• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۰۳۸۲
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

هشدار ظفرقندی درباره تغییر ارز دارو و تجهیزات پزشکی

وزیر بهداشت بر ضرورت اصلاح ساختار‌های اقتصاد دارو و تجهیزات، اجرای دستورالعمل های درمانی و تقویت نظام ارجاع برای جلوگیری از تجویز‌های بی‌رویه و هدررفت منابع تأکید کرد.

هشدار ظفرقندی نسبت به تغییر ارز دارو و تجهیزات

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا ظفرقندی در همایش معاونان غذا و داروی سراسر کشور، با تفکیک شرایط بحرانی و وضعیت عادی در نظام سلامت اظهار کرد: در شرایط اضطراری مانند تروما در دوران جنگ یا تأمین دارو در ایام اربعین، نظام سلامت با اتکا به بسیج منابع و مدیریت جهادی توانسته نیاز‌ها را به‌موقع تأمین کند، اما مدیریت شرایط عادی نیازمند برنامه‌ریزی منسجم، ساختارمند و مبتنی بر شواهد است.

وی با تأکید بر ضرورت اتصال سه ضلع اصلی نظام سلامت افزود: تجویزکنندگان، بخش رگولاتوری و توزیع شامل سازمان غذا و دارو و داروخانه‌ها و در نهایت مردم به‌عنوان هدف اصلی خدمات، باید در قالب یک زنجیره هماهنگ و شفاف عمل کنند تا از شکل‌گیری تقاضای القایی و بازارسازی غیرواقعی جلوگیری شود.

ظفرقندی با بیان اینکه اقتصاد سلامت نیازمند پروتکل‌مندی است، تصریح کرد: هیچ کشوری بدون استقرار راهنما‌های بالینی و نظام ارجاع قادر به مدیریت منابع خود نیست و در بسیاری از کشور‌ها انجام خدمات پاراکلینیکی خارج از پروتکل مجاز نبوده و بخش قابل توجهی از صرفه‌جویی‌ها از این مسیر محقق می‌شود.

وزیر بهداشت با اشاره به هزینه‌های سنگین برخی اقلام دارویی گفت: در برخی موارد سالانه بیش از چهار همت برای یک قلم دارو هزینه می‌شود، در حالی که نظام مشخص و سخت‌گیرانه‌ای برای تعیین واجدان شرایط مصرف آن وجود ندارد و این موضوع فشار مضاعفی بر منابع عمومی وارد می‌کند.

وی در ادامه به چالش ورود فناوری‌ها و تجهیزات فاقد پشتوانه علمی اشاره کرد و افزود: تجربه‌های جهانی نشان می‌دهد برخی فناوری‌ها پس از سال‌ها تبلیغ و مصرف گسترده، در مطالعات علمی بی‌اثر یا حتی مضر شناخته شده‌اند؛ از این‌رو نظارت علمی دقیق بر ورود تجهیزات و فرآورده‌های سلامت‌محور ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

ظفرقندی با اشاره به انباشت بدهی‌ها در حوزه سلامت، از بدهی حدود ۷۰ همتی سازمان تأمین اجتماعی خبر داد و گفت: با پیگیری‌های انجام‌شده در دولت و هماهنگی با سران قوا، مجوز انتشار اوراق برای تسویه بخشی از بدهی دانشگاه‌های علوم پزشکی صادر شده و نشست‌های متعددی نیز با بانک مرکزی به‌منظور تسهیل تأمین و انتقال ارز برگزار شده است.

وی درباره ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی نیز اظهار داشت: این موضوع در جلسات فشرده کمیسیون تلفیق به‌صورت همه‌جانبه بررسی شد و هرگونه تغییر در نرخ ارز باید به‌گونه‌ای مدیریت شود که مابه‌التفاوت آن به‌طور کامل برای حمایت از مردم پیش‌بینی شود، در غیر این صورت فشار معیشتی و پیامد‌های اجتماعی قابل توجهی به دنبال خواهد داشت.

وزیر بهداشت در جمع‌بندی سخنان خود تأکید کرد: راه‌حل عبور از چالش‌های موجود، استقرار انضباط علمی و اخلاق حرفه‌ای در تمام سطوح، تشکیل گروه‌های تخصصی برای تدوین پروتکل‌های تجویز به‌ویژه در حوزه آنتی‌بیوتیک‌ها و حرکت به‌سوی شرایطی است که بیمار در بیمارستان یا داروخانه با هزینه‌های پیش‌بینی‌ناپذیر مواجه نشود.

وی در پایان خواستار هم‌افزایی تمامی بخش‌های حاکمیتی برای اصلاح ساختار اقتصاد دارو و تجهیزات پزشکی شد و تأکید کرد که مدیریت علمی منابع، ضمن افزایش بهره‌وری، می‌تواند فشار مالی بر مردم در حوزه درمان را کاهش دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای سرود دختران سلیمانی در پاسارگاد
میهمانی لاله‌ها
برگزاری مسابقات رباتیک دانش آموزی شمال فارس در آباده
شهادت ۲۷ فلسطینی در ۲۴ ساعت گذشته در نوار غزه
مهدیه اسفراین میعادگاهی برای عاشقان امام زمان عج
بهره برداری از پارک ۴ هکتاری شهر چرام
توانمندسازی جوانان زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی در آذربایجان غربی
گلباران مزار شهدا در سراسر گیلان
میهمانی لاله‌ها در خراسان‌شمالی و تجدید میثاق با شهدای انقلاب اسلامی
ترکیب استقلال برای دیدار مقابل شمس آذر
افتتاح و آغاز ۷۳ طرح عمرانی و اقتصادی در شهرستان چرام
تلاش برای ثبت جهانی مسجد جامع اشترجان
صادرات ۲ و نیم میلیون کیلوگرم ماهی از مازندران
افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی استان یزد با حضور وزیر صمت
کشف چهار هزار لیتر سوخت فاقد مجوز در نی ریز
صعود شاهین سبزی به جمع هشت نفر برتر اسنوکر کمتر از ۲۱ سال آسیا
کمینه و بیشینه دمای شانزدهم بهمن ماه در سمنان
بارش ۳۵ سانتی متری برف در ارتفاعات چالوس
کتابی با موضوع حفظ وطن
شور و هیجان خرید و فروش در پنجشنبه بازار آق قلا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)