• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۹۴۹۸۲
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۵
اقتصادی » صنعت
تا سال ۱۴۰۰؛

هدف گذاری ۲۰ میلیارد دلاری مبادلات ایران و عراق

معاون اول رئیس جمهور: راهبرد ما رساندن مبادلات تجاری ایران و عراق به ۲۰ میلیارد دلار تا سال ۱۴۰۰ است

هدفگذاری ۲۰ میلیارد دلاری برای مبادلات ایران و عراقبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اسحاق جهانگیری در همایش اقتصادی و تجاری ایران و عراق گفت: مبادلات تجاری ایران و عراق با رشد همکاری‌های اقتصادی در سال‌های اخیر هم اکنون به ۱۲ میلیارد دلار رسیده که البته راهبرد ما رساندن این رقم به ۲۰ میلیارد دلار تا سال ۱۴۰۰ است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: شرکت‌های ایرانی در بازار عراق آماده تشکیل شرکت‌های مشترک با همتای عراقی برای طرح مشترک هستند البته فشار‌های غیرقانونی و ظالمانه آمریکا برای ایجاد محدودیت برخلاف منافع دو کشور است که تصمیم گرفتند در این منطقه پرآشوب روابط دوستانه مستحکم و مبتنی بر روابط مشترک داشته باشند.

وی گفت: در حال حاضر محصولات پلیمری، فرآورده‌های آن، محصولات لبنی، ماشین‌آلات صنعتی، کالا‌های تولیدی، برق و گاز مهمترین کالا‌های صادراتی ایران به عراق است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: برای آنکه بتوانیم به هدف انجام شده در سال ۱۴۰۰ دست یابیم باید موانع پیش‌روی توسعه اقتصادی و بخش اقتصادی در کشور را توسط کمیسیون‌های مشترک، اتاق‌های بازرگانی و بخش خصوصی دو کشور شناسایی و رفع کنیم.

جهانگیری گفت: در بخش گردشگری حدود ۷ میلیون سالانه گردشگر بین دو کشور تردد دارند که نیمی از آن شهروندان عراقی برای زیارت، گردش و درمان است. تمایل ملت‌های ایران و عراق نشان از شوق مردم دو کشور برای استفاده از جاذبه‌های میراث فرهنگی و مذهبی و طبیعی است. همچنین راهپیمایی اربعین نماد مهمی از ظرفیت‌های فرهنگی و دینی و همکاری بین دو ملت ایران و عراق است.

وی افزود: آمریکایی‌ها باید بدانند که خواست غیرقانونی آن‌ها برای محدود کردن دو ملت با اراده ده‌ها میلیون ایرانی و عراقی چیزی جز افزایش نفرت در منطقه را ندارد.

معاون‌اول رئیس‌جمهور گفت: خلیج فارس را از عراق به سوریه و مدیترانه از طریق ریلی و جاده‌ای وصل خواهیم کرد.

جهانگیری افزود: خوشبختانه در سفر نخست وزیر عراق اتفاقات بسیار مهم راهگشایی برای توسعه روابط دو کشور انجام شد و شاهد توافقات مناسبی در این زمینه بودیم. امیدواریم فعالان اقتصادی، بازرگانان و بخش خصوصی دو کشور برای استحکام روابط تلاش و گام‌های مهمی را بردارند.

وی گفت: حضور چشمگیر بازرگانان و فعالان اقتصادی در این همایش به آن معنا که توجه ویژه‌ای به روابط و احترام خاصی به هیئت عراقی دارند تا جایی که علاوه بر این سالن دو سالن دیگر مملو از حاضران است.

جهانگیری افزود: در نبرد با داعش و گروه‌های تروریستی پیروز و سربلند از آن بیرون آمدیم و اکنون باید اقدامات بعدی را برای بازسازی و توسعه عراق داشته باشیم. جمهوری اسلامی ایران در این نبرد و در حمایت از مردم و دولت عراق در برابر تکفیری‌ها و گروه‌های تروریستی حضور داشته است و مفتخر است که این پیروزی در عراق به نتیجه رسیده است.

وی گفت: ما همواره از استقلال، تمامیت ارضی، ثبات سیاسی و امنیتی و توسعه و بازسازی عراق حمایت خواهیم کرد. امیدواریم در دوران پساداعش در توسعه و بازسازی عراق برای عبور موفقیت‌آمیز از چالش پیگیری‌های لازم را داشته باشیم.

معاون اول رئیس جمهور افزود: ما در این مسیر برای سرعت بخشی به نوسازی و توسعه عراق آماده هستیم و همکاری دوجانبه و چندجانبه منطبق با سیاست دولت عراق را ادامه می‌دهیم، ایران، عراق جدید را پلی برای همکاری و شراکت همه کشور‌ها می‌داند که به استقلال پایبند هستند و به رأی ملت ایران احترام می‌گذارند.

جهانگیری گفت: توافقات خوبی در سفر آقای روحانی در زمینه همکاری‌های تجاری و اقتصادی انجام گرفته است. همچنین از نخست‌وزیر عراق آقای عادل عبدالمهدی به عنوان شخصیت اجرایی، شجاع و تصمیم‌گیر تشکر می‌کنیم که کمک کرد تا توافقات خوبی در سفر آقای روحانی به عراق انجام شود.

