• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۱۹۸۹
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۶
خوزستان » اجتماعی

شیوع بیماری تب برفکی در ۱۰ شهرستان استان خوزستان

مدیر کل دامپزشکی خوزستان گفت: بیماری تب برفکی به عنوان یکی از مهم‌ترین و واگیردارترین بیماری‌های دامی در جهان در ۱۰ شهرستان شیوع پیدا کرده است.

شیوع بیماری تب برفکی در ۱۰ شهرستان استان خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، ناصر عسگری‌فرد روز دوشنبه در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت و خانواده در استانداری خوزستان با اشاره به شیوع بیماری تب برفکی در ۱۰ شهرستان این استان اظهار داشت: بیماری تب برفکی به عنوان یکی از مهم‌ترین و واگیردارترین بیماری‌های دامی در جهان، می‌تواند تولید گوشت و شیر را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

وی افزود: در ایران ۷ نوع شناسایی شده از این ویروس، بومی و به دلیل واکسیناسیون، کانون‌های آن حداقلی و تحت کنترل است.

عسگری فرد تصریح کرد: در سال جاری ابتدا در برخی استان‌ها از جمله تهران، البرز، قم و خوزستان این بیماری بروز پیدا کرد که تلفات دامی بسیار زیادی نیز برجای گذاشت.

مدیر کل دامپزشکی خوزستان ادامه داد: در خوزستان، اولین کانون بیماری در آبان ماه در منطقه شهری اهواز گزارش شد و متعاقبا ۱۰ شهرستان دیگر نیز درگیر شدند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده توسط دامپزشکی خوزستان، افزود: واکسیناسیون سریع و نمونه‌برداری در کانون‌های شناسایی‌شده، ضدعفونی گسترده مناطق آلوده، اجرای واکسیناسیون شعاعی در اطراف کانون‌ها، پایش و مراقبت فعال و تشدیدی، اجرای برنامه‌های آموزشی و ترویجی برای دامداران از جمله اقدامات انجام شده است.

عسگری فرد با اشاره به تبعات تب برفکی بر دام‌ها، اضافه کرد: کاهش تولید شیر، افت کیفیت گوشت و تلفات دامی از جمله این تبعات گزارش شده است. دام‌های بهبودیافته نیز معمولاً بازده اقتصادی قبلی را ندارند و باید از چرخه تولید خارج شوند.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان تاکید کرد: اگرچه خسارت‌های اقتصادی تاکنون کاملا کنترل شده، اما وضعیت بسیار شکننده است و در صورت غفلت، ممکن است خسارات سنگین اقتصادی به بار آید.

وی بر تعطیلی میادین غیرمجاز دام به عنوان میادین اصلی شیوع بیماری به عنوان یکی از اقدامات مهم تاکید کرد.

عسگری فرد اعتبار ناکافی برای واکسیناسیون، خرید خدمات واکسیناسیون، مواد ضدعفونی، رعایت نکردن اصول بهداشتی توسط دامداران روستایی، عدم همکاری برخی دامداران در زمان واکسیناسیون با وجود رایگان بودن از جمله چالش‌های این حوزه است.

وی یادآوری کرد: در حال حاضر چرخش ویروس در کشور کاهش یافته، اما هر آن ممکن است دوباره ویروس وارد کشور شود.

مدیر کل دامپزشکی استان خوزستان بیان کرد: جمعیت دام‌های سنگین را در اولویت قرار دادیم، زیرا جمعیت گاومیشی نسبت به سویه جدید بسیار حساس است.

بر اساس این گزارش تب برفکی یک بیماری ویروسی مسری است که اغلب دام‌های سم‌دار مانند گاو، گوسفند و بز به آن مبتلا می‌شوند و در دام‌ها خسارات اقتصادی قابل توجهی را برای صنعت دامداری به همراه دارد.

تب برفکی می‌تواند به سرعت در میان دام‌های سم‌دار گسترش یافته و باعث کاهش تولید شیر، کاهش وزن، سقط جنین و حتی مرگ آنها شود.

علائم بیماری تب برفکی در دام‌ها عبارتند از تب بالا، زخم‌ها و تاول‌ها، افزایش ترشحات بینی و دهان، دشواری در هنگام غذا خوردن، سختی در راه رفتن، کاهش تولید شیر، بی‌اشتهایی، تغییر در نحوه تنفس، ضعف شدید و کاهش وزن و اسهال.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توسعه زنجان با نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی و اقتصاد دانش‌بنیان
نجات جان زن محبوس در میان شعله‌های دود واتش توسط آتش نشانان شوش
آغاز پایش دمای مصرف بهینه گاز طبیعی در ادارات
آغاز بخشودگی کامل جرایم دیرکرد بیمه شخص ثالث در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۳ آذر ۱۴۰۴
آسفالت ریزی جاده‌های روستایی ورزقان و خاروانا
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
رتبه سوم کشوری دو دانش آموز کیش در جشنواره جوان خوارزمی
ایران جوان و جوانی جمعیت
نظارت بر قیمت مرغ گرم و کالا‌های اساسی در ارومیه
فراخوان عمومی معرفی مادران ارزش آفرین کیش
برخورد قاطع پلیس اشنویه با تخلفات ترافیکی؛ صدور ۹۲۰ برگه جریمه در ۱۰ روز
۲ فوتی در حادثه رانندگی محور سرای – گمیچی
دهمین کاروان ترویج بهره وری کشاورزی در شهرستان نقده
حذف اقتداری از مسابقات اسکواش رنکینگ جهانی در هند
دهمین کاروان ترویجی کشاورزی در سلماس به راه افتاد
ادامه ناامنی دختران و زنان انگلیسی در معابر عمومی
تجلیل از سربازان در سپاه خوی
نامه بیش از ۲۰۰ چهره برجسته به منظور آزادی رهبر فلسطینی
ادامه روند کاهش دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۲ آذر ۱۴۰۴
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)