مدیریت و ساماندهی حیوانات بلاصاحب در مازندران با جدیت دنبال میشود
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری مازندران گفت: شهرداریها در حال جمعآوری و ساماندهی حیوانات بلاصاحب هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، عسکری، مدیرکل شهری استانداری مازندران در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه تبرستان اعلام کرد: بر اساس ماده ۵۵ قانون شهرداریها و دستورالعملهای ابلاغی وزارت کشور از سال ۱۴۰۱، شهرداریهای استان مازندران به صورت جدی اقدام به جمعآوری و ساماندهی حیوانات بلاصاحب کردهاند.
وی افزود: هدف اصلی این اقدامات، کنترل و جلوگیری از تکثیر حیوانات بلاصاحب و ساماندهی به روش مناسب است.
عسکری تأکید کرد: کارگروههای مختلف در سطح استان و شهرستانها تشکیل شدهاند و تجهیزات مراکز ساماندهی در حال بهبود و توسعه هستند.
عسکری همچنین اعلام کرد با استفاده از تمامی ظرفیتها، انتظار میرود تا پایان سال ۴۰۰۰ سگ بلاصاحب ساماندهی شوند.
وی ادامه داد: استاندار مازندران دستور داده است که سه مرکز نگهداری و عقیمسازی در غرب، شرق و مرکز استان ایجاد شود که این مراکز بهطور کامل و جامع به نگهداری، درمان و رهاسازی حیوانات بپردازند.
لزوم اقدامات جدیتر برای جمعآوری و ساماندهی سگهای بلاصاحب در مازندران
عباسی، مدیرکل پزشکی قانونی مازندران در گفتگوی ویژه خبری تاکید کرد: سگهای بلاصاحب باید تحت نظارت دقیق قرار گیرند تا از آسیبهای جسمی و روانی جلوگیری شود.
وی همچنین به وجود مافیای سگپروری و لزوم رعایت فاصله از سگهای بلاصاحب اشاره کرد.
دکتر رضایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم در گفتگوی ویژه خبری گفت: سگهای ولگرد مخاطرات بهداشتی مختلفی برای جامعه دارند و وظیفه سازمانی برای مهار سگهای ولگرد برعهده شهرداری ها می باشد.
وی افزود: بیشتر گزشها مربوط به سگهای خانگی است که این آمار حدود ۷۰ درصد است.
کاویان، مدیرکل محیط زیست مازندران نیز بر ضرورت مکانیابی مناسب برای نگهداری این سگها تاکید کرد و خواستار همکاری بیشتر شهرداریها شد.
عالیشاه، دادستان مرکز استان، به کوتاهیهای موجود در این زمینه اشاره کرد و خواستار ورود جدیتر شهرداریها و سازمانهای مرتبط شد.
حمزه آقا پور کاظمی، مدیرکل دامپزشکی مازندران، از شناسایی ۵۲ کانون و پیشبینی واکسیناسیون بیش از ۲۴ هزار قلاده سگ بلاصاحب خبر داد.
موضوع سگهای ولگرد نه تنها از جنبههای مختلف اقتصادی و بهداشتی قابل توجه است، بلکه به شدت بر تنوع زیستی کشور نیز تاثیر میگذارد.
با توجه به آمارهای رسمی، تاکنون بیش از ۶۰ هزار مورد حیوانگزیدگی در سال جاری در کشور ثبت شده است که متأسفانه در استان مازندران تنها منجر به فوت ۵ نفر از هموطنانمان شده است. این آمارها نشاندهنده اهمیت و ضرورت کنترل جمعیت سگهای ولگرد است که از سوی کارشناسان به عنوان یکی از اصلیترین تهدیدها شناخته میشود.
جمعیت سگهای ولگرد در کشور ما به طرز نگرانکنندهای در حال افزایش است. در طی یک سال، ۱۰۰ سگ میتوانند به ۱۶۰۰ قلاده برسند و هر سگ در هر زایمانی ۸ توله به دنیا میآورد. با توجه به این سرعت تکثیر، جمعیت سگها در عرض چند سال به ۴۰ تا ۵۰ هزار سگ میرسد. هیچ پستانداری در جهان این قدرت تکثیر را ندارد و این یک ویژگی تهاجمی است که محدودیتی در افزایش جمعیت سگها وجود ندارد.
ایران یکی از بیست کشور نخست جهان از لحاظ تنوع زیست محیطی است و دارای ۱۹۷ گونه پستاندار و ۵۴۰ گونه پرنده است. اما متأسفانه بیش از ۲ میلیون سگ در کشور وجود دارد که باعث آسیبهای جدی به تنوع زیستی میشوند. این امر برای گونههای در معرض خطر مانند یوزپلنگ ایرانی، میش مرغ، کوه برهها، نقرهخروسی، گربه پالاس، گربه شنی و وحشی تهدیدی جدی است.