• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۰۵۱۳
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۲
اجتماعی » انتظامی و حوادث

هشدار پلیس به خطرات پنهان دوستی‌های مجازی با افراد ناشناس

کارشناس ارشد پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا با اشاره به گسترش روزافزون حضور کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، نسبت به خطرات پنهان دوستی‌های مجازی با افراد ناشناس هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سرگرد بهنام مالمیر با بیان اینکه امروزه فضای مجازی به بخش جدانشدنی از زندگی کودکان و نوجوانان تبدیل شده است، اظهار کرد: بسیاری از ارتباط‌ها، دوستی‌ها و حتی سرگرمی‌ها از طریق شبکه‌های اجتماعی، پیام‌رسان‌ها و بازی‌های آنلاین شکل می‌گیرد. این فضا می‌تواند فرصت مناسبی برای یادگیری و تعامل باشد، اما ورود بدون آگاهی و آموزش، به‌ویژه در حوزه دوستی‌های مجازی، ممکن است زمینه‌ساز بروز آسیب‌ها و دردسر‌های پنهان شود.
 
وی افزود: بررسی‌های پلیس فتا نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از مشکلات و آسیب‌هایی که برای کودکان و نوجوانان در فضای مجازی رخ می‌دهد، از دوستی‌های بدون شناخت و اعتماد‌های ناآگاهانه آغاز می‌شود. افراد سودجو معمولاً با نام‌ها و تصاویر جعلی وارد گفت‌و‌گو شده، اعتماد طرف مقابل را جلب می‌کنند و در ادامه با سوءاستفاده، تهدید یا اخاذی از طریق دریافت تصاویر و اطلاعات شخصی، قربانیان خود را تحت فشار قرار می‌دهند.
 
این کارشناس ارشد پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ادامه داد: این اتفاق‌ها اغلب زمانی رخ می‌دهد که کودک یا نوجوان تصور می‌کند با یک دوست واقعی و قابل اعتماد در ارتباط است، در حالی که هویت واقعی طرف مقابل مشخص نیست.
 
سرگرد مالمیر با اشاره به اجرای پویش کودکان سایبری گفت: این پویش با هدف افزایش آگاهی و توانمندسازی کودکان، نوجوانان و خانواده‌ها طراحی شده است تا همگان بیاموزند چگونه ارتباطی سالم‌تر و امن‌تر در فضای مجازی داشته باشند. ششمین دوره این پویش با تمرکز ویژه بر موضوع ارتباط ایمن، حفظ حریم خصوصی و پیشگیری از سوءاستفاده‌های سایبری برگزار می‌شود.
 
وی تأکید کرد: همه افرادی که در فضای مجازی با کودکان و نوجوانان ارتباط برقرار می‌کنند، لزوماً نیت سالمی ندارند؛ به همین دلیل لازم است به فرزندان آموزش داده شود از انتشار اطلاعات شخصی و حساس از قبیل تصاویر خصوصی، آدرس منزل، شماره تلفن، نام مدرسه یا موقعیت مکانی خود در فضای مجازی خودداری کنند.
 
این مقام انتظامی نقش خانواده‌ها را در پیشگیری از آسیب‌های سایبری بسیار مهم دانست و گفت: والدین بهتر است به جای برخورد‌های تند یا ممنوعیت کامل، با فرزندان خود گفت‌و‌گو کرده، آموزش‌های لازم را ارائه دهند و به‌صورت هوشمندانه بر فعالیت‌های آنلاین آنها نظارت داشته باشند. زمانی که کودک احساس امنیت و اعتماد کند، در صورت مواجهه با پیام یا رفتار مشکوک، موضوع را راحت‌تر با خانواده در میان می‌گذارد.
 
سرگرد مالمیر در پایان خاطرنشان کرد: پویش کودکان سایبری فرصتی مهم برای جلب توجه خانواده‌ها، مدارس و جامعه به ضرورت تأمین امنیت کودکان در فضای مجازی است. پلیس فتا از همه والدین، مربیان و فعالان آموزشی دعوت می‌کند با مشارکت فعال در این پویش و انتقال آموزش‌های صحیح، نقش مؤثری در پیشگیری از آسیب‌های سایبری ایفا کنند. بدون تردید، آگاهی، همراهی و آموزش مستمر، کلید ایجاد فضای مجازی امن برای نسل آینده است.
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تأکید بر انضباط مالی و جهش خدمات شهری در آستانه نوروز
آغاز مسابقات فوتسال آزاد جام رمضان در یاسوج
رسانه شریک عدالت است
کشف لاشه ۲ بز وحشی در ارتفاعات پیرانشهر
روسیه: به توسعه روابط خود با ایران ادامه می‌دهیم
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از دریاچه ارومیه
­بازآفرینی زندگی شهید کشتی‌گیر در قالب رمان نوجوان
صدور کیفرخواست پرونده شهادت شهید محمدجواد بخشیان
شناسایی انبار ۲۰۰ میلیاردی لوازم اداری در اصفهان
وقتی قند اضافی مصرف می‌شود چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟
دستگیری سارقین درون خودرو با ۲۰ فقره سرقت در شیراز
حضور یک مازندرانی در لیست کادر فنی تیم ملی بسکتبال
تشییع پدر شهید در شهر بهمن آباده
مسابقات قرآنی شهید کمال قاسمی در زنجان
آغاز پویش «اطعام مهدوی، ایران همدل» در خراسان رضوی
پایان موفق رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه در جنوب ایران
ورود ۷۰ هزار تن کالا از استان‌های مرزی برای تأمین سفره مردم
راهکار‌های دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت برای رفع تشنگی در ایام روزه‌داری
کمینه و بیشینه دمای سی ام بهمن ماه در سمنان
افزایش ۲۰ درصدی حضور دانشجویان در اردوی راهیان نور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
۱۸۶ معلم به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند
تداوم اجاره همسر در اروپا
برنامه ریزی برای برگزاری رویداد‌های علمی ورزشی
خبر خوش برای خانوار‌های عشایری و روستایی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه و تردد روان در جاده‌های شمالی
قیمت خرید تضمینی گندم در بودجه ۱۴۰۵
پیش‌بینی جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق کشور
رویت هلال ماه مبارک رمضان ۱۴۰۴ در قم
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۱۵ نظر)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
مشهد، رئیس کمیسیون بازرسی شهرداران کلانشهرهای ایران  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)