نماینده مردم قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس، با بیان اینکه مسئله برنج هر سال تکرار می شود، تصریح کرد: این موضوع مسئله جدیدی نیست و هرسال پیش از آغاز فصل برداشت، نمایندگان و تشکل ها تلاش می‌کنند دولت را برای خرید تضمینی این محصول استراتژیک قانع کنند.

وی افزود: اگر قیمت تضمینی براساس محاسبه دقیق هزینه‌های تولید و قیمت نهاده‌ها، آب، کارگر و سایر موارد تعیین شود، مشکلی رخ نمی دهد اما معمولاً این هزینه‌ها به درستی محاسبه نمی‌شود و کشاورز از همان ابتدا با ضرر مواجه است.

کشوری با اشاره به نقش دلالان در این عرصه، تصریح کرد: کشاورز نقشی در تعیین قیمت نهایی و رقمی که در فروشگاه ها عرضه می شود، ندارد و همه چیز در اختیار دلال ها و بخش هایی است که تقریبا همه برنج های تولید شده را خریداری و انبار کرده اند.

خریدار عمده یا محتکر حرفه ای؟
وی افزود: این بخش ها و فعالان اقتصادی که در عمل محتکر هستند، با احتکار برنج و خودداری از عرضه مناسب و به موقع به بازار و همچنین فعالیت های دیگر،  قیمت را به‌صورت مصنوعی بالا می‌برند و به شکلی برنج را در فروشگاه ها عرضه می کنند که روند افزایش قیمت متوقف نشود.

کشوری گفت: متاسفانه این افراد بدون اینکه در فرآیند تولید نقشی داشته باشند، با کنترل بازار سود‌های کلان می‌برند.

سخنگوی کمیسیون اصل نود ناهماهنگی در حوزه واردات برنج را یکی از عوامل نابسامانی در بازار خواند و گفت: هرسال بلافاصله پس از تعیین قیمت تضمینی، اعلام می‌شود که واردات برنج ممنوع است اما در عمل این ممنوعیت به شکل جدی اجرا نمی‌شود و با بالا رفتن قیمت در بازار، واردات برنج مجدداً آزاد می‌شود،اما همین برنج وارداتی نیز به دلیل شرایط بازار، با قیمت بالاتری به مردم فروخته می شود و در نتیجه حتی واردات برنج با ارز دولتی هم باعث کاهش قیمت به شکل مناسب نمی شود.

کشوری با بیان اینکه متأسفانه واردات برنج نیز در اختیار افراد خاص و انحصاری است، تصریح کرد: در این چرخه معیوب، هم کشاورز و هم مصرف‌کننده متضرر می‌شوند و سود نهایی به جیب واسطه‌ ها و دلالانی می‌رود که هیچ نقشی در تولید ندارند و تنها به دنبال سودجویی هستند.

وی با تاکید بر اینکه پیگیری ها در مورد بازار برنج را ادامه خواهد داد، ابراز امیدواری کرد با همراهی سایر نمایندگان و مسئولان دستگاه های اجرایی این چرخه معیوب اصلاح شود.

بررسی مسئله برنج در مجلس با حضور وزرا 

محمد جواد عسگری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز اعلام کرد؛ فردا سه شنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴ مسئله برنج با حضور وزرای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و همچنین رئیس سازمان تعزیرات حکومتی بررسی می‌شود.

عسکری در این باره گفت: متاسفانه شاهد افزایش قیمت برنج به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین محصولات در سفره مردم هستیم و از سوی دیگر، تصمیم دولت برای واردات این محصول در فصل برداشت باعث بروز نگرانی برای کشاورزان شده است.

وی افزود: باید به این موضوع توجه شود که کشاورزان سودی از این افزایش قیمت نبرده‌اند، زیرا هنوز محصول تولیدی آنها برداشت نشده و سود این بازار به جیب دلال‌ها رفته است.

رئیس کمیسیون کشاورزی تصریح کرد: باتوجه به شرایط رخ داده در بازار برنج و نگرانی مصرف کنندگان و تولیدکنندگان برنج؛ دستورکار نشست روز آینده کمیسیون کشاورزی مجلس با حضور وزرای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و همچنین رئیس سازمان تعزیرات حکومتی به این موضوع اختصاص دارد. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازگشت پروازهای لوفت‌ هانزا به ایران
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
برگزاری نخستین دیدار تیم‌های ملی فوتسال و والیبال بانوان ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)