• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۶۰۸۶
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۵
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش

لزوم عبور از نگاه کتاب‌محور به زیست‌بوم جدید برنامه‌محور در مدرسه

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با تأکید بر اینکه تحول در برنامه درسی دیگر یک گزینه نیست، بلکه یک ضرورت است، گفت: اگر به‌دنبال ارتقای کیفیت آموزش و پرورش هستیم، باید از نگاه کتاب‌محور عبور کرده و به سمت زیست‌بوم جدید برنامه‌محور در مدرسه حرکت کنیم.

لزوم عبور از نگاه کتاب‌محور به زیست‌بوم جدید برنامه‌محور در مدرسه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛علی لطیفی در آیین افتتاحیه نشست تخصصی زیست بوم جدید برنامه درسی دوره اول ابتدایی که با حضور معاونان آموزش ابتدایی و روسای ادارات تابعه ادارات‌کل آموزش و پرورش استان‌های سراسر کشور با محوریت «طرح‌واره تحول در برنامه‌های درسی تا سطح مدرسه» برگزار شد، با اشاره به مطالعات تطبیقی انجام‌شده در زمینه اصلاح برنامه‌های درسی در نظام‌های آموزشی پیشرو اظهار کرد: بررسی تجربه کشورهایی پیش‌رو نشان می‌دهد آماده‌سازی برای تغییر برنامه درسی یک مقطع تحصیلی گاه سه تا پنج سال زمان می‌برد؛ بنابراین مرحله آماده‌سازی و ایجاد هماهنگی، بخش تعیین‌کننده این تحول است.

وی با قدردانی از حمایت‌های وزیر آموزش و پرورش در اولویت‌بخشی به تحول برنامه درسی افزود: برنامه درسی ریل اساسی حرکت نظام تعلیم و تربیت است و حمایت‌های مستمر وزیر آموزش و پرورش پشتوانه جدی این حرکت تحولی بوده است.

چرخش از کتاب‌محوری به برنامه‌محوری

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با تشریح وضعیت موجود در نظام برنامه‌ریزی درسی گفت: یکی از کلیدواژه‌های توصیف وضعیت کنونی ما «کتاب‌محوری» است؛ به‌گونه‌ای که دغدغه اصلی غالبا اصلاح و تغییر کتاب درسی بوده، نه اینکه طراحی یک برنامه یکپارچه تربیتی در سطح مدرسه باشد.

وی تصریح کرد: در نگاه کتاب‌محور، انسجام افقی میان دروس، ارتباط میان فعالیت‌های کلاسی و فوق‌برنامه و نقش فعال معلم در طراحی فرصت‌های یادگیری کمتر مورد توجه قرار گرفته است. نتیجه آنکه معلم خود را صرفا مجری کتاب می‌بیند، نه طراح و راهبر فرایند یادگیری که این رویکرد نه امکان انعطاف متناسب با شرایط بومی را فراهم می‌کند، نه مشارکت معلمان و استان‌ها را تقویت می‌کند و نه پاسخ‌گوی تنوع نیازهای دانش‌آموزان امروز است.

تغییر زیست‌بوم ضرورتی اجتناب‌ناپذیر

معاون وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه تحول مورد نظر صرفاً تغییر چند کتاب درسی نیست، گفت: ما از «تغییر زیست‌بوم برنامه درسی» سخن می‌گوییم؛ به معنای عبور از تمرکز صرف برکتاب به تنوع‌بخشی منابع آموزشی، تقویت نقش مدرسه، افزایش اختیار و مسئولیت معلم و ایجاد فهم مشترک در سطوح مختلف نظام آموزشی است.

