• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۷۶۱۸۷
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸
اقتصادی » بازاروتجارت

دلالی با اسکناس نو

بهار در راه است، با از راه رسیدن نوروز بازار‌های اقتصادی کشور داغ می‌شود، در این میان هر سال با نزدیک شدن نوروز، دلالان در بازارهای مختلف درآمدهای خوبی را به جیب می‌زنند که دلالی پول نو هم از جمله آنهاست.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حالا که بانک مرکزی از توزیع پول نو از شنبه 23 اسفند  خبر داده است دلالان حوزه پولی،  این بار هم مانند هر سال برای در اختیار گرفتن بازار اسکناس نو دست به کار شده‌اند تا مردم نیازمند به پول نو برای به جا آوردن رسم نوروزی عیدی که از بانک‌ها برای دریافت اسکناس نو نا امید می‌شوند، باز هم دست به دامن دلالانی شود که پول‌های نو را با بسته بندی رسمی بانک مرکزی گران‌تر در بازار می‌فروشند. 
برای مشاهده بازار دلالی پول نو کافی است سری به اطراف خیابان فردوسی بزنید تا ببینید که دلالان بازار سیاه اسکناس‌های نو ، این اسکناس‌ها را به صورت بسته‌های 100 تایی به مشتریان می‌فروشند با 10 تا 20 درصد افزایش گران تر از ارزش واقعی آن می فروشند.
حالا هر چه ترکیب نوع  اسکناس در بازار کمیاب تر باشد نرخ سودی که دلالان از مشتریان خود طلب می کنند نیز بیشتر است مانند اسکناس 100 یا 200 تومانی که کم یاب هستند و به تبع آن مانند یک کالا گران تر از نرخ واقعی به فروش می رسند.
بالعکس اسکناس های 10 هزار تومانی یا 5 هزار تومانی که در بازار بیشتر یافت می شود با سود کمتری به فروش می رسد و در مجموع نرخ بسته های اسکناس متناسب با تقاضا تعیین می شود.
افزایش شعب منتخب برای توزیع اسکناس نو
این در حالیست که بانک مرکزی برای مقابله و کاهش دلالی اسکناس نو در آستانه نوروز تمهیداتی در نظر گرفته است که از جمله آنها افزایش شعب منتخب در تهران و سایر استان های کشور برای توزیع اسکناس نو است.
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی می گوید:‌ علاوه بر افزایش شعب بانک از 50 به 60 بانک ویژه توزیع پول نو و متناسب با آن افزایش شعب در استان ها ، میزان اسکناس نو که در اختیار بانک ها قرار گرفته نیز افزایش یافته است.
بهزاد قیاسوند با اشاره به اینکه در این روزها به طور مستمر با بانک ها در تهران و ناظران پولی در استان ها درباره میزان تقاضای پول نو در ارتباط هستیم ، می افزاید :‌‌ علاوه بر اسکناس های 5 و 10 هزار تومانی و ایران چک 50 هزار تومانی ؛ اسکناس های یک و دو هزار تومانی نیز برای رسم عیدی دادن برای توزیع به بانک ها داده شده است.
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی خاطرنشان می کند :‌ 60 شعبه منتخب از بانک های ملی، صادرات، ملت، اقتصاد نوین، کارآفرین، پاسارگاد و پست بانک در تهران و ناظران پولی بانک مرکزی در استان ها اسکناس نو را به میزان نیاز در اختیار متقاضیان قرار خواهند داد.
اما تمهیدات بانک مرکزی در حالیست که در سال های گذشته به جای اینکه پول نو به دست مردم برسد ، با ارتباط شعبه های بانک با واسطه ها ، اسکناس نو در اختیار دلالان قرار می گرفت تا این چرخه از سود آن بهره مند شوند.
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی با درخواست از مسئولان شعب بانک ها که اسکناس را به تعداد معقول 100 تا 200 برگ در اختیار هر مشتری قرار دهند، معتقد است، استفاده از روش هایی مانند دریافت کارت ملی از مشتریان از دید بانک مرکزی الزامی نیست اما بانک ها می توانند از اینگونه روش ها برای ساماندهی در توزیع اسکناس های نو استفاده کنند .
11 روز تا نوروز باقی مانده است و این امید هست تا با تمهیدات بانک مرکزی و ساماندهی مناسب توزیع اسکناس نو ، این دلالی این کالا از بازار کاهش پیدا کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اینجا مزار مردی است که نامش مرز نمی شناسد
تأکید استاندار خراسان رضوی بر هماهنگی دستگاه‌ها در مانور مشهد
نایب قهرمانی تیمی کشتی نونهالان و نوجوانان کیش در جام پنج‌جانبه رودان
بارش پراکنده و افزایش سرعت باد برای استان یزد
تعیین سطح رایگان زبان خارجی در جشنواره ملی اسباب‌بازی
مکتب سلیمانی بر پایه گذشت، اخلاص و ولایت‌باوری است
مرگ بر اثر آتش گرفتن کرسی
دستگیری سه حفار غیرمجاز در بندپی بابل
پیگیری روند عملیات اجرایی طرح توسعه دادسرای میاندوآب
مروری بر خبرهای ورزشی ؛ از والیبال نشسته تا وزنه برداری و فوتبال 
رها سازی بیش از ۳۰۰ خودروی گرفتار در مسیر نقده- پیرانشهر
ادارات در روزهای تعطیل سامانه گرمایشی را خاموش کنند
نیشابور، قطب بسکتبال دختران شرق کشور
پیگیری روند عملیات اجرایی طرح توسعه دادسرای میاندوآب
نمایشگاه عروسک‌های بومی و محلی در کانون برپا شد
روایت زندگی و اندیشه امام علی (ع) از آنتن رادیو
انسداد در مسیر‌های غرب و شمال‌غرب به‌دلیل شرایط جوی
توقیف کامیون حامل ۳۰ هزار لیتر گازوئیل فاقد مجوز در زرین‌دشت
واژگونی سمند در جاده بابامیدان به گچساران با سه مصدوم
هشدار دادستان مرکز مازندران نسبت به جریان‌سازی از مطالبات اقتصادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود
ورود سامانه بارشی جدید به بخش‌های غربی کشور
خانواده کشته‌شدگان ناآرامی‌ لردگان: اغتشاشگران را مجازات کنید
نویدکیا: نیمه دوم بازی با استقلال خوب نبودیم
تزریق ۸۷۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری
دستور رئیس‌جمهور برای حمایت از اصناف و بهبود ثبات ارزی
آیین گرامیداشت سرداران مقاومت در مصلی تهران
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب
انتصاب فرزین به عنوان دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور
ارکستر ملی در زمستان عاشق‌تر خواند
۵ استان رکورد دار مصرف گاز شدند
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)