• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۴۹۷۵
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ضرورت نقش آفرینی فعال دانشگاه‌ها برای رشد شاخص‌های علمی کشور

معاون علمی رئیس جمهور بر ضرورت نقش آفرینی فعال دانشگاه‌ها برای رشد شاخص‌های علمی کشور تاکید کرد.

ضرورت نقش آفرینی فعال دانشگاه‌ها برای رشد شاخص‌های علمی کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حسین افشین صبح امروز در بدو ورود به همدان و در نشست رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز علمی ـ پژوهشی استان همدان در سخنانی با اشاره به ضرورت بازنگری در رویکرد‌های توسعه علمی کشور اظهار کرد: هنوز به ادبیات مشترکی در زمینه توسعه علم و فناوری نرسیده‌ایم.

وی ادامه داد: مأموریت معاونت علمی ساخت‌ و ساز فیزیکی نیست، بلکه تمرکز ما بر تقویت زیرساخت‌های تحقیقاتی، اصلاح مسیر پژوهش و پشتیبانی از فعالیت‌های فناورانه دانشگاه‌هاست.

رییس بنیاد ملی نخبگان، با بیان این‌که رشد علمی کشور در سال‌های اخیر با افت مواجه شده است، افزود: بر اساس آمارها، شاخص رشد علمی ایران نسبت به سال‌های گذشته با کاهش روبه‌رو بوده و این موضوع نیازمند اقدام جدی دانشگاه‌هاست. دانشگاه‌ها باید مشخص کنند برای جبران این وضعیت چه امکانات و حمایت‌هایی نیاز دارند تا معاونت علمی بتواند به‌صورت هدفمند در این مسیر مداخله کند.

افشین با اشاره به ظرفیت‌های بنیاد علم ایران گفت : بودجه این بنیاد از ۱۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته به ۶۰۰ میلیارد تومان و امسال به بیش از یک همت افزایش یافته است. این اعتبار برای حمایت از طرح‌های تحقیقاتی اعضای هیئت‌علمی اختصاص دارد، اما دانشگاه‌ها باید طرح‌های پژوهشی باکیفیت و اثرگذار ارائه کنند تا از این منابع بهره‌مند شوند.

معاون علمی رئیس‌ جمهور، ضمن تأکید بر نقش استان همدان در توسعه علمی کشور اظهار داشت: استان همدان از نظر ظرفیت انسانی و علمی بسیار توانمند است، اما داده‌های بنیاد علم نشان می‌دهد میزان طرح‌های دریافتی از دانشگاه‌های این استان کمتر از انتظار بوده است. هر جا تقاضا و پویایی بیشتری از سوی دانشگاه‌ها مشاهده شود، حمایت‌های بیشتری از آن منطقه صورت خواهد گرفت.

وی با اشاره به سیاست‌های جدید معاونت علمی درباره حمایت از طرح‌های فناورانه خاطرنشان کرد: در برنامه‌های جدید، تمرکز بر حمایت‌هایی است که خروجی علمی و فناوری مشخص دارند. معاونت علمی به‌ویژه از طرح‌هایی حمایت می‌کند که به توسعه فناوری‌های نوین، هوش مصنوعی، دارو و تجهیزات پیشرفته منجر شوند.

افشین، در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه شبکه آزمایشگاهی کشور اشاره کرد و افزود: دانشگاه‌ها و مراکز علمی همدان از کاربران فعال شبکه آزمایشگاهی کشور هستند که این موضوع نشان‌دهنده رشد فعالیت‌های تجربی و آزمایشگاهی در استان است. معاونت علمی از آزمایشگاه‌هایی حمایت می‌کند که در این شبکه خدمات گسترده‌تری ارائه دهند.

معاون علمی رئیس‌ جمهور در پایان با تأکید بر لزوم هم‌افزایی دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری گفت: اصلاح روند‌های علمی و پژوهشی باید از استان‌های پیشرو، از جمله همدان آغاز شود. هر جا طرح‌های پژوهشی جدی و قابل دفاع ارائه شود، معاونت علمی در کنار دانشگاه‌ها خواهد بود تا مسیر تولید علم و فناوری در کشور به مسیر صحیح خود بازگردد.

در این نشست که به میزبانی پارک علم و فناوری همدان و با حضور حمید ملانوری استاندار همدان، حمیدرضا حاجی‌بابایی نایب‌رئیس دوم مجلس شورای اسلامی و مدیران پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان استان، برگزار شد، روسای دانشگاه‌های استان، ضمن ارائه گزارش‌هایی از وضعیت علمی، تحقیقاتی و عملکردی دانشگاه، به معرفی توانمندی‌ها بیان دیدگاه‌ها و نیازهایشان برای حرکت هم‌راستا با رشد علمی کشور پرداختند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورزشی‌های سی ام آبان ماه در استان سمنان
پایان رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش با قهرمانی تیم اهرزاد
امروز، اتمام مهلت ثبت استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا
دیپلماسی فعالانه با گام های تاثیرگذار منطقه ای در گردشگری
بر پایی یازدهمین جشنواره چتر نویسی در خرم آباد
افزایش غلظت آلاینده‌ها برای گروه‌های حساس
بسیجی یک خُلق و شیوه زیستن
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
مجازی شدن برخی مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در اول و دوم آذر ماه
پایداری هوا تا اواسط هفته در لرستان
بازفت منطقه ملی چوقا بافی در کشور
تاکید معاون اول رئیس‌جمهور بر ضرورت بسیج همه امکانات کشور برای مهار آتش‌سوزی جنگل‌‌های هیرکانی
مراسم سالروز شهادت حضرت زهرا (س) ویژه بانوان در قم
پذیرایی سقاخانه شهر فیروزآباد سلسله از عزاداران فاطمی
معرفی برترین های نمایش صحنه ای و خیابانی
خبر‌هایی از تشییع شهید گمنام در میامی
پیچیدن شمیم عطر شهدای گمنام در شهر‌های مختلف لرستان
داماشی‌ها بدون تمرین به استقبال دیدار با مس کرمان رفتند
ممنوعیت فعالیت در فضای باز مدارس اصفهان و شهرهای مجاور
اهدای ۲۰ سرویس چینی به نوعروسان مبارکه ای
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن وزارت صمت
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
سیاست کاهش توقف تولید در فولاد و صنایع معدنی در صدر دستور کار
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
مقاومت پیروز اصلی انتخابات عراق بود
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)