• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۰۶۷۰
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۵
یزد » اقتصادی

صنایع یزد تا ۱۴۰۶ موظف به تأمین آب از منابع غیرمتعارف شدند

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد از اجرای سیاست بازتخصیص آب صنایع پرآبخواه استان یزد تا سال ۱۴۰۶ خبر داد.

صنایع یزد تا ۱۴۰۶ موظف به تأمین آب از منابع غیرمتعارف شدند
 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، جواد محجوبی مدیرعامل این شرکت در نشست خبری به مناسبت ایام‌الله دهه فجر با اشاره به وخامت وضعیت منابع آب زیرزمینی در استان یزد گفت: در راستای اجرای قانون بازتخصیص آب صنایع، ۳۰ منبع آبی با مصرف سالانه ۱۵ میلیون مترمکعب در استان مشمول این طرح شده‌اند که تاکنون سه میلیون مترمکعب معادل ۲۰ درصد آن قطع شده و سایر صنایع موظفند حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۶ آب مورد نیاز خود را از محل پساب یا آب‌های غیرمتعارف تأمین کنند.

وی با تأکید بر اینکه بزرگ‌ترین تهدید آبی استان و کشور، افت شدید پایداری سفره‌های آب زیرزمینی است، افزود: استان یزد با ثبت سالانه ۲۴۰ میلیون مترمکعب بیلان منفی، رتبه پنجم وخامت منابع آب زیرزمینی در کشور را به خود اختصاص داده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد با بیان اینکه از مجموع ۱۹ دشت استان، ۱۶ دشت ممنوعه و چهار دشت به دلیل فرونشست در وضعیت ممنوعه بحرانی قرار دارند، تصریح کرد: تداوم پایداری منابع آب استان تنها با تطبیق مصرف با منابع آب تجدیدپذیر و اجرای جدی سیاست‌های صرفه‌جویی امکان‌پذیر است.

محجوبی در ادامه به اقدامات دو سال اخیر آب منطقه‌ای یزد اشاره و خاطرنشان کرد: تکمیل و بهره‌برداری از سه مخزن ذخیره آب با ظرفیت مجموع ۶۰ هزار مترمکعب، سد مخزنی هرات و نیروگاه برق‌آبی استان از مهم‌ترین طرح‌هایی بوده که طی این مدت وارد مدار بهره‌برداری شده‌اند.

وی افزود: مخازن ذخیره آب شرب با تزریق ۷۰ میلیارد تومان وارد مدار شده و سد مخزنی هرات نیز با ظرفیت ۲۳ میلیون مترمکعب، پس از ۱۵ سال با تأمین منابع مالی به بهره‌برداری رسیده است؛ هرچند به دلیل کاهش بارندگی‌ها، در حال حاضر آب قابل توجهی پشت سد ذخیره نشده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد درباره نیروگاه برق‌آبی خلیل‌آباد اردکان گفت: این نیروگاه منحصر‌به‌فرد با استفاده از نیروی ثقلی خط انتقال آب شرب، با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی راه‌اندازی شده و ظرفیت تولید ۱.۷ مگاوات برق را دارد.

وی همچنین از اجرای خط انتقال آب شرب شهرستان‌های میبد و اردکان با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان خبر داد و گفت: با بهره‌برداری از این طرح، ظرفیت تأمین آب این شهرستان‌ها از ۲۳۰ لیتر بر ثانیه به ۴۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یافته است.

محجوبی به اجرای سیل‌بند کوه‌کاسه در شهرستان تفت با سرمایه‌گذاری ۷۰ میلیارد تومان اشاره کرد و افزود: از مجموع ۲۷ بند تغذیه مصنوعی استان، طی دو سال اخیر هفت بند با اعتباری بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان لایروبی و مجدداً وارد چرخه بهره‌برداری شده‌اند.

وی با اشاره به تعرض به خط اول انتقال آب یزد در ابتدای سال جاری، تصریح کرد: به منظور افزایش تاب‌آوری و تسریع در بازسازی در شرایط مشابه، اقدامات پدافندی با سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد تومان انجام شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد از تعریف خط جدید انتقال آب شرب شهرستان تفت با اعتبار ۱۶۰ میلیارد تومان خبر داد و گفت: این طرح که در دهه فجر کلنگ‌زنی شد، نقش مهمی در رفع مشکلات آبرسانی این شهرستان در زمان اوج مصرف خواهد داشت.

وی همچنین از آغاز عملیات اجرایی بند تغذیه مصنوعی در شهرستان مروست با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان خبر داد و افزود: ساخت یک مخزن ۵۰ هزار مترمکعبی جدید در کنار مخازن فعلی یزد با حمایت مالی مؤسسه کوثر و سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفته و پیش‌بینی می‌شود تا پایان خرداد ۱۴۰۵ وارد مدار بهره‌برداری شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قدردانی خانواده شهدا از حضور گرم و پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
هشدار سطح زرد هواشناسی در یزد
افتتاح فاز اول شهرک گلخانه‌ای ملکان
پیش بینی هوای پایتخت در ۵ روز آینده
حریق مرگبار یک مغازه مکانیکی در شرق پایتخت
استاندارد‌های مازاد ۸۵ گانه خودرو در انتظار اجرا
توقف نماینده استان زنجان دربرابر میهمان
بیماری نیپا هیچ دارو یا واکسنی ندارد
حضور پرشور همدانی ها جلوه ای از همدلی و همزبانی بود
تجهیز ۶۷ هزار هکتار از اراضی استان زنجان به سیستم‌های نوین آبیاری
۲۶ بهمن مهلت پرداخت و تسلیم اظهار نامه مالیات بر ارزش افزوده فصل پائیز
مسیر تولید و صادرات فعالان اقتصادی هموارتر می‌شود
فردا، آغاز ثبت‌نام داوطلبان شورا‌های اسلامی روستا‌ها
آغاز فرآیند نوسازی ناوگان تاکسیرانی بدون آورده نقدی توسط متقاضیان
جشن روز ملی ایران در روسیه
توسعه همکاری‌های فرهنگی میان ایران و افغانستان
شهرداری مشهد بازار ساخت و ساز را با بسته‌های حمایتی تقویت می‌کند
قانون معافیت ۳ فرزندی و بیشتر تنها تا پایان سال اجرا می‌شود
ووشوی زنجان در سکوی دوم
افتتاح ١۶ طرح انتقال و فوق‌توزیع برق استان گلستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
لیگ قهرمانان آسیا دو؛ سپاهان بازی بُرده مقابل الاهلی را مساوی کرد
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)