مدرسه؛ کانون تحول

لطیفی با اشاره به ضرورت شکل‌گیری فهم مشترک میان ستاد، سازمان، استان و مدرسه اظهار کرد: یکی از موارد اصلی اجرای برنامه‌های تحولی، تحقق درک مشترک میان سطوح مختلف است. اگر مدرسه نتواند تصویر روشنی از «نقشه تربیت» در یک پایه یا دوره تحصیلی داشته باشد، انسجام و اثربخشی تحقق نخواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: در زیست‌بوم جدید برنامه درسی، مدرسه صرفا محل اجرای کتاب نیست، بلکه محیطی پویا برای انواع فعالیت‌های تربیتی است؛ فعالیت‌هایی که بخش مهمی از اهداف برنامه درسی از طریق آن‌ها محقق می‌شود.

آغاز اجرای آزمایشی با هماهنگی ملی

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اشاره به اجرای آزمایشی برنامه جدید در بخشی از مدارس تصریح کرد: برای اجرای برنامه تحولی در مهر پیش‌رو، مجموعه‌ای ازگام‌های هماهنگ میان سازمان پژوهش و برنامه‌‌ریزی آموزشی، معاونت آموزش ابتدایی و استان‌ها پیش‌بینی شده است.

وی تأکید کرد: این تحول تنها در سایه همدلی، تعامل و نقش‌آفرینی فعال مدرسه محقق خواهد شد وامیدواریم با اتکای به این سرمایه انسانی، برنامه‌ای در شأن آینده‌سازان ایران اسلامی اجرا شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گشایش نمایشگاه نقاشی خط در مراغه
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای در تبریز
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
ارتقای کیفیت زندگی، محور اصلی توسعه در شهر‌های جدید
راه‌اندازی سامانه نوبت‌دهی برخط مرکز شماره‌گذاری خودرو منطقه آزاد انزلی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴
تأکید محیط‌زیست بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در واحدهای صنعتی ابهر
زنجان با ۱۳۰۰ شرکت تعاونی فعال، پیشرو در ۱۵ رشته تخصصی
اوقات شرعی اهواز، ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴
افزایش سهمیه کلیه واحد‌های پخت نان بربری و سنگک استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان (۲۶ بهمن ۱۴۰۴)
رفع تصرف از اراضی ملی در رحیم‌آباد
توزیع کالا‌های اساسی و اقلام ضروری در بهبهان
رسانه و خبرنگار چشم و گوش مسئولان هستند
خروج سامانه بارشی از سمنان
نوسازی ناوگان فرسوده اتوبوس در لرستان
ضرورت تعیین حساب بانکی هزینه انتخاباتی داوطلبان انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد
سرلشکر حاتمی: دافوس قدمگاه بزرگان ارتش است
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام
واکسیناسیون تب برفکی دام‌ها در طارم ، زنجان
دوازدهمین نمایشگاه سالانه گل ارکیده در شیکاگو
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی
امروز هوای ۲۰ شهر خوزستان آلوده است
رفع تصرف چند هزار متر مربع از اراضی دولتی در خوزستان
حادثه مرگبار بر اثر برخورد پراید و تریلی در میمه
نبرد با ایران برای ترامپ درس عبرت خواهد شد
قالیباف خطاب به وزیر تعاون: نحوه دهک بندی را اصلاح کنید
مراسم چهلم شهدا و جانباختگان فتنه آمریکایی - صهیونی دی
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز
متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سال آینده به ۹۰ درصد می‌رسد
سایپا: به دلیل تقاضای زیاد، سایت ثبت نام کند شده است  (۶ نظر)
اختلال درسایت ثبت نام محصولات سایپا  (۶ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات سایپا  (۳ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۳ نظر)
اوج تقاضای مصرف برق کشور به ۴۶ هزار و ۳۶۹ مگاوات رسید  (۲ نظر)
افزایش ۲۱ درصدی ورودی سدها و کاهش ۵ درصدی ذخایر آبی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
کنفرانس امنیتی مونیخ به «سیرک مونیخ» تبدیل شده است  (۱ نظر)
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست  (۱ نظر)
کجا نوشته شده حقوق طی سال فقط یک بار افزایش پیدا کند؟  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
حضور داور کردستانی در کلینیک داوری جهانی رشته کاراته  (۱ نظر)
دستگیری اعضای یک گروه خشن تروریستی در گلستان  (۱ نظر)