• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۳۲۴۶۴
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۳
سیاسی » دولت

اصلاحیه آیین‌نامه جداسازی یارانه اعضای خانوار از سرپرست ابلاغ شد

با ابلاغ اصلاحیه دستورالعمل اجرایی ماده ۹ آیین‌نامه ماده ۷ قانون هدفمندسازی یارانه‌ها از سوی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، درخواست جداسازی اعضای خانوار از سرپرست، فقط زمانی بررسی می‌شود که اطلاعات در سامانه‌های سازمان ثبت احوال کشور تأیید شده باشد.

اصلاحیه آیین‌نامه جداسازی یارانه اعضای خانوار از سرپرست ابلاغ شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت طبق اعلام مرکز روابط عمومی، امور بین‌الملل و مدیریت دانش سازمان برنامه و بودجه کشور، این اصلاحیه با استناد به ماده ۱۳ آیین‌نامه اجرایی ماده ۷ و همچنین آیین‌نامه اجرایی نحوه تعیین و شناسایی خانوار‌های ایرانی و اتباع خارجی مصوب ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ تدوین شده و با امضای «سید حمید پورمحمدی»، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، برای اجرا به تمامی دستگاه‌های مرتبط ابلاغ شده است.

این بازنگری با هدف استانداردسازی فرایند‌های مربوط به جداسازی اعضا از سرپرست خانوار مطابق با قانون، ایجاد یکپارچگی و هم‌خوانی اطلاعات هویتی میان دستگاه‌های اجرایی به‌ویژه منطبق با پایگاه داده سازمان ثبت احوال کشور، افزایش دقت در فرایند شناسایی و تعیین خانوار، جلوگیری از ثبت درخواست‌های غیرواقعی و همچنین بهبود نظام پرداخت یارانه‌های نقدی و معیشتی انجام شده و از لحظه ابلاغ، لازم‌الاجرا است.

بر اساس اصلاحیه جدید، تمامی درخواست‌های مربوط به جداسازی اعضای خانوار از سرپرست، تنها زمانی قابل بررسی و اقدام خواهد بود که اطلاعات مربوط به تغییرات خانوار در سامانه‌های سازمان ثبت‌احوال کشور به آدرس ncr.ir به طور کامل ثبت و تأیید شده باشد و پس از ثبت و تثبیت این اطلاعات، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای دهک‌بندی و ارزیابی وسع اقتصادی اقدام می‌کنند که به شرح زیر است:

در خصوص جداسازی اعضای خانوار بالای ۱۸ سال به دلیل ناسازگاری با سرپرست خانوار، تأکید شده است که انجام این فرایند تنها با ارائه حکم معتبر از مراجع قضایی امکان‌پذیر خواهد بود و بدون وجود رأی قطعی دادگاه و ثبت در سامانه ncr.ir سازمان ثبت احوال کشور، هیچ‌گونه اقدامی در خصوص اصلاح و یا ایجاد خانوار صورت نخواهد گرفت. پس از تشکیل و یا اصلاح خانوار براساس مورد فوق و تطبیق اطلاعات قضایی با داده‌های سازمان ثبت‌احوال کشور، دهک‌بندی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال خواهد شد.

در این بخشنامه در خصوص جداسازی اعضای خانواری که به دلیل خروج از قیمومیت، قصد تشکیل خانوار مستقل دارند نیز آمده است که این جداسازی تنها با ارائه حکم قطعی دادگاه و پس از احراز اعتبار حکم و ثبت تغییرات مربوطه در سیستم سازمان ثبت‌احوال کشور امکان‌پذیر است؛ پس از طی این فرایند و انجام جداسازی عضو، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها براساس دهک‌بندی اعلام‌شده از سوی وزارت تعاون، اقدام به واریز یارانه به حساب سرپرست جدید می‌نماید.

همچنین در این بخشنامه در مورد جداسازی اعضای خانوار بالای ۱۸ سال با استناد به وسع اقتصادی، سازوکار سخت‌گیرانه‌تری پیش‌بینی شده است. در این حالت، عضو متقاضی واجد شرایط جداسازی، پس از ثبت اطلاعات خود در سامانه سازمان ثبت احوال کشور و بررسی تمکن مالی و سطح درآمد توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تأیید، خانوار مستقل معرفی می‌شود. در این حالت خانوار مستقل و خانوار اصلاح شده، پس از دهک‌بندی جدید بر پایه داده‌های پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان تعیین و پس از تأیید نهایی برای واریز یارانه به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شود.

طبق اعلام سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، اجرای صحیح فرایند جداسازی در تمام انواع آن منوط به ثبت و تایید اطلاعات هویتی در سامانه سازمان ثبت‌احوال کشور است؛ همچنین انطباق داده‌ها با پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، تعیین دهک اقتصادی توسط وزارت تعاون و ثبت نهایی خانوار جدید نیز پس از مشخص شدن به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شود و تا زمانی که این مراحل به صورت کامل طی و تأیید نشود، هیچ تغییری در وضع پرداخت یارانه اعضای خانوار اعمال نخواهد شد.

سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها تأکید کرده است که اصلاحیه جدید نقش مهمی در شفاف‌سازی ساختار خانوار در نظام رفاهی کشور، کاهش درخواست‌های غیرمستند جداسازی، ارتقای دقت در دهک‌بندی خانوار‌ها و جلوگیری از توزیع ناعادلانه منابع یارانه‌ای خواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورزشی‌های سی ام آبان ماه در استان سمنان
پایان رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش با قهرمانی تیم اهرزاد
امروز، اتمام مهلت ثبت استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا
دیپلماسی فعالانه با گام های تاثیرگذار منطقه ای در گردشگری
بر پایی یازدهمین جشنواره چتر نویسی در خرم آباد
افزایش غلظت آلاینده‌ها برای گروه‌های حساس
بسیجی یک خُلق و شیوه زیستن
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
مجازی شدن برخی مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در اول و دوم آذر ماه
پایداری هوا تا اواسط هفته در لرستان
بازفت منطقه ملی چوقا بافی در کشور
تاکید معاون اول رئیس‌جمهور بر ضرورت بسیج همه امکانات کشور برای مهار آتش‌سوزی جنگل‌‌های هیرکانی
مراسم سالروز شهادت حضرت زهرا (س) ویژه بانوان در قم
پذیرایی سقاخانه شهر فیروزآباد سلسله از عزاداران فاطمی
معرفی برترین های نمایش صحنه ای و خیابانی
خبر‌هایی از تشییع شهید گمنام در میامی
پیچیدن شمیم عطر شهدای گمنام در شهر‌های مختلف لرستان
داماشی‌ها بدون تمرین به استقبال دیدار با مس کرمان رفتند
ممنوعیت فعالیت در فضای باز مدارس اصفهان و شهرهای مجاور
اهدای ۲۰ سرویس چینی به نوعروسان مبارکه ای
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن وزارت صمت
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
سیاست کاهش توقف تولید در فولاد و صنایع معدنی در صدر دستور کار
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
مقاومت پیروز اصلی انتخابات عراق بود
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)