وی افزود: لایروبی اروند از جمله دستاورد‌های سفر هیئت عراقی به کشور است که امیدواریم در مدت زمان کوتاه این کار انجام و نقش مؤثری را داشته باشد. همچنین ترسیم نقشه راه بانکی از دیگر دستاورد‌های سفر اخیر هیئت عراقی به شمار می‌رود که با تحقق این امر یکی از تقاضای بخش خصوصی در خصوص رفع موانع بانکی حل خواهد شد. امیدواریم بخش زیادی از موانع برطرف و شاهد ادامه صادرات برق و گاز به عراق و همکاری بیشتر و عمیق‌تری میان دو کشور باشیم.

جهانگیری گفت: همکاری بهداشتی، نفتی، انتقال خط آهن شلمچه به بصره از دیگر توافقات سفر اخیر هیئت عراقی بود.

معاون اول رئیس جمهور افزود: تسهیل روادید، برطرف کردن محدودیت‌ها در زمینه ویزا، رایگان شدن روادید برای دو کشور از جمله مباحثی است که امیدواریم با پیگیری‌های دو کشور و ستاد پیگیری توسعه روابط ایران و عراق به اجرا در بیاید.

وی گفت: در کنار آن توافقات بستر‌های لازم را در برخی حوزه‌ها فراهم کردیم که حوزه فنی و مهندسی یکی از آن حوزه‌ها است ما بیش از ۴۰ شرکت بزرگ توانمند ایرانی در حوزه فنی و مهندسی در طرح عراق مشغول هستند. حجم قرارداد بالغ بر ۳ میلیارد دلار است. البته برخی از طرح‌ها بنا به صلاحدید متوقف مانده که پس از تعیین و تکلیف آن طرح‌ها اجرایی خواهد شد و یا خسارت‌های آن ارائه خواهد شد.

جهانگیری افزود: همکاری استان‌های مرزی از دیگر توافق‌های میان دو کشور به شمار می‌رود در همه استان‌های مرزی فعالیت‌های صادراتی داریم والبته انتظار مردم استان کرمانشاه این است که مرز خسروی به یکی از مرز‌های ترددی وارد شود که در حال حاضر این موضوع بررسی می‌شود تا مردم استان کرمانشاه از مرز خسروی امکان عبور و مرور داشته باشند.

معاون اول رئیس جمهور گفت: امیدواریم چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک تشکیل شود و در آن کمیسیون این مباحث مربوط به توافقات بررسی شود.

وی افزود: برای فعالان اقتصادی ایران و عراق رفع موانع گمرکی محقق خواهد شد و امیدواریم شرکت‌های بازرسی معرفی شده مورد تأیید باشند و در زمینه تجارت کشور مشکلی نداشته باشیم. همچنین حمل‌ونقل جاده‌ای مهمترین موضوع جدی است که شناسایی و در حال پیگیری است.

جهانگیری گفت: توافقات اخیر زمینه‌ساز گسترش دوجانبه در ابعاد مختلف است که نه تنها به نفع مردم بوده بلکه آغازی برای صلح، ثبات، توسعه دو منطقه خواهد بود، طرح‌های راهبردی بین دو کشور و امتداد آن در همسایگان بسیار اثربخش است؛ یکی از راه‌های توسعه پایدار ایجاد راهکار و همکاری‌های مشترک است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: ایران با درک شرایط و تحولات سیاسی و اقتصادی معتقد است ظرفیت‌های لازم را برای همکاری انتقال نیرو، برق، احداث جاده‌های ریلی و ... فراهم خواهد شد که امیدواریم با حضور بخش خصوصی این موانع رفع شود؛ جمهوری اسلامی این آمادگی را دارد تا تجربیات خود را با عراق و همسایگان به اشتراک بگذارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آتش‌سوزی خودروی قاچاق سوخت باز هم در هرمزگان کشته داد
وقوع دو حادثه مرگبار در آذربایجان شرقی 
افزایش غلظت غبار در سمنان
تبدیل شهرک بعثت تبریز به منطقه ویژه فناوری‌های نوین
آگاهی، مهم‌ترین سد مقابل ویروس اچ آی وی
مسیر پایدار برای سوریه، روندی فراگیر تحت رهبری سوری هاست
تقویت تشکل‌های مردمی برای افزایش مشارکت در انتخابات شوراها
خوزستان در دومین دوره جام رسانه امید کشور قهرمان شد
سیوان و گشودن پنجره‌ای به سوی ایلام زیبا
هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
ملی پوشان فیتنس امیدوار به کسب نشان جهانی
بسته خبر‌های کوتاه ۲۸ آبان ۱۴۰۴
شناسایی اولویت‌های آذربایجان شرقی در آستانه سفر رسمی رئیس جمهور
محمد سیستانی: داور اهل ترکیه جریان بازی را تغییر داد
رنگرز: کشتی‌گیران با وجود خستگی به بازی‌های کشور‌های اسلامی آمدند
وحدت اقوام و مذاهب، پشتوانه امنیت و توسعه کشور است
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ نشان برنز میرزاطیبی در پرش با نیزه
بی کفن بازگشتند؛ با پلاکی به نام گمنامی
بازگشت کشتارگاه صنعتی مرغ ممسنی به چرخه تولید
صعود تیم ملی فوتبال ایران در رده بندی فیفا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)