• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۸۹۱۱
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۶
اقتصادی » اقتصاد کلان

وقتی یک کارخانه، خانه چند نشان می‌شود

بیست‌وچهارمین قسمت از برنامه «تولید بدون کارخانه» این بار روایتگر تجربه تولیدکننده‌ای است که با باز کردن در‌های کارخانه‌اش به روی نشان‌های بدون کارخانه، هم چراغ تولید را روشن نگه داشته و هم مسیر تازه‌ای برای اشتغال و بهره‌وری در صنعت کشور ترسیم کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پدرش کاسب بود و همین، فریدون نصیری را از ۱۵ سالگی با دنیای فروش و بازار آشنا کرد. تجربه‌ای که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و فراهم شدن بستر‌های تولید، او را به سمت کارآفرینی سوق داد، آن هم با تولید آینه، شمعدان و ساعت دیواری در یک کارگاه کوچک زیرزمینی. مسیری که سال‌ها بعد، در سال ۱۳۹۰ به راه‌اندازی کارخانه‌ای ۱۷ هزار متری در حوزه تولید ابزار آشپزخانه انجامید.
نصیری می‌گوید: در این کارخانه انواع محصولات آشپزخانه، از ابزار‌های کوچک تا تجهیزات بزرگ، با دستگاه‌های کاملاً ایرانی تولید می‌شود. اما آنچه این کارخانه را به نمونه‌ای متفاوت تبدیل کرده، رویکرد آن در سال‌های اخیر و همزمان با گسترش مدل تولید بدون کارخانه است.
این تولیدکننده کارخانه‌دار، بخشی از ظرفیت خالی مجموعه خود را به تولید سفارش‌های نشان‌هایی اختصاص داده که خود کارخانه‌ای ندارند. به گفته او، این همکاری دو سر برد است: هم ظرفیت خالی کارخانه پر می‌شود و هم امکان اشتغال‌زایی بیشتر فراهم می‌شود؛ در نتیجه می‌توان هزینه‌های بیمه، حقوق نیروی کار و سایر مخارج تولید را تأمین کرد.
او صراحتاً می‌گوید اگر به این مسیر وارد نمی‌شد، احتمال تعطیلی کارخانه‌اش بسیار بالا بود؛ چراکه هزینه‌های تولید سنگین است و تنها با فعال نگه داشتن خطوط تولید می‌توان از پس آن برآمد.
در حال حاضر، دو نشان مطرح و شناخته‌شده بازار، بدون آنکه حتی یک متر زمین یا کارخانه داشته باشند، محصولات خود را در کارخانه فریدون نصیری تولید می‌کنند. تجربه‌ای که به باور او، آینده تولید صنعتی کشور را شکل می‌دهد.
آقای نصیری معتقد است اگر امروز کارخانه‌ای نداشت، حتماً تولید بدون کارخانه را انتخاب می‌کرد: در این روش دست تولیدکننده بازتر است، تغییر محصول آسان‌تر انجام می‌شود و می‌توان به جای یک کارخانه، از ظرفیت ۲۰ کارخانه استفاده کرد؛ گویی همه کارخانه‌ها در اختیار تولیدکننده بدون کارخانه هستند.
او به جوانان و فعالان اقتصادی توصیه می‌کند به‌جای صرف هزینه‌های ده‌ها میلیاردی برای احداث کارخانه، تمرکز خود را بر نشان‌سازی، فروش، صادرات و تحقیق و توسعه بگذارند؛ چراکه کارخانه‌های زیادی با ظرفیت خالی آماده تولید هستند و استفاده از این ظرفیت‌ها، مصداق واقعی افزایش بهره‌وری است.
مدلی که هم به نفع کارخانه‌دار است و هم تولیدکننده بدون کارخانه. کارخانه‌دار با پر شدن ظرفیت خالی، هزینه‌های خود را پوشش می‌دهد و صاحب نشان نیز بدون درگیری مستقیم با تولید، تمرکز خود را بر بازار و صادرات می‌گذارد؛ موضوعی که می‌تواند سودآوری بالایی به همراه داشته باشد.
طبق قانون برنامه هفتم توسعه، ۳۵ درصد رشد اقتصادی کشور باید از محل بهره‌وری تأمین شود؛ هدفی که به گفته نصیری، با گسترش تولید بدون کارخانه دست‌یافتنی است: با این روش، هیچ کارخانه‌ای راکد نمی‌ماند.
در حال حاضر ۲۰۰ نفر در این کارخانه مشغول به کار هستند، اما به گفته او، با افزایش سفارش‌ها امکان اشتغال‌زایی برای هزار نفر نیز وجود دارد؛ چراکه ظرفیت تولیدی این مجموعه بسیار بالاست.
تولید بدون کارخانه، امروز به‌عنوان یکی از بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری در تولید شناخته می‌شود؛ مدلی که نشان‌های مطرح جهانی نیز سال‌هاست از آن بهره می‌برند. علاقه‌مندان می‌توانند سوژه‌های مرتبط با برون‌سپاری تولید یا تولید بدون کارخانه را از طریق شناسه @odm_iran در شبکه‌های اجتماعی برای ما ارسال کنند.


گزارش از: زهرا شفیعی - خبرنگار گروه اقتصادکلان

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح سینما استاد شهریار بستان آباد
سراب قهرمان مسابقات چهار جانبه بسکتبال جام فجر
پایان فرآیند بررسی صلاحیت داوطلبان شورای شهر در هیات‌های اجرایی خوزستان
افتتاح طرح آبیاری تحت فشار ۴۸ هکتاری در چاه‌گز شهرستان کهنوج
آغاز پخش آزمایشی فرستنده‌های HD بستان خوزستان
پایان هفته با جوی پایدار در سمنان
گرامیداشت چهلمین روز شهادت شهید سامر شریعتمدار در کرج
افتتاح طرح ابیاری تحت فشار در جیرفت
روایت حماسه مردم کیش در چهل و هفتمین بهار انقلاب اسلامی
پروژه انتقال آب در آستانه بهره‌برداری کامل
روایتی از همدلی و همبستگی و اتحاد البرزنشینان
افتتاح طرح آبیاری تحت فشار ۱۶ هکتاری در منوجان
 افتتاح طرح آبیاری کم‌فشار مزرعه رئیس‌آباد رفسنجان
برگزاری همایش علما و روحانیون شاهرود
تقدیر از حضور حماسی مردم خوزستان در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
دستگیری سارق ظروف مسی در شهربابک
برگزاری جشنواره قرآن، عترت و نماز دانش آموزیزقطب ۲ خوزستان
آغاز الگوی جدید مصرف گاز خانگی از مهر امسال
۴۲.۷ همت اعتبار در سفر دکتر پزشکیان به گلستان تصویب شد
فعالیت ۱۰ گروه جهادی در ایام‌الله دهه فجر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
از حماسه ۲۲ بهمن تا فرصت راهبردی انتخابات شوراها در پیش‌رو
لغو تعرفه‌های ترامپ علیه کانادا در مجلس نمایندگان
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در ۳ استان کشور
پیام تبریک سران کشور‌ها به رئیس جمهور
بازگشت ۹ معدن غیرفعال به چرخه تولید در استان زنجان
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن
اوقات شرعی اهواز، ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ بهمن ۱۴۰۴
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۳ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)